Ухвала
від 31.01.2024 по справі 918/1075/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"31" січня 2024 р. Справа № 918/1075/22

Господарський суд Рівненської області у складі головуючого судді Політики Н.А.,

розглянувши клопотання експертів Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України від 18.01.2024 року у справі № 918/1075/22 за первісним позовом Управління соціального захисту населення Звягельської міської ради

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс"

про стягнення збитків в розмірі 3 906 076 грн 21 коп.,

та за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс"

до Управління соціального захисту населення Звягельської міської ради

про стягнення заборгованості в сумі 3 800 625 грн 11 коп.,

за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача за первісним позовом (відповідача за зустрічним позовом), Звягельської міської ради,

без виклику учасників справи.

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Господарського суду Рівненської області знаходиться справа № 918/1075/22 за первісним позовом Управління соціального захисту населення Звягельської міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс" про стягнення збитків в розмірі 3 906 076 грн 21 коп., та за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс" до Управління соціального захисту населення Звягельської міської ради про стягнення заборгованості в сумі 3 800 625 грн 11 коп., за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача за первісним позовом (відповідача за зустрічним позовом), Звягельської міської ради.

Ухвалою суду від 1 травня 2023 року у справі № 918/1075/22 за первісним позовом Управління соціального захисту населення Звягельської міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс" про стягнення збитків в розмірі 3 906 076 грн 21 коп. та за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс" до Управління соціального захисту населення Звягельської міської ради про стягнення заборгованості в сумі 3 800 625 грн 11 коп., за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача за первісним позовом (відповідача за зустрічним позовом), Звягельської міської ради, призначено судову комплексну будівельно-технічну та товарознавчу експертизу, проведення якої доручено Львівському науково-дослідному інституту судових експертиз Міністерства юстиції України. Одночасно вказаною ухвалою провадження у справі зупинено на час проведення експертизи. Матеріали даної справи супровідним листом від 15 травня 2023 року № 918/1075/22/469/23 були направлені до Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України.

У той же час, після зупинення провадження у справі 16 серпня 2023 року на адресу суду разом з матеріалами справи надійшло клопотання експерта Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України від 11.08.2023 року про надання додаткових документів, в якому просив додатково надати необхідні для проведення експертизи наступні документи, а саме:

- електронну версію (формат ИБД(.bdcu)) проектно-кошторисної документації з коригуваннями та доповненнями та звітної документації (актів виконаних робіт) по об`єкту "Реконструкція зі збільшенням розмірів будівлі на вулиці Шевченка, 20, у місті Новограді-Волинському для створення і забезпечення функціонування центру надання адміністративних послуг у форматі "Прозорий офіс" в повному обсязі;

- акти виконаних робіт (форми КБ-2в) та довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрати (форми КБ-3) в повному обсязі;

- виконавчу документацію по об`єкту "Реконструкція зі збільшенням розмірів будівлі на вулиці Шевченка, 20, у місті Новограді-Волинському для створення і забезпечення функціонування центру надання адміністративних послуг у форматі "Прозорий офіс" в повному обсязі;

- журнали технічного нагляду в повному обсязі;

- акти на закриття прихованих робіт в повному обсязі.

Ухвалою суду від 28 серпня 2023 року провадження у справі № 918/1075/22 поновлено, розгляд клопотання експерта призначено у підготовче засідання на 4 вересня 2023 року. Одночасно вказаною ухвалою постановлено Управлінню соціального захисту населення Звягельської міської ради та Товариству з обмеженою відповідальністю "Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс" подати через відділ канцелярії та документального забезпечення суду до "04" вересня 2023 року:

- електронну версію (формат ИБД(.bdcu)) проектно-кошторисної документації з коригуваннями та доповненнями та звітної документації (актів виконаних робіт) по об`єкту "Реконструкція зі збільшенням розмірів будівлі на вулиці Шевченка, 20, у місті Новограді-Волинському для створення і забезпечення функціонування центру надання адміністративних послуг у форматі "Прозорий офіс" в повному обсязі;

- акти виконаних робіт (форми КБ-2в) та довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрати (форми КБ-3) в повному обсязі;

- виконавчу документацію по об`єкту "Реконструкція зі збільшенням розмірів будівлі на вулиці Шевченка, 20, у місті Новограді-Волинському для створення і забезпечення функціонування центру надання адміністративних послуг у форматі "Прозорий офіс" в повному обсязі;

- журнали технічного нагляду в повному обсязі;

- акти на закриття прихованих робіт в повному обсязі.

Ухвалою суду від 4 вересня 2023 року клопотання експерта Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України від 11.08.2023 року про надання додаткових документів задоволено. Одночасно вказаною ухвалою провадження у справі зупинено на час проведення експертизи. Матеріали даної справи супровідним листом від 15 вересня 2023 року № 918/1075/22/850/23 були направлені до Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України.

29 січня 2024 року від експертів Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України на адресу суду надійшло клопотання від 18.01.2024 року, в якому просять представити експерту об`єкт дослідження для огляду, забезпечити безперешкодний доступ до них, а також належні умови роботи експерта під час проведення обстеження. Зокрема в клопотанні судові експерти Брежитський П.Ю. та Хміль В.Р. повідомляють, що проведення огляду об`єктів дослідження відбудеться 07.03.2024 року та розпочнеться 10:30 - 12:00 год.

Розглянувши клопотання експертів Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України від 18.01.2024 року, суд зазначає наступне.

Згідно ст. 69 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України), ст. 13 Закону України "Про судову експертизу", експерту надано право, зокрема подавати клопотання.

Відповідно до пункту 3.9. "Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень" затвердженої наказом Міністерства юстиції України № 53/5 від 08.10.1998 року, якщо необхідно провести експертизу (дослідження) на місці події або огляд об`єкта за його місцезнаходженням, орган (особа), який (яка) призначив(ла) експертизу (залучив(ла) експерта) (замовив(ла) дослідження), повинен(на) забезпечити прибуття експерта, безперешкодний доступ до об`єкта, а також належні умови для його роботи, а в разі потреби викликати учасників процесу або інших осіб. У разі неявки осіб чи їх законних представників, що викликалися, у визначений час на місце події або огляду об`єкта дослідження (огляд) проводиться без їх участі, про що зазначається у висновку.

Пунктом 1.13. "Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень" визначено, що у разі невиконання клопотань експерта щодо надання додаткових матеріалів, несплати вартості експертизи протягом 45 календарних днів з дня направлення клопотання в порядку, передбаченому чинним законодавством, незабезпечення прибуття експерта, безперешкодного доступу до об`єкта дослідження, а також належних умов для його роботи (учинення перешкод з боку сторін, що беруть участь у справі, в обстеженні об`єкта) матеріали справи повертаються органу (особі), який (яка) призначив(ла) експертизу (залучив(ла) експерта), із зазначенням мотивованих причин неможливості її проведення.

Враховуючи, що висновок експерта необхідний для повного, всебічного та об`єктивного вирішення спору, суд, з метою забезпечення належного проведення судової експертизи, вважає за необхідне задовольнити клопотання експертів Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України від 18.01.2024 року.

При цьому, суд звертає увагу учасників справи, що відповідно до ч. 4 ст. 102 ГПК України, у разі ухилення учасника справи від участі у експертизі, що перешкоджає її проведенню, суд залежно від того, яка особа ухиляється, а також яке ця експертиза має значення, може визнати встановленою обставину, для з`ясування якої експертиза була призначена, або відмовити у її визнанні.

Керуючись ст. ст. 69, 102, 234, 235 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання експертів Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України від 18.01.2024 року - задовольнити.

2. Учасникам справи представити експерту об`єкт дослідження для огляду, забезпечити безперешкодний доступ до нього, а також належні умови роботи експерта під час проведення обстеження.

Огляд об`єкту дослідження заплановано на 07.03.2024 року та розпочнеться 10:30 - 12:00 год.

Ухвала згідно частини 2 статті 235 ГПК України підписана та набрала законної сили 31 січня 2024 року та оскарженню не підлягає.

Суддя Політика Н.А.

Дата ухвалення рішення31.01.2024
Оприлюднено02.02.2024
Номер документу116670160
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості в сумі 3 800 625 грн 11 коп.,

Судовий реєстр по справі —918/1075/22

Ухвала від 31.01.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 04.09.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 04.09.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 28.08.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 01.05.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 01.05.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 26.04.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 24.04.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 10.04.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 27.03.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні