Ухвала
від 04.09.2023 по справі 918/1075/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"04" вересня 2023 р. Справа № 918/1075/22

Господарський суд Рівненської області у складі головуючого судді Політики Н.А., за участі секретаря судового засідання Костюкович Ю.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду клопотання експерта Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України від 11.08.2023 року про надання додаткових документів у справі № 918/1075/22 за первісним позовом Управління соціального захисту населення Звягельської міської ради

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс"

про стягнення збитків в розмірі 3 906 076 грн 21 коп.,

та за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс"

до Управління соціального захисту населення Звягельської міської ради

про стягнення заборгованості в сумі 3 800 625 грн 11 коп.,

за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача за первісним позовом (відповідача за зустрічним позовом), Звягельської міської ради,

у підготовче засідання учасники справи не з`явилися.

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Господарського суду Рівненської області знаходиться справа № 918/1075/22 за первісним позовом Управління соціального захисту населення Звягельської міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс" про стягнення збитків в розмірі 3 906 076 грн 21 коп., та за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс" до Управління соціального захисту населення Звягельської міської ради про стягнення заборгованості в сумі 3 800 625 грн 11 коп., за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача за первісним позовом (відповідача за зустрічним позовом), Звягельської міської ради.

Ухвалою суду від 1 травня 2023 року у справі № 918/1075/22 за первісним позовом Управління соціального захисту населення Звягельської міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс" про стягнення збитків в розмірі 3 906 076 грн 21 коп., та за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс" до Управління соціального захисту населення Звягельської міської ради про стягнення заборгованості в сумі 3 800 625 грн 11 коп., за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача за первісним позовом (відповідача за зустрічним позовом), Звягельської міської ради, призначено судову комплексну будівельно-технічну та товарознавчу експертизу, проведення якої доручено Львівському науково-дослідному інституту судових експертиз Міністерства юстиції України. Одночасно вказаною ухвалою провадження у справі зупинено на час проведення експертизи. Матеріали даної справи супровідним листом від 15 травня 2023 року № 918/1075/22/469/23 були направлені до Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України.

У той же час, після зупинення провадження у справі 16 серпня 2023 року на адресу суду разом з матеріалами справи надійшло клопотання експерта Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України від 11.08.2023 року про надання додаткових документів, в якому просив додатково надати необхідні для проведення експертизи наступні документи, а саме:

- електронну версію (формат ИБД(.bdcu)) проектно-кошторисної документації з коригуваннями та доповненнями та звітної документації (актів виконаних робіт) по об`єкту "Реконструкція зі збільшенням розмірів будівлі на вулиці Шевченка, 20, у місті Новограді-Волинському для створення і забезпечення функціонування центру надання адміністративних послуг у форматі "Прозорий офіс" в повному обсязі;

- акти виконаних робіт (форми КБ-2в) та довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрати (форми КБ-3) в повному обсязі;

- виконавчу документацію по об`єкту "Реконструкція зі збільшенням розмірів будівлі на вулиці Шевченка, 20, у місті Новограді-Волинському для створення і забезпечення функціонування центру надання адміністративних послуг у форматі "Прозорий офіс" в повному обсязі;

- журнали технічного нагляду в повному обсязі;

- акти на закриття прихованих робіт в повному обсязі.

Ухвалою суду від 28 серпня 2023 року провадження у справі № 918/1075/22 поновлено, розгляд клопотання експерта призначено у підготовче засідання на 4 вересня 2023 року. Одночасно вказаною ухвалою постановлено Управлінню соціального захисту населення Звягельської міської ради та Товариству з обмеженою відповідальністю "Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс" подати через відділ канцелярії та документального забезпечення суду до "04" вересня 2023 року:

- електронну версію (формат ИБД(.bdcu)) проектно-кошторисної документації з коригуваннями та доповненнями та звітної документації (актів виконаних робіт) по об`єкту "Реконструкція зі збільшенням розмірів будівлі на вулиці Шевченка, 20, у місті Новограді-Волинському для створення і забезпечення функціонування центру надання адміністративних послуг у форматі "Прозорий офіс" в повному обсязі;

- акти виконаних робіт (форми КБ-2в) та довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрати (форми КБ-3) в повному обсязі;

- виконавчу документацію по об`єкту "Реконструкція зі збільшенням розмірів будівлі на вулиці Шевченка, 20, у місті Новограді-Волинському для створення і забезпечення функціонування центру надання адміністративних послуг у форматі "Прозорий офіс" в повному обсязі;

- журнали технічного нагляду в повному обсязі;

- акти на закриття прихованих робіт в повному обсязі.

1 вересня 2023 року від представника позивача за первісним позовом (відповідача за зустрічним позовом) на електронну адресу суду надійшла заява від 01.09.2023 року № 1602 про надання необхідних для проведення експертизи документів.

Крім того 1 вересня 2023 року від представника позивача за первісним позовом (відповідача за зустрічним позовом) на електронну адресу суду надійшла заява від 30.08.2023 року № 1585 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, в якій просив надати можливість участі у судовому засіданні в даній справі, призначеному на 04.09.2023 року на 13:50 год., в режимі відеоконференції представника Управління соціального захисту населення Звягельської міської ради.

Ухвалою суду від 4 вересня 2023 року у задоволенні заяви представника Управління соціального захисту населення Звягельської міської ради від 30.08.2023 року № 1585 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції відмовлено.

4 вересня 2023 року від представника відповідача за первісним позовом (позивача за зустрічним позовом) на електронну адресу суду надійшло клопотання з додатками на виконання ухвали суду від 28.08.2023 року.

У підготовче засідання 4 вересня 2023 року позивач за первісним позовом (відповідач за зустрічним позовом) не з`явився, про дату час і місце даного засідання був повідомлений належним чином, в той час, про причини неявки суд не повідомив.

Відповідач за первісним позовом (позивач за зустрічним позовом) у підготовче засідання 4 вересня 2023 року також не з`явився, про дату час і місце даного засідання був повідомлений належним чином, в той час, про причини неявки суд не повідомив.

Крім того третя особа у підготовче засідання 4 вересня 2023 року також не з`явилася, про дату час і місце даного засідання була повідомлена належним чином, в той час 31.08.2023 року від представника останньої на електронну адресу суду надійшло клопотання про розгляд справи без участі учасника судового засідання, в якому просить розглянути клопотання експерта у справі № 918/1075/22 без участі представника Звягельської міської ради.

Згідно п. 10 ч. 2 ст. 182 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) у підготовчому засіданні суд вирішує заяви та клопотання.

Розглянувши у підготовчому засіданні 4 вересня 2023 року клопотання експерта про надання додаткових документів, суд зазначає наступне.

Відповідно до пункту 2 частини шостої статті 69 ГПК України судовий експерт має право заявляти клопотання про надання йому додаткових матеріалів і зразків, якщо експертиза призначена судом.

Приписами статті 102 ГПК України встановлено, що матеріали, необхідні для проведення експертизи, експерту надає суд, якщо експертиза призначена судом. Експерт не має права з власної ініціативи збирати матеріали для проведення експертизи. При визначенні матеріалів, що надаються експерту чи експертній установі, суд у необхідних випадках вирішує питання про витребування відповідних матеріалів за правилами, передбаченими цим Кодексом для витребування доказів.

Порядок витребування доказів встановлено статтею 81 ГПК України, нормами якої передбачено, що у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Враховуючи, що висновок експерта необхідний для повного, всебічного та об`єктивного вирішення спору, суд, з метою забезпечення належного проведення судової експертизи, вважає за необхідне задовольнити клопотання експерта.

Одночасно, з огляду на те, що клопотання експерта розглянуто, провадження у справі підлягає зупиненню, а матеріали справи № 918/1075/22, які надійшли для розгляду вищезазначеного клопотання експерта, направленню до експертної установи для подальшого проведення судової експертизи.

Керуючись ст. ст. 69, 102, 182, 228, 229, 234, 235 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання експерта Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України від 11.08.2023 року про надання додаткових документів - задовольнити.

2. Провадження у справі № 918/1075/22 зупинити на час проведення експертизи.

3. Матеріали справи № 918/1075/22 направити до Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України.

Ухвала згідно частини 2 статті 235 ГПК України підписана та набрала законної сили 5 вересня 2023 року та відповідно до Господарського процесуального кодексу України може бути оскаржена в апеляційному порядку до Північно-західного апеляційного господарського суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня набрання нею законної сили.

Суддя Політика Н.А.

Дата ухвалення рішення04.09.2023
Оприлюднено07.09.2023
Номер документу113231860
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості в сумі 3 800 625 грн 11 коп.,

Судовий реєстр по справі —918/1075/22

Ухвала від 31.01.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 04.09.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 04.09.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 28.08.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 01.05.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 01.05.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 26.04.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 24.04.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 10.04.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 27.03.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні