Ухвала
від 02.05.2023 по справі 363/2068/23
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"02" травня 2023 р. Справа № 363/2068/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття позовної заяви та

відкриття провадження у справі

2 травня 2023 року м. Вишгород

Суддя Вишгородського районного суду Київської області Лукач О.П., вирішуючи питання про прийняття позовної заяви та відкриття провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Вишгородської міської ради (Київська обл., м. Вишгород, пл. Шевченка, 1), про скасування рішення органу місцевого самоврядування,

ВСТАНОВИВ:

20 квітня 2023 року, через систему «Електронний суд», до Вишгородського районного суду Київської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Вишгородської міської ради та ОСОБА_2 , про скасування рішення органу місцевого самоврядування.

У порядку, встановленому статтями 43, 177 ЦПК України, позивачем 19 квітня

2023 року надіслано Вишгородській міській раді та ОСОБА_2 копію позовної заяви з додатками.

Ухвалою суду від 26 квітня 2023 року позовну заяву було залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків, шляхом уточнення складу учасників справи або її прохальної частини з урахуванням вимог пункту 4 частини третьої статті 175 ЦПК України та подання до суду документів, що підтверджують сплату позивачем судового збору у встановленому порядку і розмірі.

28 квітня 2023 року, через систему «Електронний суд», до Вишгородського районного суду від позивача надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви, у якій позивач зазначив про помилкове віднесення ОСОБА_2 до складу відповідачів, при цьому, просить суд змінити його статус з відповідача на третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору. Крім цього, позивач зазначив підстави звільнення його від сплати судового збору, на підтвердження чого до заяви долучено посвідчення учасника бойових дій серії НОМЕР_1 від 11 грудня 1996 року, оскільки спірні правовідносини випливають із пункту 4 частини першої статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Згідно вимог ЦПК України справа підсудна Вишгородському районному суду Київської області.

Форма і зміст позовної заяви відповідають вимогам статей 175-177 ЦПК України.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі судом не встановлено.

Враховуючи характер спірних правових відносин, положення статей 19, 274 ЦПК України, справу слід розглядати за правилами загального позовного провадження.

Згідно з частиною третьої статті 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Таким чином, враховуючи предмет спору, а саме оскарження пункту пункт 3 Рішення Вишгородської міської ради від 25 листопада 2021 року №14/43, прийнятого на 14 сесії VIII скликання, про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передання у власність ОСОБА_2 земельну ділянку площею 0,07000 га (кадастровий номер 8000000000:78:309:0004) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) (код згідно КВЦПЗ 02.01), яка розташована за адресою: АДРЕСА_2 , суд вважає, що рішення у справі може вплинути на права та обов`язки ОСОБА_2 , у зв`язку з чим вважає за необхідним залучити вказану особу до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.

Керуючись статтями 19, 53, 175, 177, 187, 258, 274-279 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Вишгородської міської ради, про скасування рішення органу місцевого самоврядування.

Залучити до участі у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Вишгородської міської ради, про скасування рішення органу місцевого самоврядування, у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_2 ( АДРЕСА_3 ).

Розглядати справу у загальномупозовному провадженні та призначити до розгляду у підготовче засіданняна 21червня 2023року о16:00 у приміщенні Вишгородського районного суду Київської області за адресою: м. Вишгород, вул. Кургузова, 7.

Надіслати позивачу,відповідачу тазалученій третійособі усправі - копію ухвали про відкриття провадження у справі.

Визначити відповідачуп`ятнадцятиденний строкз днявручення цієїухвали дляподання відзивуна позовнузаяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до частини четвертої статті 178 ЦПК України копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву у порядку, передбаченому статтею 179 ЦПК України, також подавши до суду документи, що підтверджуються надсилання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідач має право подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив в порядку, передбаченому статтею 180 ЦПК України, також подавши до суду документи, що підтверджуються надсилання (надання) заперечень і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору зобов`язана - у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали подати пояснення щодо позову, у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву подати пояснення на нього, із викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову або відзиву. Одночасно із надсиланням (наданням) таких пояснень до суду, третя особа зобов`язана надіслати копію пояснень та доданих до нього документів іншим учасникам справи (стаття 180 ЦПК України).

Учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами.

У разі, якщо подання скарги, заяви, клопотання буде визнане зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання.

Позивач вправі відмовитись від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Крім того, сторони мають можливість отримати інформацію щодо справи, яка розглядається на офіційному вебпорталі «Судова влада України» за посиланням:

http://vsh.ko.court.gov.ua.

Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.П. Лукач

СудВишгородський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення02.05.2023
Оприлюднено04.05.2023
Номер документу110582984
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Інші справи позовного провадження

Судовий реєстр по справі —363/2068/23

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні