Ухвала
від 04.05.2023 по справі 720/2033/22
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

04 травня 2023 року місто Чернівці справа №720/2033/22

провадження №22-ц/822/448/23

Чернівецький апеляційнийсуд ускладі суддісудової палатиз розглядуцивільних справ Височанської Н.К., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Чернівецької обласноївійськової адміністраціїЧернівецької обласноїдержавної адміністрації на рішення Новоселицького районного суду Чернівецької області від 31 березня 2023 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Сокирянське лісове господарство», Чернівецької обласної військової адміністрації Чернівецької обласної державної адміністрації, третя особа Головне управління Держгеокадастру в Чернівецькій області про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою, визнання протиправними Розпорядження, зобов`язання вчинити певні дії,

встановила:

03 травня 2023 року на адресу Чернівецького апеляційного суду надійшла апеляційна скарга Чернівецької обласноївійськової адміністраціїЧернівецької обласноїдержавної адміністрації на рішення Новоселицького районного суду Чернівецької області від 31 березня 2023 року.

Статтею 355 ЦПК Українивизначено, що апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Відповідно до пункту 14.3 статті 1 Перехідних положень ЦПК України, який набув чинності 15 грудня 2017 року, розгляд справи у суді здійснюється за матеріалами справи у паперовій формі до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно телекомунікаційної системи.

Згідно з пунктами 11, 14.5 статті 1 Перехідних положень ЦПК України, який набув чинності 15 грудня 2017 року, справи у судах першої та апеляційної інстанції розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу. Апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цим Законом.

Станом на час надходження апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система в повній мірі не функціонує.

Відповідно до частини 3статті 359 ЦПК Українив ухвалі про відкриття апеляційного провадження зазначається строк для подання учасниками справи відзиву на апеляційну скаргу та вирішується питання про витребування матеріалів справи.

Вирішити питання про залишення апеляційної скарги без руху,повернення апеляційної скарги, відкриття апеляційного провадження у справі чи відмову у відкритті апеляційного провадження у встановлений ЦПК України п`яти денний строк, за відсутності матеріалів справи є неможливим.

З тексту поданої апеляційної скарги не вбачається можливість встановити відповідність даної апеляційної скарги вимогам ст. ст. 354, 356 ЦПК України.

За таких обставин та з метою забезпечення прав учасників справи на своєчасний та належний розгляд поданої апеляційної скарги, а також з метою недопущення порушення строків розгляду апеляційної скарги, справа, рішення в якій оскаржується, підлягає витребуванню з суду першої інстанції для вирішення питання відповідності апеляційної скарги вимогам ст. 356 ЦПК України, питання про відкриття апеляційного провадження у справі можливе після перевірки форми і змісту апеляційної скарги за фактом надходження матеріалів справи та вивчення відомостей, що в ній містяться.

З урахуванням викладеного, вважаю за необхідне витребувати матеріали цивільної справи з суду першої інстанції.

Керуючись статтями 356, 359 ЦПК України, статтею 1 Розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України, суд,

у х в а л и в :

Витребувати з Новоселицького районного суду Чернівецької області цивільну справу №720/2033/22 за позовом ОСОБА_1 до Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Сокирянське лісове господарство», Чернівецької обласної військової адміністрації Чернівецької обласної державної адміністрації, третя особа Головне управління Держгеокадастру в Чернівецькій області про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою, визнання протиправними Розпорядження, зобов`язання вчинити певні дії.

Матеріали цивільної справи невідкладно надіслати до Чернівецького апеляційного суду.

Копію ухвали надіслати апелянту та суду першої інстанції.

Відкласти вирішення питань, пов`язаних з рухом апеляційної скарги, до надходження матеріалів справи до Чернівецького апеляційного суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Н.К.Височанська

Дата ухвалення рішення04.05.2023
Оприлюднено05.05.2023
Номер документу110624146
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод в користуванні земельною ділянкою, визнання протиправними Розпорядження, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —720/2033/22

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Постанова від 07.07.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Постанова від 07.07.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 19.05.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні