Ухвала
від 21.06.2023 по справі 720/2033/22
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

21 червня 2023 року містоЧернівці справа №720/2033/22

провадження №22-ц/822/464/23

Чернівецький апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

Головуючого Височанської Н.К.,

Суддів: Лисака І.Н., Перепелюк І.Б.

розглянувши заяву представника Державного спеціалізованогогосподарського підприємства«Ліси України»в особіфілії «Сокирянськелісове господарство» - Кравчука Віктора Івановича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з розгляду апеляційної скарги Чернівецької обласноївійськової адміністраціїЧернівецької обласноїдержавної адміністрації на рішення Новоселицького районного суду Чернівецької області від 31 березня 2023 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Сокирянське лісове господарство», Чернівецької обласної військової адміністрації Чернівецької обласної державної адміністрації, третя особа Головне управління Держгеокадастру в Чернівецькій області про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою, визнання протиправними Розпорядження, зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Чернівецького апеляційного суду перебуває апеляційна скаргаЧернівецької обласноївійськової адміністраціїЧернівецької обласноїдержавної адміністрації на рішення Новоселицького районного суду Чернівецької області від 31 березня 2023 року.

Розгляд апеляційної скарги призначено на 11.00 годину 21 червня 2023 року.

26 травня 2023 року представник Державного спеціалізованогогосподарського підприємства«Ліси України»в особіфілії «Сокирянськелісове господарство» - Кравчук В.І. звернувся до апеляційного суду із заявою про участь у розгляді справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою системи «EasyCon».

Розглянувши заяву,дослідивши матеріалицивільної справи,суд дійшовдо висновку,що заява підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Відповідно до ч.ч.1, 2, 3 ст.212 ЦПК України,учасники справимають правобрати участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуза умовинаявності усуді відповідноїтехнічної можливості,про якусуд зазначаєв ухваліпро відкриттяпровадження усправі,крім випадків,коли явкацього учасникасправи всудове засіданнявизнана судомобов`язковою. Учасниксправи подаєзаяву проучасть усудовому засіданнів режимівідеоконференції позамежами приміщеннясуду непізніше ніжза п`ятьднів досудового засідання.Копія заявив тойсамий строкнадсилається іншимучасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Відповідно до пункту 2 Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 23 квітня 2020 року, № 196 (далі - Порядку) учасники судового процесу беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, у порядку, встановленому процесуальним законодавством.

Пунктом 7 Порядку встановлено, що головуючий суддя приймає рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час) та інформує про це секретаря судового засідання.

Пунктом 46 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи,затвердженим рішенням Вищої ради правосуддя від17серпня 2021року №1845/0/15-21(далі-Положення) встановлено, що за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи наявність в Чернівецькому апеляційному суді технічної можливості провести судове засідання в режимі відеоконференції за участі сторін поза межами приміщення суду за допомогою системи «EasyCon», заявлене клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до Положення пропорядокфункціонуванняокремих підсистем(модулів)Єдиноїсудовоїінформаційно-телекомунікаційної системи,зокрема підсистемивідеоконференцзв`язку,для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті. Учасник справи також повинен перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним Інструкцією користувача підсистеми відеоконференцзв`язку, для роботи із системою відеоконференцзв`язку.

Керуючись ст.ст.212 ЦПК України, апеляційний суд,

У Х В А Л И В :

Заяву представника Державного спеціалізованогогосподарського підприємства«Ліси України»в особіфілії «Сокирянськелісове господарство» - Кравчука Віктора Івановича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з розгляду апеляційної скарги Чернівецької обласноївійськової адміністраціїЧернівецької обласноїдержавної адміністрації на рішення Новоселицького районного суду Чернівецької області від 31 березня 2023 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Сокирянське лісове господарство», Чернівецької обласної військової адміністрації Чернівецької обласної державної адміністрації, третя особа Головне управління Держгеокадастру в Чернівецькій області про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою, визнання протиправними Розпорядження, зобов`язання вчинити певні дії задовольнити.

Повідомити секретаря судового засідання про проведення всіх судовихзасідань усправі в режимі відеоконференції за участю представника Державного спеціалізованогогосподарського підприємства«Ліси України»в особіфілії «Сокирянськелісове господарство» - Кравчука Віктора Івановича поза межами приміщення суду за допомогою системи «EasyCon».

Роз`яснити ОСОБА_2 , що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції він зобов`язаний попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті, зайти та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до початку судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники, камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Попередити заявника, що відповідно до частини 4 статті 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали надіслати заявнику на вказану ним електронну адресу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та в касаційному порядку оскарженню не підлягає.

Головуючий: Н.К. Височанська

Судді: І.Н. Лисак

І.Б. Перепелюк

Дата ухвалення рішення21.06.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111695337
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод в користуванні земельною ділянкою, визнання протиправними Розпорядження, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —720/2033/22

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Постанова від 07.07.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Постанова від 07.07.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 19.05.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні