Ухвала
від 04.05.2023 по справі 358/758/22
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 358/758/22 Провадження № 2/358/252/23

УХВАЛА

про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору

04 травня 2023 року м. Богуслав

Богуславський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді Лебединець Г.С.

секретар судового засідання Ведмеденко І.В.,

за участі представника позивача за первісним відповідача за зустрічним позовом адвоката Ільяшова Б.М., представника відповідача за первісним позивача за зустрічним позовом адвоката Захарченко М.О.,

розглянув у відкритому підготовчому засіданні по цивільній справі за первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання об`єктів інтелектуальної власності спільною сумісною власністю подружжя та зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання спільною сумісною власністю подружжя торговельних марок клопотання представника відповідача за первісним позивача за зустрічним позовом адвоката Захарченко М.О. про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Богуславського районного суду Київської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання об`єктів інтелектуальної власності спільною сумісною власністю подружжя та зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання спільною сумісною власністю подружжя торговельних марок.

В підготовчому судовому засіданні представником відповідача за первісним позовом -позивача за зустрічним позовом адвокатом Захарченко М.О. заявлено клопотання про залучення до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору ТОВ «Компанія «Світ тепла». Клопотання обгрунтувала тим, що Торговельні марки та Збірка були створені та зареєстровані під час та задля здійснення підприємницької діяльності вказаного товариства. Останнє користується Торговельними марками відповідно до укладених з відповідачем ліцензійних договорів. Торговельні марки в силу довгої тривалості їх використання товариством здійснюють розпізнавальну функцію щодо товарів товариства. Зміна форми власності Торговельними марками з особистої на спільну загрожує припиненням використання товариством цих марок та блокуванням діяльності товариства, оскільки другий співвласник може не надавати згоду на використання торговельних марок третіми особами.

Представник ОСОБА_1 позивача за первісним відповідача за зустрічним позовом -адвокат Ільяшов Б.М. в підготовчому судовому засіданні просив відмовити у задоволенні клопотання з огляду на необґрунтованість та відсутність доказів можливого перешкоджання ОСОБА_1 господарській діяльності вказаного товариства та впливу рішення суду на права та обов`язки товариства.

Суд виходить з наступного.

Згідно пунктів 4, 7 частини 2 статті 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше; з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Згідно позовних вимог за первісним позовом, позивач ОСОБА_1 просить визнати спільною сумісною власністю подружжя знак для товарів і послуг « ІНФОРМАЦІЯ_1 », знак для товарів і послуг « ІНФОРМАЦІЯ_2 », знак для товарів і послуг « ІНФОРМАЦІЯ_3 », збірку зображень « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

В обгрунтування клопотання представником відповідача за первісним позовом -позивача за зустрічним позовом адвокатом Захарченко М.О. надано копію Ліцензійного договору про використання знаку для товарів і послуг від 20.04.2022. За умовами вказаного договору, ліцензіар ОСОБА_2 надав ліцензіату - ТОВ «Компанія «Світ Тепла» виключне право використання знаку для товарів і послуг «PASKAL co» з визначенням в п.2 вказаного договору порядку використання знаку, а ліцензіат зобов`язався сплатити ліцензіару винагороду за таке використання.

Згідно ч.1, 3 ст.1109 ЦК України, за ліцензійнимдоговором однасторона (ліцензіар)надає другійстороні (ліцензіату)дозвіл навикористання об`єктаправа інтелектуальноївласності визначенимспособом (способами)протягом певногостроку напевній території,а ліцензіатзобов`язується вноситиплату завикористання об`єкта,якщо іншене встановленодоговором. У ліцензійному договорі визначаються вид ліцензії, сфера використання об`єкта права інтелектуальної власності (конкретні права, що надаються за договором, способи використання зазначеного об`єкта, територія та строк, на які надаються права, тощо), розмір, порядок і строки виплати плати за використання об`єкта права інтелектуальної власності, а також інші умови, які сторони вважають за доцільне включити у договір.

Згідно ч.1 ст.53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Враховуючи вищенаведене, суд доходить висновку, що до участі у справі слід залучити, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору ТОВ «Компанія «Світ тепла», оскільки рішення у справі може вплинути на права та обов`язки товариства як ліцензіата за ліцензійним договором із відповідачем за первісним позивача за зустрічним позовом ОСОБА_2 та вплинути на господарську діяльність товариства з огляду на обсяг правомочностей ліцензіара.

Відповідно до пункту 2 частини 2 статті 198ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання у випадку, зокрема, залучення до участі у справі третьої особи.

Оскільки у підготовчому засіданні залучена третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача за первісним позвом, з урахуванням строків, наданих ЦПК України, для повідомлення залучених учасників справи та надання їм строку для подання відзиву і пояснень на позовну заяву, суд приходить висновку про відкладення підготовчого засідання в даній справі.

Керуючись ст.ст.198, 263 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача за первісним позивача за зустрічним позовом адвоката Захарченко М.О. про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі за первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання об`єктів інтелектуальної власності спільною сумісною власністю подружжя та зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання спільною сумісною власністю подружжя торговельних марок як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні відповідача за первісним позовом - ТОВ «Компанія «Світ тепла».

Третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів за первісним позовом ТОВ «Компанія «Світ тепла» - направити копію ухвали про залучення до участі у справі, копію первісного позову з додатками та відзив.

Встановити строк третій особі, які не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача за первісним позовом строк протягом 10(десяти)календарних днів з дня отримання копії цієї ухвали - для надіслання (надання) до суду пояснення на первісну позовну заяву або відзив, в яких слід викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову та надати пояснення до позову або відзиву. Копія письмових пояснень та доданих до них документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справ одночасно з надісланням (наданням) їх до суду.

Підготовче засідання відкласти на 10-00 год 31.05.2023 року, про що повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: суддя Г. С. Лебединець

СудБогуславський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення04.05.2023
Оприлюднено08.05.2023
Номер документу110650989
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —358/758/22

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Рішення від 13.07.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

Рішення від 13.07.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні