Ухвала
від 31.05.2023 по справі 358/758/22
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 358/758/22 Провадження № 2/358/252/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про закриття підготовчого провадження та призначення

судового засідання для розгляду справи по суті

31 травня 2023 року м. Богуслав

Богуславський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді Лебединець Г.С.

секретар судового засідання Ведмеденко І.В.,

за участі представника позивача за первісним відповідача за зустрічним позовом адвоката Кушніра Б.С., представника відповідача за первісним позивача за зустрічним позовом адвоката Захарченко М.О.,

розглянув у відкритому підготовчому засіданні цивільну справу за первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ТОВ «Компанія «Світ Тепла» про визнання об`єктів інтелектуальної власності спільною сумісною власністю подружжя та зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання спільною сумісною власністю подружжя торговельних марок,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Богуславського районного суду Київської області перебуває вказана цивільна справа.

В підготовчому судовому засіданні представником відповідача за первісним позивача за зустрічним позовом адвокатом Захарченко М.О. заявлено клопотання про допит в якості свідка відповідача за первісним позивача за зустрічним позовом ОСОБА_2 та виклик і допит в якості свідка ОСОБА_2 . Клопотання обгрунтовані тим, що свідками будуть підтверджені обставини самостійного створення ОСОБА_2 об`єктів права інтелектуальної власності.

В підготовчому судовому засіданні представник позивача за первісним відповідача за зустрічним позовом адвокат Кушнір Б.С. заперечував проти допиту свідків, що обгрунтував затягуванням судового розгляду.

Інших клопотань від сторін не надходило.

Відповідно до ст.189 ЦПК України завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, уточнення позовних вимог та складу учасників судового процесу, з`ясування заперечень проти позовних вимог, визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів, вирішення відводів, визначення порядку розгляду справи, вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

В ході підготовчого провадження у даній цивільній справі проведено підготовчі дії, передбачені ст.ст. 189-199 ЦПК України: направлено копію ухвали про відкриття провадження у справі сторонам, копію заяви та копії доданих до неї документів відповідачеві.

Відповідно до ч. 2 ст. 197 ЦПК України, в підготовчому провадженні судом встановлено: відсутність підстав для відводів; уточнені позовні вимоги не надавались; заяв про зміну предмету і підстав позову до суду не надходило; відсутні питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача; необхідні докази для встановлення обставин справи надані сторонами; відсутні клопотання про необхідність у витребуванні додаткових доказів; інших заяв та клопотань від учасників справи не надходило; наявна можливість для призначення справи до розгляду по суті, з визначенням дати, часу і місця проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

Щодо клопотання до допит свідків, суд зазначає наступне.

Згідно правил статті 69 ЦПК України свідком може бути кожна особа, якій відомі будь-які обставини, що стосуються справи.

Суду не надано доказів, що особи, про виклик яких заявлено клопотання, є такими, що не можуть бути допитані як свідки згідно частини 1 статті 70 ЦПК України.

Статтею 92 ЦПК України закріплено можливість допиту сторін у справі як свідків про відомі їм обставини, що мають значення для справи.

Клопотання про виклик свідків є обґрунтованими з огляду на ті обставини, що вказаним особам відомі обставини, що входять до складу предмета позову, їх показання можуть мати значення для вирішення спірних правовідносин.

Відповідно до ст.200 ЦПК України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для ухвалення судового рішення в підготовчому засіданні немає.

Підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає.

Враховуючи наведене, суд прийшов до висновку, що є всі правові підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З урахуванням наведеного, керуючись ст.ст. 197,199, 200, 258, 260-261 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Підготовче провадження - закрити та призначити справу до судового розгляду по суті на 20.06.2023 року на 14-00 годину, про що повідомити учасників справи.

Клопотання представника відповідача за первісним позовом та позивача за зустрічним адвоката Захарченко М.О. про допит в якості свідка відповідача нз первісним позовом - ОСОБА_2 та виклик та допит свідка ОСОБА_3 задовольнити.

Допитати в якості свідка відповідача на первісним позовом та позивача за зустрічним - ОСОБА_2 .

Викликати та допитати в якості свідка ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складений 01.06.2023 року.

Головуючий: суддя Г. С. Лебединець

Дата ухвалення рішення31.05.2023
Оприлюднено02.06.2023
Номер документу111241233
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —358/758/22

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Рішення від 13.07.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

Рішення від 13.07.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні