Ухвала
від 04.05.2023 по справі 2-748/11
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №6/748/6/23

Єдиний унікальний № 2-748/11

У Х В А Л А

04 травня 2023 рокум. Чернігів

Чернігівський районний суд Чернігівської області в складі:

головуючого - судді Майбороди С.М.,

з участю секретаря судового засідання Оніщенко Ю.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду у м. Чернігові справу за заявою ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого документа,

ВСТАНОВИВ:

21 березня 2023 року ОСОБА_1 звернулась до суду із заявою про видачу дубліката виконавчого листа у справі № 2-748 про стягнення з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 аліментів на утримання неповнолітньої дитини доньки ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 в розмірі частини доходу щомісячно, але не менше ніж 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 18 липня 2011 року до досягнення дитиною повноліття, мотивуючи заяву тим, що виконавчий лист було втрачено.

ОСОБА_1 надала заяву про розгляд справи за її відсутності.

Боржник ОСОБА_2 в судове засідання не з`явився.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено наступне.

Рішенням Чернігівського районного суду Чернігівської області від 05 серпня 2011 року стягнуто з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця с. Тамарівка Ріпкинського району Чернігівської області, на користь ОСОБА_1 аліменти на утримання неповнолітньої дитини доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі 1/4 частини доходу щомісячно, але не менше ніж 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 18 липня 2011 року до досягнення дитиною повноліття.

Виконавчий лист було видано стягувачу та перебував на виконанні в Ріпкинському районному відділі ДВС. В подальшому 28.02.2014 був направлений за належністю до ВДВС Калінінського РУЮ у м.Донецьку. В подальшому була винесена постанова про закінчення виконавчого провадження. Зазначені обставини доводяться довідкою, виданою Ріпкинським відділом державної виконавчої служби у Чернігівському районі Чернігівській області.

За таких обставин, досліджені у справі докази вказують на те, що на даний час втрачений виконавчий документ по виконанню рішення Чернігівського районного суду Чернігівської області від 05.08.2011 року.

Відповідно до приписів статті 129-1 Конституції України, судове рішення є обов`язковим до виконання.

Виконання судових рішень у цивільних справах є складовою права на справедливий суд та однією із процесуальних гарантій доступу до суду, що передбачено статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Відповідно до ч.1 статті 431 ЦПК України, яка регламентує звернення судових рішень до виконання, виконання судового рішення здійснюється на підставі виконавчого листа, виданого судом, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Згідно з пунктом 17.4 розділу XIII Перехідні положення ЦПК України, у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Положеннями ч.3 статті 12 Закону України Про виконавче провадження визначено, що виконавчий документ про стягнення періодичних платежів у справах про стягнення аліментів може бути пред`явлено до виконання протягом усього періоду, на який присуджені платежі.

При цьому необхідно зазначити, що відповідно до ч.4 статті 194 Сімейного кодексу України заборгованість за аліментами стягується незалежно від досягнення дитиною повноліття.

Відповідно до п.19, п.20 розділу Х Інструкції з організації примусового виконання рішень, затвердженої Наказом Міністерства юстиції України 02.04.2012 року №512/5 (у редакції наказу Міністерства юстиції України 29.09.2016 року №2832/5), у редакції станом на час досягнення дитиною повноліття, виконавець закінчує виконавче провадження про стягнення аліментів після закінчення передбаченого законом строку їх стягнення за умови, що сума аліментів стягнена в повному обсязі. Заборгованість за аліментами стягується незалежно від досягнення дитиною повноліття. У разі наявності заборгованості, яка виникла на момент закінчення встановленого строку для стягнення аліментів, її стягнення проводиться у загальному порядку, визначеному Законом.

Вказані норми визначені і в Інструкції з організації примусового виконання рішень станом на день розгляду даної справи судом першої інстанції. Відповідно до положень розділу XV даної Інструкції, передбачено відновлення втраченого виконавчого провадження або його матеріалів. Зазначеним розділом передбачено також отримання дубліката виконавчого листа та процедура відновлення виконавчого провадження або його матеріалів.

КеруючисьПерехідними положеннямиРозділуХІІІ ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 провидачу дублікатавиконавчого документа - задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа по справі № 2-748/2011 про стягнення з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця с. Тамарівка Ріпкинського району Чернігівської області, на користь ОСОБА_1 аліменти на утримання неповнолітньої дитини доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі 1/4 частини доходу щомісячно, але не менше ніж 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 18 липня 2011 року до досягнення дитиною повноліття.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Чернігівського апеляційного суду в 15-денний строк з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя С.М. Майборода

СудЧернігівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення04.05.2023
Оприлюднено08.05.2023
Номер документу110652254
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-748/11

Ухвала від 24.02.2011

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 19.05.2011

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 22.07.2011

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Мичка І. М.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Гопкін П. В.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Єрмічова В. В.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Єрмічова В. В.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Майборода С. М.

Ухвала від 22.03.2023

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Майборода С. М.

Рішення від 21.06.2011

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Бурденюк С. І.

Ухвала від 11.10.2011

Цивільне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

СОБКО В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні