Ухвала
від 05.05.2023 по справі 595/1347/21
БУЧАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 595/1347/21

Провадження № 1-в/595/19/2023

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 травня 2023 року

Бучацький районний суд Тернопільської області

в складі головуючого судді ОСОБА_1

за участі: секретаря судового засідання ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

засудженого ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Бучач справу за клопотанням начальника Чортківського районного сектору №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Тернопільській області про звільнення від покарання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , у зв`язку із закінченням іспитового строку, суд -

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання начальника Чортківського районного сектору №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Тернопільській області про звільнення від покарання ОСОБА_4 , призначеного вироком Бучацького районного суду Тернопільської області від 13 квітня 2022 року, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Представник Чортківського районного сектору №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Тернопільській області ОСОБА_5 у судове засідання не з`явилася, однак подала до суду заяву, в якій просить розгляд справи проводити у її відсутності. Клопотання підтримує в повному обсязі.

Прокурор вважає, що клопотання обґрунтоване та підлягає до задоволення.

Засуджений ОСОБА_4 у судовому засіданні просив клопотання задовольнити.

Заслухавши думку прокурора, засудженого, перевіривши матеріали особової справи на ОСОБА_4 , суд вважає за можливе клопотання задовольнити, виходячи з наступного.

Відповідно до вимог частини 3 статті 75 КК України, умовою ухвалення рішення суду про звільнення засудженого від відбування покарання з випробуванням є те, що він протягом визначеного іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки. Тривалість іспитового строку та обов`язки, які покладаються на особу, звільнену від відбування покарання з випробуванням, визначаються судом.

Іспитовий строк - це певний проміжок часу, протягом якого здійснюється контроль за засудженим і останній під загрозою реального відбування призначеного покарання зобов`язаний виконувати покладені на нього обов`язки та інші умови випробування. Однією з найголовніших умов звільнення засудженого від відбування покарання з випробуванням є те, що він протягом іспитового строку не вчинить нового злочину.

Відповідно до частини 1 статті 78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Згідно статті 165 Кримінального виконавчого кодексу України іспитовий строк обчислюється з моменту проголошення вироку суду. Після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, за поданням уповноваженого органу з питань пробації звільняється судом від призначеного йому покарання, нагляд припиняється і засуджений знімається з обліку в зазначеному органі.

Судом встановлено, що вироком Бучацького районного суду Тернопільської області від 13 квітня 2022 року ОСОБА_4 засуджено за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.190, ч.2 ст. 190 КК України і призначено йому покарання: за ч.1 ст.190 КК України - 230 годин громадських робіт;за ч.2ст.190КК України-1рік 6місяців позбавленняволі.У відповідностідо ч.1ст.70КК Українишляхом поглиненняменш суворогопокарання більшсуворим ОСОБА_4 призначено остаточне покарання 1 (один) року 6 (шість) місяців позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України ОСОБА_4 звільнено від відбуття призначеного покарання із випробуванням, визначивши йому іспитовий строк 1 (один) рік та покладено, відповідно до ст.76 КК України, обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Встановлений вироком ОСОБА_4 іспитовий строк закінчився 13.04.2023, протягом цього строку ОСОБА_4 до кримінальної відповідальності не притягувався. До адміністративної відповідальності притягувався 30 червня 2022 року за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП (накладено стягнення у виді штрафу 17000 грн.).

За час перебування на обліку в Чортківському районному секторі №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Тернопільській області ОСОБА_4 зарекомендував себе з позитивної сторони, вчасно з`являвся на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації у визначені йому дні, ухилень від відбування покарання та виконання покладених на нього судом обов`язків не допускав.

За місцем проживання характеризується з позитивної сторони. На даний час не працює і не навчається, на обліку у Бучацькій РФ Тернопільського ОЦЗН не перебуває. Заяви та скарги в Бучацьку міську раду на засудженого не надходили.

Перевірку за місцем проживання ОСОБА_4 здійснював ДОП ВП №2 (м.Бучач) Чортківського РВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_6 . Згідно матеріалів перевірок по місцю проживання засудженого, протягом іспитового строку, такий характеризується позитивно, алкогольними напоями не зловживає, наркотичні речовини не вживає, скарг від громадян на його поведінку за місцем проживання у ВП №2 (м.Бучач) Чортківського РВП ГУНП в Тернопільській області не поступало.

Відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 537 Кримінального процесуального кодексу України, під час виконання вироків відповідний суд має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

Проаналізувавши вищенаведене, суд приходить до висновку, що наявні підстави для задоволення клопотання начальника Чортківського районного сектору №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Тернопільській області та звільнення ОСОБА_4 від призначеного судом покарання у виді позбавлення волі у зв`язку із закінченням іспитового строку.

На підставі викладеного та керуючись ст.78 КК України, ст.ст.537, 539 КПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання начальника Чортківського районного сектору №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Тернопільській області задовольнити.

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , засудженого вироком Бучацького районного суду Тернопільської області від 13 квітня 2022 року за ч.1 ст.190, ч.2 ст.190 КК України, ст.ст. 75, 76 КК України звільнити від призначеного покарання у виді позбавлення волі у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена до Тернопільського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги через Бучацький районний суд Тернопільської області протягом 7 днів з дня її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

СудБучацький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення05.05.2023
Оприлюднено08.05.2023
Номер документу110662261
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —595/1347/21

Ухвала від 05.05.2023

Кримінальне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

Ухвала від 14.04.2023

Кримінальне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

Вирок від 13.04.2022

Кримінальне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

Ухвала від 24.03.2022

Кримінальне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

Ухвала від 02.03.2022

Кримінальне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

Ухвала від 17.02.2022

Кримінальне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

Ухвала від 27.01.2022

Кримінальне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

Ухвала від 08.11.2021

Кримінальне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

Ухвала від 06.09.2021

Кримінальне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні