Ухвала
від 25.04.2023 по справі 192/720/23
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/720/23

Провадження № 2-о/192/31/23

Ухвала

Іменем України

25 квітня 2023 року

Суддя Солонянського районного суду Дніпропетровської області Ковальчук Н.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Виконавчий комітет Святовасилівської сільської ради (як орган опіки та піклування) про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна,

встановила:

ОСОБА_1 звернувся до суду з вказаною заявою, у якій просить:

визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною;

призначити відповідно до подання органу опіки та піклування Святовасилівської сільської ради опікуном ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , її рідного брата ОСОБА_1 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_2 у с. Незабудине Солонянського району Дніпропетровської області, проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Також заявник просить витребувати у лікаря-психіатра КНП «Солонянська багатопрофільна лікарня» Солонянської селищної ради відомості про стан психічного здоров`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та призначити судово-психіатричну експертизу.

Справа підсудна Солонянському районному суду Дніпропетровської області та підлягає розгляду в порядку окремого провадження на підставі п. 1 ч. 2 ст. 293 ЦПК України.

Підстави для повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до ч. 1 ст. 298 ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

У зв`язку з цим клопотання заявника про витребування у медичного закладу відомостей про стан здоров`я ОСОБА_2 підлягає задоволенню.

За правилами, встановленими ч. 1 ст. 300 ЦПК України, суд, ухвалюючи рішення про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи (у тому числі обмеження або позбавлення права неповнолітньої особи самостійно розпоряджатися своїми доходами) чи визнання фізичної особи недієздатною, встановлює над нею відповідно піклування або опіку і за поданням органу опіки та піклування призначає їй піклувальника чи опікуна.

Тому суд вважає за необхідне зобов`язати Виконавчий комітет Святовасилівської сільської ради, як орган опіки та піклування, надати суду подання про доцільність призначення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , опікуном над ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 175, 177, 293, 295, 296, 299, 300 ЦПК України,

постановила:

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Виконавчий комітет Святовасилівської сільської ради (як орган опіки та піклування) про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна.

Розгляд справи здійснювати за правилами окремого провадження у складі одного судді і двох присяжних.

Призначити справу до судового розгляду на 09 червня 2023 року о 10 год 00 хв у залі судового засідання у приміщенні суду за адресою: 52400, Дніпропетровська обл., смт Солоне, вул.Строменко, 1-а.

У судове засідання викликати учасників справи.

Клопотання ОСОБА_1 про витребування у КНП «Солонянська багатопрофільна лікарня» Солонянської селищної ради відомостей про стан психічного здоров`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , задовольнити.

Зобов`язати КНП «Солонянська багатопрофільна лікарня» Солонянської селищної ради надати суду відомості про стан психічного здоров`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , оригінал медичної картки амбулаторного хворого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та інші медичні документи щодо неї, необхідні для проведення судово-психіатричної експертизи.

Витребувану інформацію та документи надати протягом п`яти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Зобов`язати Виконавчий комітет Святовасилівської сільської ради (як орган опіки та піклування), надати суду подання про доцільність призначення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , опікуном над ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://court.gov.ua/sud0438/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Н.В. Ковальчук

СудСолонянський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення25.04.2023
Оприлюднено08.05.2023
Номер документу110668953
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —192/720/23

Рішення від 25.01.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Н. В.

Рішення від 25.01.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Н. В.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Н. В.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Н. В.

Ухвала від 09.06.2023

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Н. В.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні