Ухвала
від 16.11.2023 по справі 192/720/23
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/720/23

Провадження № 2-о/192/31/23

Ухвала

16 листопада 2023 року

Солонянський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючої судді Ковальчук Н.В.,

присяжних: Строгуш С.М., Філіпової Т.В.,

за участю:

секретаря судового засідання Фєтісової Ю.О.,

заявника ОСОБА_1 ,

заінтересованої особи ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду у смт Солоному Солонянського району Дніпропетровської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Виконавчий комітет Святовасилівської сільської ради (як орган опіки та піклування) про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна,

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду із вказаною заявою, у якій просить:

визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною;

призначити відповідно до подання органу опіки та піклування Святовасилівської сільської ради опікуном ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , її рідного брата ОСОБА_1 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_2 у с. Незабудиному Солонянського району Дніпропетровської області, проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Виконавчий комітет Святовасилівської сільської ради (як орган опіки та піклування) явку свого представника у судове засідання не забезпечив, судова повістка про виклик у судове засіданні була направлена йому Укрпоштою, за інформаціє на сайті Укрпошти поштове відправлення було вручено 25 жовтня 2023 року.

Інші учасники не заперечували проти проведення судового розгляду за відсутності представника Виконавчого комітету Святовасилівської сільської ради.

У судовому засіданні з`ясовано, що адвокат для представництва інтересів ОСОБА_2 не залучався.

Заявник ОСОБА_1 вважав за потрібне, щоб адвокат для ОСОБА_2 був залучений судом. ОСОБА_2 свою думку суду не повідомила.

Вирішуючи питання про залучення адвоката для заінтересованої особи ОСОБА_2 , суд дійшов таких висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 293 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Згідно з п. 1 ч. 2 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

За приписами ч. 5 ст. 293 ЦПК України у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Враховуючи, що особа, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, не залучила адвоката, суд вважає за необхідне залучити адвоката через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги.

Керуючись ст.ст. 293, 299 ЦПК України,

постановив:

Відкласти розгляд цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Виконавчий комітет Святовасилівської сільської ради (як орган опіки та піклування) про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна.

Призначити судове засідання на 11січня 2024рокуо10год00хв у залі судового засідання у приміщенні суду за адресою: 52400, Дніпропетровська обл., смт Солоне, вул.Строменко, 1-А.

Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області призначити адвоката для представництва інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 .

Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області забезпечити участь адвоката у розгляді цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Виконавчий комітет Святовасилівської сільської ради (як орган опіки та піклування) про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення і оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуюча суддя Н.В. Ковальчук

Присяжні: С.М. Строгуш

Т.В. Філіпова

Дата ухвалення рішення16.11.2023
Оприлюднено17.11.2023
Номер документу114951103
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —192/720/23

Рішення від 25.01.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Н. В.

Рішення від 25.01.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Н. В.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Н. В.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Н. В.

Ухвала від 09.06.2023

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Н. В.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні