Ухвала
від 02.05.2023 по справі 545/369/22
ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 545/369/22 Номер провадження 22-ц/814/2003/23Головуючий у 1-й інстанції Юрлагіна Т.В. Доповідач ап. інст. Пікуль В. П.

У Х В А Л А

02 травня 2023 року м. Полтава

Полтавський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду

цивільних справ:

головуючого Пікуля В.П.,

суддів Лобова О.А., Одринської Т.В.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Чутівського районного суду Полтавської області від 12 липня 2022 року по справіза позовом ОСОБА_1 до Петрівського закладу дошкільної освіти «Калинка» Скороходівської селищної ради, Відділу освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Скороходівської селищної ради, третя особа директор Петрівського закладу дошкільної освіти «Калинка» Скороходівської селищної ради Гулбе Наталія Карлівна про скасування наказів про відсторонення від роботи, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Чутівського районного суду Полтавської області від 12 липня 2022 року позовні вимоги ОСОБА_1 до Петрівського закладу дошкільної освіти «Калинка» Скороходівської селищної ради, Відділу освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Скороходівської селищної ради, третя особа директор Петрівського закладу дошкільної освіти «Калинка» Скороходівської селищної ради Гулбе Н.К. про скасування наказів про відсторонення від роботи, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати задоволено.

Скасовано накази № 52 від 09 грудня 2021 року та № 4 від 14 січня 2022 року видані Петрівським закладом дошкільної освіти «Калинка» Скороходівської селищної ради, Відділу освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Скороходівської селищної ради «Про відсторонення від роботи ОСОБА_1 ».

Стягнуто з Петрівського закладу дошкільної освіти «Калинка» Скороходівської селищної ради, Відділу освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Скороходівської селищної ради середній заробіток за час відсторонення від роботи з 14 січня 2022 року по день допущення до роботи в розмірі 10151,19 грн.

Стягнуто з Петрівського закладу дошкільної освіти «Калинка» Скороходівської селищної ради, Відділу освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Скороходівської селищної ради на користь держави судовий збір у сумі 992,40 грн.

Ухвалою Чутівського районного суду Полтавської області від 06 січня 2023 року заяву ОСОБА_1 про виправлення описки у рішенні Чутівського районного суду Полтавської області від 12 липня 2022 року задоволено частково.

Виправлено описку допущену в 10 абзаці резолютивної частини рішення Чутівського районного суду Полтавської області від 12 липня 2022 року, де зазначено найменування відповідачів: 1) Петрівський заклад дошкільної освіти «Калинка» Скороходівської селищної ради; 2) Відділ освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Скороходівської селищної ради.

В іншій частині у задоволенні заяви ОСОБА_1 про виправлення описки у рішенні Чутівського районного суду Полтавської області від 12 липня 2022 року відмовлено.

Не погодившись з вищевказаним рішенням, його в апеляційному порядку оскаржила позивач, подавши до Полтавського апеляційного суду апеляційну скаргу.

Апеляційна скарга надійшла до Полтавського апеляційного суду та зареєстрована судом 18 січня 2023 року за вх. № 910/23.

Ухвалою Полтавського апеляційного суду від 13 лютого 2023 року визнано неповажними причини пропуску строку ОСОБА_1 на апеляційне оскарження рішення Чутівського районного суду Полтавської області від 12 липня 2022 року, зазначені в заяві про поновлення строку на апеляційне оскарження; апеляційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Чутівського районного суду Полтавської області від 12 липня 2022 року залишено без руху та надано строк для усунення наведених недоліків - десять днів з дня отримання копії ухвали.

В ухвалі Полтавського апеляційного суду від 13 лютого 2023 року було роз`яснено скаржнику, що у разі невиконання у десятиденний термін вимог ухвали в частині звернення до апеляційного суду з мотивованою заявою про поновлення строку на апеляційне оскарження судового рішення - у відкритті апеляційного провадження буде відмовлено.

Копію ухвали Полтавського апеляційного суду від 13 лютого 2023 року ОСОБА_1 отримала 23 лютого 2023 року, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення.

З матеріалів справи вбачається, що станом на час постановлення даної ухвали, недоліки апеляційної скарги усунуто не було. Клопотання про надання додаткового строку для усунення недоліків скаржником не подано.

Частиною першою статті 127 ЦПК України передбачено, що суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Відповідно до частини третьої статті 357 ЦПК України апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 354 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Якщо заяву не буде подано особою в зазначений строк або вказані нею підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження будуть визнані неповажними, суд відмовляє у відкритті апеляційного провадження у порядку, встановленому статтею 358 цього Кодексу (частина четверта статті 357 ЦПК України).

Згідно пункту 4 частини першої статті 358 ЦПК України суд апеляційної інстанції відмовляє у відкритті апеляційного провадження у справі, якщо скаржником у строк, визначений судом, не подано заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження або наведені підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження визнані судом неповажними.

Враховуючи, що скаржником до суду апеляційної інстанції не подавалася мотивована заява про поновлення строку на апеляційне оскарження, колегія суддів вважає, що у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Чутівського районного суду Полтавської області від 12 липня 2022 року слід відмовити.

Керуючись статтями357,358ЦПК України

У Х В А Л И В:

У відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Чутівського районного суду Полтавської області від 12 липня 2022 року відмовити.

Ухвала набирає законної сили з дня прийняття та може бути оскаржена до Верховного Суду шляхом подачі касаційної скарги протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Головуючий В.П. Пікуль

Судді О.А. Лобов

Т.В. Одринська

СудПолтавський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення02.05.2023
Оприлюднено10.05.2023
Номер документу110696122
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —545/369/22

Постанова від 02.05.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Ухвала від 13.02.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Ухвала від 06.01.2023

Цивільне

Чутівський районний суд Полтавської області

Оболєнська С. А.

Ухвала від 15.12.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Ухвала від 10.10.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Ухвала від 10.10.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Ухвала від 08.09.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Рішення від 11.07.2022

Цивільне

Чутівський районний суд Полтавської області

Юрлагіна Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні