Ухвала
від 09.05.2023 по справі 725/7357/21
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

09 травня 2023 року м. Чернівці

Справа № 725/7357/21

Провадження № 22-ц/822/461/23

Чернівецький апеляційнийсуд ускладі колегіїсуддів судовоїпалати зрозгляду цивільнихсправ: Литвинюк І.М., Височанської Н.К., Лисака І.Н., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Приватного підприємства «Укрекопроект», в інтересах якого діє Якименко Панас Степанович, на рішення Першотравневого районного суду м. Чернівці від 19 грудня 2022 року, у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Державний науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут «Ндіпроектреконструкція» (Інститут «Ндіпроектреконструкція», Фонд державного майна України, Товариства з обмеженою відповідальністю «Єврокомунбуд», Приватного підприємства «Укрекопроект», про відшкодування майнової шкоди,

В С Т А Н О В И В:

На дане рішення суду Приватного підприємства «Укрекопроект», в інтересах якого діє Якименко П.С., подав апеляційну скаргу та заявив клопотання про поновлення строку на його апеляційне оскарження.

Посилається на те, що з оскаржуваним рішенням суду представник апелянта ознайомився 28 березня 2023 року.

Перевіривши матеріали апеляційної скарги, апеляційний суд вважає, що причини пропуску строку на апеляційне оскарження є поважними, а тому такий підлягає поновленню, враховуючи наступне.

Відповідно до частини 1 статті 126 ЦПК України право на вчинення процесуальної дії втрачається із закінченням строку, встановленого законом або судом.

За правилами частини 1 статті 127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Згідно частини 2 статті 354 ЦПК України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

В матеріалах справи відсутні відомості про отримання відповідачем ПП «Укрекопроект» копії оскаржуваного рішення суду. З оскаржуваним рішенням суду представник ПП «Укрекопроект» ознайомився 28 березня 2023 року (т.2 а.с.73).

Апеляційна скарга подана 27 квітня 2023 року до Чернівецького апеляційного суду поштовими засобами зв`язку АТ «Укрпошта», що підтверджується відбитком поштового штемпеля на конверті.

Отже, причини пропуску строку на апеляційне оскарження даного рішення суду слід визнати поважними та поновити апелянту вказаний процесуальний строк.

Апеляційну скаргу подано до належного суду особою, що має право на апеляційне оскарження. За формою і змістом відповідає статті 356 ЦПК України, що є підставою для відкриття апеляційного провадження у справі. Судовий збір сплачено.

Згідно з ч.1 ст.368 ЦПК України справа розглядається судом апеляційної інстанції за правилами, встановленими для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

В силу ч.1 ст.369 ЦПК України, апеляційні скарги на рішення суду у справах з ціною позову менше ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, крім тих, які не підлягають розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, розглядаються судом апеляційної інстанції без повідомлення учасників справи.

Предметом оскарження є рішення суду першої інстанції у справі з ціною позову менше ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Отже, справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у ній матеріалами.

Враховуючи вищенаведене, перешкоди для відкриття апеляційного провадження відсутні, і за даних обставин, суд вважає за необхідне відкрити апеляційне провадження у даній справі.

Відповідно до правил частини 4 статті 359 ЦПК України дію рішення Першотравневого районного суду м. Чернівці від 19 грудня 2022 року слід зупинити до закінчення її перегляду у апеляційному порядку.

Керуючись ст.ст. 354, 356, 359, 360, 361 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання Приватного підприємства «Укрекопроект», в інтересах якого діє Якименко Панас Степанович, про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення Першотравневого районного суду м. Чернівці від 19 грудня 2022 року задовольнити.

Поновити Приватному підприємству «Укрекопроект», в інтересах якого діє Якименко Панас Степанович, строк на апеляційне оскарження рішення Першотравневого районного суду м. Чернівці від 19 грудня 2022 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Приватного підприємства «Укрекопроект», в інтересах якого діє Якименко Панас Степанович, на рішення Першотравневого районного суду м. Чернівці від 19 грудня 2022 року.

Зупинити дію рішення Першотравневого районного суду м. Чернівці від 19 грудня 2022 року до закінчення її перегляду у апеляційному порядку.

Розгляд апеляційної скарги проводити в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами без повідомлення учасників справи.

В порядку підготовки справи до апеляційного розгляду надіслати особам, які беруть участь у справі, копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копією апеляційної скарги.

Встановити строк до 25 травня 2023 року для подачі відзиву на апеляційну скаргу. До відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзивуна апеляційнускаргу неперешкоджає переглядусудового рішення суду першої інстанції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: І.М. Литвинюк

Н.К. Височанська

І.Н. Лисак

Дата ухвалення рішення09.05.2023
Оприлюднено11.05.2023
Номер документу110727986
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування майнової шкоди

Судовий реєстр по справі —725/7357/21

Постанова від 20.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Ухвала від 12.07.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Литвинюк І. М.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Литвинюк І. М.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Литвинюк І. М.

Ухвала від 07.04.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Лисак І. Н.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Лисак І. Н.

Ухвала від 23.03.2022

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Піхало Н. В.

Ухвала від 08.02.2022

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Піхало Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні