Ухвала
від 09.05.2023 по справі 516/231/23
ТЕПЛОДАРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ТЕПЛОДАРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 516/231/23

Провадження № 1-кп/516/28/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 травня 2023 року Теплодарський міський суд Одеської області у складі:

головуючої, судді - ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

за участю прокурора - ОСОБА_3 ,

захисника - ОСОБА_4 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Теплодарі обвинувальний акт за кримінальним провадженням №22022120000000310 від 30.11.2022р. за обвинуваченням ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК України,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Теплодарського міського суду Одеської області знаходиться обвинувальний акт за обвинуваченням ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК України.

Захисником обвинуваченого ОСОБА_5 - адвокатом ОСОБА_4 подано клопотання про її заміну, як захисника, в зв`язку зі значною віддаленістю місця знаходження суду від місця її роботи та проживання, а також того, що за умовами підписаного контракту, вона надає правову допомогу територіально, тобто у межах м. Кропивницький.

Статтею 63 Конституції України закріплено право підозрюваного, обвинуваченого чи підсудного на захист.

Справа розглядається за відсутності обвинуваченого (in absentia), участь захисника є обов`язковою у разі розгляду справи за відсутності обвинуваченої особи.

За ст. 49 КПК України суд зобов`язаний забезпечити участь захисника у кримінальному провадженні у випадках, якщо: 1) відповідно до вимог ст. 52 цього Кодексу участь захисника є обов`язковою, а обвинувачений не залучив захисника; 2) обвинувачений заявив клопотання про залучення захисника, але за відсутністю коштів чи з інших об`єктивних причин не може його залучити самостійно; 3) суд вирішить, що обставини кримінального провадження вимагають участі захисника, а обвинувачений не залучив його. Захисник може бути залучений судом в інших випадках, передбачених законом, що регулює надання безоплатної правової допомоги. У випадках, передбачених ч. 1 ст. 49 КПК України, суд постановляє ухвалу, якою доручає відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правової допомоги, призначити (замінити) адвоката для здійснення захисту за призначенням та забезпечити його прибуття у зазначені у постанові (ухвалі) час і місце для участі у кримінальному провадженні.

Згідно ч. 1 ст. 52 КПК України участь захисника є обов`язковою у кримінальному провадженні щодо особливо тяжких злочинів. У цьому випадку участь захисника забезпечується з моменту набуття особою статусу підозрюваного.

ОСОБА_5 обвинувачується у вчиненні особливо тяжкого злочину.

Відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 17 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» заміна призначеного адвоката проводиться Центром шляхом прийняття відповідного рішення (яке видається у формі наказу).

Виключні підстави та порядок заміни адвокатів, що надають безоплатну вторинну правову допомогу, визначені ст. 24 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Враховуючи вищевикладене, в тому числі те, що участь захисника у даному кримінальному провадженні є обов`язковою, для належного забезпечення прав обвинуваченого, суд вважає необхідним доручити директору Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області вирішити питання про заміну захисника ОСОБА_4 на іншого захисника (який перебуває межах Одеської області) для здійснення захисту обвинуваченого ОСОБА_5 .

Керуючись ст. 63 Конституції України, ст.ст. 52, 53, 315 КПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Задовольнити клопотання захисника - адвоката ОСОБА_4 про заміну захисника.

Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області призначити захисника для здійснення захисту інтересів обвинуваченого ОСОБА_5 за обвинуваченням у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК України.

Забезпечити прибуття призначеного захисника в підготовче судове засідання, яке відбудеться 05.06.2023р. о 11.00 годині в приміщенні Теплодарського міського суду Одеської області, за адресою: Одеська область, місто Теплодар, вулиця Комунальна, 3.

Копію ухвали негайно направити для виконання директору Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області на електрону адресу: order@legalaid.od.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає і є обов`язковою до негайного виконання.

Суддя

Дата ухвалення рішення09.05.2023
Оприлюднено11.05.2023
Номер документу110730113
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК України

Судовий реєстр по справі —516/231/23

Вирок від 11.04.2024

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 02.02.2024

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 27.07.2023

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 09.05.2023

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 08.05.2023

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 03.04.2023

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні