Ухвала
від 10.05.2023 по справі 308/2823/19
ЗАКАРПАТСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 308/2823/19

У Х В А Л А

10 травня 2023 року м. Ужгород

Закарпатський апеляційний суд в складі:

головуючого судді - Джуги С.Д.,

суддів : Собослоя Г.Г., Мацунича М.В.

розглянувши заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Кредитні Ініціативи» Мус В.П. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду щодо розгляду цивільної справи за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Кредитні Ініціативи» на рішення Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 19 березня 2020 року у складі судді Фазикош О.В., у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Публічного акціонерного товариства «Промінвестбанк», Товариства з обмеженою відповідальністю «Кредитні Ініціативи», про визнання недійними іпотечних договорів,-

в с т а н о в и в :

В провадженні Закарпатського апеляційного суду знаходиться цивільна справа за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Кредитні Ініціативи» на рішення Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 19 березня 2020 року, у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Публічного акціонерного товариства «Промінвестбанк», Товариства з обмеженою відповідальністю «Кредитні Ініціативи», про визнання недійними іпотечних договорів.

На адресу Закарпатського апеляційного суду надійшла заява від представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Кредитні Ініціативи» Мус В.П. про участь в судовому засіданні, призначеного на 11 травня 2023 року о 16 год. 00 хв. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобівв підсистемі відеоконференцзв`язку, посилаючись на неможливість прибуття в судове засідання до м.Ужгорода.

Статтею 212 ЦПК України встановлено можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за заявою учасників справи.

Частиною 4 ст. 212 ЦПК України передбачено, що під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву (ч.5 ст. 212 ЦПК України .

Наказом Державної судової адміністрації України від 23 квітня 2020 року № 196 затверджений Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі - Порядок).

У пунктах 1-4 розділу ІІІ цього Порядку визначено, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі відеоконференцзв`язку (комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасникам судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства) та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою.

Представник Товариства з обмеженою відповідальністю «Кредитні Ініціативи» Мус В.П. просить провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, вказавши обліковий запис в підсистемі відеоконференцзв`язку «ВКЗ» - ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, апеляційний суд вважає за можливе судове засідання, призначене на 11 травня 2023 року о 16 год. 00 хв. провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в підсистемі відеоконференцзв`язку «ВКЗ» за участю представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Кредитні Ініціативи» Мус В.П. (обліковий запис в підсистемі відеоконференцзв`язку «ВКЗ» - ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Керуючись ст.212, ч.2 ст.258 ЦПК України, апеляційний суд, -

у х в а л и в :

Заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Кредитні Ініціативи» Мус В.П. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задовольнити.

Судове засідання, яке призначене на 11 травня 2023 року о 16 год. 00 хв. провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобівза участю представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Кредитні Ініціативи» Мус В.П. (обліковий запис в підсистемі відеоконференцзв`язку «ВКЗ» - ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та оскарженню не підлягає.

Головуючий:

Судді:

СудЗакарпатський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення10.05.2023
Оприлюднено12.05.2023
Номер документу110761845
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них іпотечного кредиту

Судовий реєстр по справі —308/2823/19

Постанова від 07.08.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Ухвала від 02.08.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Фазикош О. В.

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Фазикош О. В.

Постанова від 11.05.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Джуга С. Д.

Ухвала від 10.05.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Джуга С. Д.

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Джуга С. Д.

Ухвала від 15.12.2022

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Джуга С. Д.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Джуга С. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні