Ухвала
від 09.05.2023 по справі 947/11910/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ОДЕСИ


Справа № 947/11910/23

Провадження № 2/947/2224/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

09.05.2023 року суддя Київського районного суду м. Одеси Петренко В.С., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 , адреса для листування: АДРЕСА_2 ) до ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_3 ) про стягнення аліментів на утримання дитини,

ВСТАНОВИВ:

14.04.2023 року ОСОБА_1 звернулася до Київського районного суду м. Одеси з позовною заявою до ОСОБА_1 , з посиланням на ст.ст. 180-184 СК України, про стягнення аліментів на утримання дитини.

Відповідно до автоматизованої системи документообігу цивільну справу було розподілено судді Київського районного суду м. Одеси Петренку В.С.

Відповідно доч.1ст.27ЦПК Українипозовидо фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Згідно відповіді відділу адресної довідкової роботи ГУ ДМС України в Одеській області відповідач ОСОБА_1 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 , що територіально відноситься до Київського району м. Одеси, у зв`язку з чим, дана цивільна справа підсудна Київському районному суду м. Одеси.

Підстави для повернення позовної заяви, відмови у відкриті провадження відсутні.

Суддею встановлено, що цивільний позов відповідає вимогам, встановленими статтями175та177 ЦПК Українита віднесений до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Відповідно до ч. 2 ст.19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

Згідно ч.ч.1,2,п.1ч.4ст.274ЦПК України,у порядкуспрощеного позовногопровадження розглядаютьсясправи: малозначнісправи; що виникаютьз трудовихвідносин; пронадання судомдозволу натимчасовий виїзддитини замежі Українитому збатьків,хто проживаєокремо віддитини,у якоговідсутня заборгованістьзі сплатиаліментів таякому відмовленодругим ізбатьків унаданні нотаріальнопосвідченої згодина такийвиїзд.У порядкуспрощеного позовногопровадження можебути розглянутабудь-якаінша справа,віднесена доюрисдикції суду,за виняткомсправ,зазначених участині четвертійцієї статті.В порядкуспрощеного позовногопровадження неможуть бутирозглянуті справиу спорах, що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, розірвання шлюбу та поділ майна подружжя.

Відповідно доч.6ст.19ЦПК України,для цілейцього Кодексумалозначними справамиє: справи,у якихціна позовуне перевищуєста розмірівпрожиткового мінімумудля працездатнихосіб; справинезначної складності,визнані судоммалозначними,крім справ,які підлягаютьрозгляду лишеза правиламизагального позовногопровадження,та справ,ціна позовув якихперевищує двістіп`ятдесят розмірівпрожиткового мінімумудля працездатнихосіб; справи простягнення аліментів,збільшення їхрозміру,оплату додатковихвитрат надитину,стягнення неустойки(пені)за простроченнясплати аліментів,індексацію аліментів,зміну способуїх стягнення,якщо таківимоги непов`язані ізвстановленням чиоспорюванням батьківства(материнства); справипро розірванняшлюбу; справи про захист прав споживачів, ціна позову в яких не перевищує двохсот п`ятдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно доч.3ст.274ЦПК України,при вирішенніпитання пророзгляд справив порядкуспрощеного абозагального позовногопровадження судвраховує: цінупозову; значення справи для сторін; обраний позивачемспосіб захисту; категоріюта складністьсправи; обсягта характердоказів усправі,в томучислі чипотрібно усправі призначитиекспертизу,викликати свідківтощо; кількістьсторін таінших учасниківсправи; чистановить розглядсправи значнийсуспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Дослідивши матеріали позовної заяви, з огляду на предмет спору, у відповідності до ч.6 ст.19 ЦПК України, справа є малозначною та згідно із п. 1 ч. 4 ст. 274 ЦПК України підлягає розгляду у порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи вищевикладене, справу слід прийняти до розгляду та відкрити спрощене позовне провадження у справі, розгляд якої провести в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Разом із позовною заявою, представником позивача було надано клопотання про витребування доказів, в якій він просить витребувати від

-ПАТ АБ «Південний» (Код ЄДРПОУ 20953647, адреса: 65059, м. Одеса, вул. Краснова, буд. 6/1);

-АТ КБ «ПРИВАТБАНК» (Код ЄДРПОУ: 14360570, адреса: 49094, м. Дніпро вул. Набережна Перемоги, 30);

-АТ «Універсал Банк» (Код ЄДРПОУ: 21133352, адреса: Україна, 04114, м. Київ, вул. Автозаводська, будинок 54/19);

-АТ «Сенс Банк» (Код ЄДРПОУ: 23494714, адреса: 03150, м. Київ, вул. Велика Васильківська, буд 100) відомості про рух коштів по всім рахункам (поточні, депозитні, накопичувальні, SWIFT тощо), що відкриті на ім`я: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , з 23.09.2020 року та по день виконання ухвали суду, копії документів вказаної особи та всіх договорів, угод тощо, що укладалися з вказаною особою (анкети, договори банківського рахунку, депозитні договори, договори про оренду індивідуальних сейфів тощо).

Витребувати від Адміністрації Державної прикордонної служби України (01601, м. Київ, вул. Володимирська, 26) інформацію стосовно перетину Державного кордону України громадянином України ОСОБА_1 (у називному відмінку - ОСОБА_1 ) , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , з 23.09.2020 року та по день виконання ухвали суду, з зазначенням відомостей про пункт перетину, країну слідування, документ, за яким було здійснено перетин.

Витребувати від дочірнього підприємства корпорації «В.ШІПС» «В.ШІПС (УКРАЇНА) (Код ЄДРПОУ: 22516081, адреса реєстрації: 65114, Одеська обл., місто Одеса, проспект Маршала Жукова, будинок 37/2) засвідчені належним чином:

-відомості щодо контрактів ОСОБА_1 (у називному відмінку - ОСОБА_1 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , 23.09.2020 року та по день виконання ухвали суду, а також витяг з журналу єдиного обліку клієнтів (п.п. 8 п.9 Ліцензійних умов) стосовно контрактів ОСОБА_1 .

-копії інформації про умови праці та умови проживання у державі працевлаштування (на судні), (п.п. 3 п.9 Ліцензійних умов), яка надавалась ОСОБА_1 до укладання їм контрактів.

-копії укладених при посередництві ДП «В.ШІПС (УКРАЇНА)» договір (угод, контрактів тощо) ОСОБА_1 з прямим роботодавцем (представником роботодавця), з наданням повного тексту трудового контракту або з наданням копії колективного договору (п.п. 7 п. 4 Ліцензійних умов), який визначає суттєві умови праці, включаючи прізвище, ім`я та по батькові моряка, дату його народження або вік і місце його народження; ім`я та адреса судновласника; місце і дату укладення трудового договору моряка; посаду на яку наймається моряк, розмір заробітної плати моряка, розмір оплати щорічної відпустки.

Відповідно до ч.1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

З метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне клопотання представника позивача про витребування доказів - задовольнити частково.

Керуючись ст.ст. 19, 175,177,187, 274-279 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовнузаяву дорозгляду тавідкрити провадженняпо цивільнійсправі запозовною заявою ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 , адреса для листування: АДРЕСА_2 ) до ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_3 ) про стягнення аліментів на утримання дитини.

Призначити справу до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження у відкритому судовому засіданні на 15 червня 2023 року о 11 годині 00 хвилин в приміщенні Київського районного суду м. Одеси(м. Одеса, вул. Варненська 3б, каб. 248).

Клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити частково.

Витребувати від

-ПАТ АБ «Південний» (Код ЄДРПОУ 20953647, адреса: 65059, м. Одеса, вул. Краснова, буд. 6/1);

-АТ КБ «ПРИВАТБАНК» (Код ЄДРПОУ: 14360570, адреса: 49094, м. Дніпро вул. Набережна Перемоги, 30);

-АТ «Універсал Банк» (Код ЄДРПОУ: 21133352, адреса: Україна, 04114, м. Київ, вул. Автозаводська, будинок 54/19);

-АТ «Сенс Банк» (Код ЄДРПОУ: 23494714, адреса: 03150, м. Київ, вул. Велика Васильківська, буд 100) відомості про рух коштів по всім рахункам (поточні, депозитні, накопичувальні, SWIFT тощо), що відкриті на ім`я: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , з 23.09.2020 року та по день виконання ухвали суду, копії документів вказаної особи та всіх договорів, угод тощо, що укладалися з вказаною особою (анкети, договори банківського рахунку, депозитні договори, договори про оренду індивідуальних сейфів тощо).

Витребувати від Адміністрації Державної прикордонної служби України (01601, м. Київ, вул. Володимирська, 26) інформацію стосовно перетину Державного кордону України громадянином України ОСОБА_1 (у називному відмінку - ОСОБА_1 ) , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , з 23.09.2020 року та по день виконання ухвали суду, з зазначенням відомостей про пункт перетину, країну слідування, документ, за яким було здійснено перетин.

Витребувати від дочірнього підприємства корпорації «В.ШІПС» «В.ШІПС (УКРАЇНА) (Код ЄДРПОУ: 22516081, адреса реєстрації: 65114, Одеська обл., місто Одеса, проспект Маршала Жукова, будинок 37/2) засвідчені належним чином:

-відомості щодо контрактів ОСОБА_1 (у називному відмінку - ОСОБА_1 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , 23.09.2020 року та по день виконання ухвали суду, а також витяг з журналу єдиного обліку клієнтів (п.п. 8 п.9 Ліцензійних умов) стосовно контрактів ОСОБА_1 .

-копії інформації про умови праці та умови проживання у державі працевлаштування (на судні), (п.п. 3 п.9 Ліцензійних умов), яка надавалась ОСОБА_1 до укладання їм контрактів.

-копії укладених при посередництві ДП «В.ШІПС (УКРАЇНА)» договір (угод, контрактів тощо) ОСОБА_1 з прямим роботодавцем (представником роботодавця), з наданням повного тексту трудового контракту або з наданням копії колективного договору (п.п. 7 п. 4 Ліцензійних умов), який визначає суттєві умови праці, включаючи прізвище, ім`я та по батькові моряка, дату його народження або вік і місце його народження; ім`я та адреса судновласника; місце і дату укладення трудового договору моряка; посаду на яку наймається моряк, розмір заробітної плати моряка, розмір оплати щорічної відпустки.

Витрати ПАТ АБ «Південний», АТ КБ «ПРИВАТБАНК», АТ «Універсал Банк», АТ «Сенс Банк», Адміністрації Державної прикордонної служби України, дочірнього підприємства корпорації «В.ШІПС» «В.ШІПС (УКРАЇНА) пов`язані з виготовленням копій документів з метою виконання ухвали суду про витребування доказів по справі № 947/11910/23 покласти на позивача ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 , адреса для листування: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_2 ).

В іншій частині вимог клопотання про витребування доказів - відмовити.

Копію ухвали суду надіслати учасникам справи для відома, ПАТ АБ «Південний», АТ КБ «ПРИВАТБАНК», АТ «Універсал Банк», АТ «Сенс Банк», Адміністрації Державної прикордонної служби України, дочірнього підприємства корпорації «В.ШІПС» «В.ШІПС (УКРАЇНА) для виконання.

Визначити відповідачеві п`ятнадцятиденний строк з дня отримання даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами у справі (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Роз`яснити позивачеві, що у разі отримання відзиву на позову заяву, позивач має право у відповідності дост.179 ЦПК України, у десятиденний строк з дня отримання відзиву на позову заяву, надати відповідь на відзив, до якого застосовуються правила встановлені ч.3-5ст. 178 ЦПК України. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Роз`яснити відповідачеві, що у разі отримання відповіді на відзив, відповідач має право у відповідності дост.180 ЦПК України, у десятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив, надати заперечення на відповідь на відзив, до яких застосовуються правила встановлені ч.3-5ст. 178 ЦПК України. Копія заперечень та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду.

Відповідач має право, в строк для подання відзиву, подати заперечення проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Роз`яснити відповідачу, що якщо він не подасть у визначений строк такі заперечення, він має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Встановити третійособі п`ятнадцятиденнийстрок здня врученняданої ухвалидля поданняписьмових поясненьщодо позову.Відповідно доч.3ст.181ЦПК України до пояснень третьої особи застосовуються правила, встановленічастинами третьою - шостоюстатті 178 цього Кодексу.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 2 ст. 192 ЦПК України учасники справи мають право надати відповідь на пояснення третьої особи.

Повідомити учасників справи про можливість отримання інформації щодо справи на веб-сторінці офіційного веб-порталу судової влади України за адресою: https://court.gov.ua/sud1512/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Петренко В. С.

Дата ухвалення рішення09.05.2023
Оприлюднено12.05.2023
Номер документу110762471
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення аліментів на утримання дитини

Судовий реєстр по справі —947/11910/23

Постанова від 16.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Кострицький В. В.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Кострицький В. В.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Кострицький В. В.

Ухвала від 27.10.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Кострицький В. В.

Рішення від 13.09.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Петренко В. С.

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Петренко В. С.

Рішення від 13.09.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Петренко В. С.

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Петренко В. С.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Петренко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні