Ухвала
від 12.05.2023 по справі 347/2029/19
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 347/2029/19

Провадження № 22-ц/4808/623/23

Головуючий у 1 інстанції КРИЛЮК М. І.

Суддя-доповідач Пнівчук

У Х В А Л А

12 травня 2023 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючої Пнівчук О.В.

суддів: Бойчука І.В., Томин О.О.

розглянувши заяву адвоката Дяденчука Анатолія Івановича, який виступає в інтересах ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Дяденчук Анатолій Іванович на рішення Косівського районного суду від 02 березня 2023 року, в складі судді Крилюк М.І., у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за договором позики від 17 жовтня 2010 року та судових витрат, та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання договору позики недійсним,

в с т а н о в и в:

На розгляді в Івано-Франківському апеляційному суді перебуває апеляційна скарга ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Дяденчук Анатолій Іванович на рішення Косівського районного суду від 02 березня 2023 року, відповідно до якого в позові ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за договором позики від 17.10.2010 року та судових витрат відмовлено.

Зустрічний позов задоволено. Визнано недійсним договір позики від 17.10.2010 року укладений між ОСОБА_2 та ОСОБА_1 .

Ухвалою Івано-Франківськогоапеляційногосуду від 13 квітня 2023 року відкрито апеляційне провадження, а 21 квітня 2023 року ухвалою апеляційного суду розгляд справи призначено на 15 травня 2023 року на 10:30 год.

12 травня 2023 року адвокат ДяденчукА.І.,який виступаєв інтересах ОСОБА_1 подавдо апеляційного суду заяву про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції та просив забезпечити йому участь у судових засіданнях шляхом забезпечення проведення відеоконференції з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу «Електронний суд» та підсистеми відеоконференцзв`язку.

Відповідно до ч.ч. 1, 4, 5 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відповідно до п. 2 Розділу І Порядку №196, учасники судового процесу беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, у порядку, встановленому процесуальним законодавством.

Згідно п.п.1, 2, 3 Розділу ІІІ Порядку № 196, для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. У разі, якщо учасник не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому, в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до пункту 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

Рішення про можливість підтвердити особу учасника справи, що не має електронного підпису, а також рішення про обрання Системи, що буде використана для проведення судового засідання в режимі відеоконференції, приймається Головуючим суддею, у провадженні якого знаходиться справа.

Оскільки вищевказане клопотання відповідає вимогам процесуального законодавства та згаданого Порядку та зважаючи на наявну технічну можливість, суд вважає за можливе задовольнити клопотання.

Керуючись статтею 212 ЦПК України, Порядком роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженим Наказом ДСА України від 23 квітня 2020 року №196, суд

у х в а л и в:

Заяву адвоката ДяденчукаАнатолія Івановича,який виступаєв інтересах ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду задовольнити.

Розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за договором позики від 17 жовтня 2010 року та судових витрат, та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання договору позики недійсним, здійснювати дистанційно в режимі відеоконференції з використаннямвласних технічнихзасобівза участі адвоката Дяденчука Анатолія Івановича поза межами приміщення суду у відповідності до вимог, визначених Порядком роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженим Наказом ДСА України від 23.04.2020 року №196.

Відповідно до п.8 Розділу ІІІ Порядку №196 та в порядку, визначеному ЦПК України, проінформувати учасників справи, в тому числі і засобами телефонного зв`язку та електронної пошти, вказаними у заяві, щодо технічної можливості проведення засідання в режимі відеоконференції поза межами суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуюча О.В. Пнівчук

Судді: І.В. Бойчук О.О. Томин

Дата ухвалення рішення12.05.2023
Оприлюднено15.05.2023
Номер документу110810656
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору позики недійсним

Судовий реєстр по справі —347/2029/19

Постанова від 01.02.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Пнівчук О. В.

Постанова від 17.01.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Пнівчук О. В.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Пнівчук О. В.

Постанова від 17.01.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Пнівчук О. В.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Пнівчук О. В.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Пнівчук О. В.

Ухвала від 09.08.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Пнівчук О. В.

Ухвала від 09.08.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Пнівчук О. В.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Пнівчук О. В.

Ухвала від 12.05.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Пнівчук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні