Ухвала
від 12.05.2023 по справі 522/18181/19
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/5759/23

Справа № 522/18181/19

Головуючий у першій інстанції Донцов Д. Ю.

Доповідач Стахова Н. В.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

12.05.2023 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: Стахової Н.В. (суддя доповідач), Карташова О.Ю., Кострицького В.В.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у цивільній справі

за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Бойко Анастасія Вадимівна,

на рішення Приморського районного суду м. Одеси від 06 березня 2023 року

за позовною заявою ОСОБА_1 до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова Компанія «Фінгруп Фактор», Товариства з обмеженою відповідальністю «Професіонал» про визнання недійсним електронних торгів (аукціонів) з реалізації нерухомого майна,

в с т а н о в и в:

Рішенням Приморського районного суду м. Одеси від 06 березня 2023 року в задоволенні позовної заяви ОСОБА_1 до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова Компанія «Фінгруп Фактор», Товариства з обмеженою відповідальністю «Професіонал» про визнання недійсним електронних торгів (аукціонів) з реалізації нерухомого майна відмовлено.

Не погодившись з рішенням суду ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Бойко Анастасія Вадимівна, звернувся з апеляційною скаргою безпосередньо до суду апеляційної інстанції в порядку ст. 355 ЦПК України, яка ухвалою Одеського апеляційного суду від 21 квітня 2023 року була залишена без руху на підставі ч. 3 ст.357ЦПК України.

На виконаннязазначеної ухвалисуду від ОСОБА_1 ,в інтересахякого дієадвокат БойкоАнастасія Вадимівна, надійшлазаява пропоновлення строкуна апеляційнеоскарження в якому ОСОБА_1 просить поновити строк на апеляційне оскарження, посилаючись на те, що рішення Приморського районного суду м. Одеси від 06 березня 2023 року отримав 23 березня 2023 року.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Статтею 123 ЦПК України передбачено, що перебіг процесуального строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов`язано його початок.

Згідно ч. 3 ст. 124 ЦПК України, якщо закінчення строку припадає на вихідний, святковий чи інший неробочий день, останнім днем строку є перший після нього робочий день.

Із єдиного державного реєстру судових рішень вбачається, що оскаржуване рішення проголошено та повний текст рішення складено 06.03.2023 року. Апеляційна скарга подана безпосередньо до суду апеляційної інстанції в порядкуст.355ЦПК України 17.04.2023 року, в апеляційній скарзі позивач зазначає, що рішення Приморського районного суду м. Одеси було отримано 23.03.2023 року, на підтвердження надає копію поштового конверту, просить суд поновити строк на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції.

Зважаючи на ці обставини, а такожвиходячи зправа кожногона доступдо правосуддя,проголошеного ст. 55 Конституції України та ст.6Конвенції прозахист правлюдини таосновних свобод, з урахуванням вимог ч. 2 ст. 354 ЦПК України, апеляційний суд вважає, що вказаний строк пропущений з поважних причин, а тому є підстави для задоволення клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження.

Форма і зміст апеляційної скарги відповідають вимогам ст. 356 ЦПК України.

Судовий збір за подання апеляційної скарги сплачений у повному обсязі відповідно до вимог Закону України «Про судовий збір».

Підстав для повернення апеляційної скарги, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження не вбачається.

Керуючись ст. 354, ст. 356, 359 ЦПК України, апеляційний суд

у х в а л и в:

Клопотання ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Бойко Анастасія Вадимівна про поновлення строку на апеляційне оскарження задовольнити.

Поновити ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Бойко Анастасія Вадимівна строк на апеляційне оскарження рішення Приморського районного суду м. Одеси від 06 березня 2023 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Бойко Анастасія Вадимівна, на рішення Приморського районного суду м. Одеси від 06 березня 2023 року за позовною заявою ОСОБА_1 до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова Компанія «Фінгруп Фактор», Товариства з обмеженою відповідальністю «Професіонал» про визнання недійсним електронних торгів (аукціонів) з реалізації нерухомого майна.

Надіслати скаржнику копію ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Надіслати іншим учасникам справи копію ухвали про відкриття апеляційного провадження та апеляційну скаргу з додатками.

Роз`яснити учасникамсправи правоподати доОдеського апеляційногосуду відзивна апеляційнускаргу уписьмовій форміу десятиденнийстрок здня отриманнякопії цієїухвали таапеляційної скарги,який заформою ізмістом маєвідповідати ст.360ЦПК України,із одночаснимнаданням доказівнадсилання(надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції (ч. 3 ст. 360 ЦПК України).

Витребувати з Приморського районногосуду м.Одесицивільну справу № 522/18181/19 шляхом надіслання вказаної справи на адресу Одеського апеляційного суду у найкоротший строк.

Звернути увагу учасників процесу, що з 05 жовтня 2021 року почали офіційно функціонувати три підсистеми (модулі) ЄСІТС«Електронний кабінет», «Електронний суд», підсистема відеоконференцзв`язку. З початком функціонування підсистем (модулів) ЄСІТС відповідно до п. 6ст. 14 ЦПК Україниадвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку. Підсистема «Електронний суд» забезпечує можливість користувачам створювати та надсилати в електронному вигляді процесуальні чи інші документи до суду, а також отримувати інформацію про стан і результати розгляду таких документів чи інші документи. З інструкціями та рекомендаціями з приводу реєстрації в ЄСІТС можна ознайомитися за веб-посиланнямhttps://wiki.court.gov.ua.

Роз`яснити учасникам справи право брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції в порядку, передбаченому статтею 212 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://oda.court.gov.ua/sud4813 та в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням http://reyestr.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: Н.В. Стахова

О.Ю. Карташов

В.В. Кострицький

Дата ухвалення рішення12.05.2023
Оприлюднено15.05.2023
Номер документу110816932
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: щодо реєстрації або обліку прав на майно

Судовий реєстр по справі —522/18181/19

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 12.05.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 21.04.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Рішення від 22.02.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Донцов Д. Ю.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Донцов Д. Ю.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Донцов Д. Ю.

Ухвала від 22.11.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Колесніков Г. Я.

Ухвала від 22.11.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Колесніков Г. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні