Ухвала
від 01.03.2024 по справі 522/18181/19
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/1333/24

Справа № 522/18181/19

Головуючий у першій інстанції Донцов Д. Ю.

Доповідач Стахова Н. В.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

01.03.2024 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: Стахової Н.В. (суддя доповідач), Карташова О.Ю., Кострицького В.В.,

розглянувши заяву представника Фонду гарантуваннявкладів фізичнихосіб адвоката Линника Ярослава Володимировича про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у цивільній справі

за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Бойко Анастасія Вадимівна,

на рішення Приморського районного суду м. Одеси від 06 березня 2023 року

за позовною заявою ОСОБА_1 до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова Компанія «Фінгруп Фактор», Товариства з обмеженою відповідальністю «Професіонал» про визнання недійсним електронних торгів (аукціонів) з реалізації нерухомого майна,

в с т а н о в и в:

В провадженні Одеського апеляційного суду перебуває зазначена цивільна справа, розгляд апеляційної скарги за якою призначений на 04 березня 2024 року о 15:00 год.

Представник Фондугарантування вкладівфізичних осіб адвокат Линник Я.В. звернувся до суду із заявою про участь в судовому засіданні в режимі відеконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Розглянувши вказану заяву, колегія суддів, вважає, що вона підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ст.212ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справиподає заявупро участьу судовомузасіданні врежимівідеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Заява подана в строк, передбачений ч. 2 ст. 212 ЦПК України, додані докази її надіслання іншим учасникам справи.

Одеський апеляційний суд має технічну можливість провести судове засідання в режимі відеоконференцзв`язку за допомогою програмного забезпечення.

Колегія суддів звертає увагу, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву (ч. 5статті 212 ЦПК України).

Враховуючи наведене, а також необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, та з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, Одеський апеляційний суд вважає за можливе подану заяву задовольнити та проводити розгляд справи за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Бойко А.В., на рішення Приморського районного суду м. Одеси від 06 березня 2023 року за участю представника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб адвокат Линника Я.В. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

На підставі викладеного та керуючись ст. 212, 260 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Заяву представника Фондугарантування вкладівфізичних осіб адвоката Линника Ярослава Володимировича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

Розгляд справи за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Бойко Анастасія Вадимівна, на рішення Приморського районного суду м. Одеси від 06 березня 2023 року проводити за участю представника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб адвоката Линника Ярослава Володимировича в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи https://vzk.court.gov.ua.

Забезпечити участь представника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб адвоката Линника Ярослава Володимировича у розгляді справи, який призначено на 04 березня 2024 року о 15:00 год у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Роз`яснити представнику Фонду гарантування вкладів фізичних осіб адвокату Линнику Ярославу Володимировичу, що у відповідності до ч. 5ст.212ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Судді: Н.В. Стахова

О.Ю. Карташов

В.В. Кострицький

Дата ухвалення рішення01.03.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117383007
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним електронних торгів (аукціонів) з реалізації нерухомого майна

Судовий реєстр по справі —522/18181/19

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 12.05.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 21.04.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Рішення від 22.02.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Донцов Д. Ю.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Донцов Д. Ю.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Донцов Д. Ю.

Ухвала від 22.11.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Колесніков Г. Я.

Ухвала від 22.11.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Колесніков Г. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні