Ухвала
від 12.05.2023 по справі 697/491/23
КАНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 697/491/23

Провадження №2/697/251/2023

У Х В А Л А

12 травня 2023 року м. Канів

Канівський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді Євтушенко Б.В.,

за участю секретаря судового засідання Румини М.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні у м. Канів, Черкаської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Канівської міської територіальної громади в особі Канівської міської ради Черкаської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_2 про визнання права власності на 1/2 частину земельної частки (паю) в порядку спадкування за заповітом,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Канівського міськрайонного суду Черкаської області з позовом до Канівської міської територіальної громади в особі Канівської міської ради Черкаської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_2 про визнання права власності на 1/2 частину спадкової земельної частки (паю) в порядку спадкування за заповітом.

Ухвалою Канівського міськрайонного суду Черкаської області від 09.03.2023 відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче засідання, витребувано з Канівської державної нотаріальної контори копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Каневі.

20.03.2022 від Канівської державної нотаріальної контори Черкаської області на виконання ухвали суду від 09.03.2023 до суду надійшла копія спадкової справи.

Сторони та третя особа у підготовче засідання не з`явились.

До початку підготовчого засідання, від позивача надійшло клопотання про відкладення засідання для мирного врегулювання спору учасниками справи.

Представник відповідача Канівської міської ради Черкаської області Леонова А.А., яка діє на підставі довіреності від 02.01.2023, у підготовче засідання не з`явилася, подала до суду заяву, у якій вказала, що Канівська міська рада не є належним відповідачем по даному спору, належний відповідач - третя особа у справі ОСОБА_2 ; просить розглянути справу без представника Канівської міської ради.

Третя особа у справі ОСОБА_2 у підготовче засідання не з`явилася, подала до суду заяву, в якій не заперечила щодо задоволення клопотання позивача про відкладення підготовчого засідання.

Суд, дослідивши матеріали справи, розглянувши клопотання позивача, приходить до такого висновку.

Згідно ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч.2 ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, зокрема, визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 223 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи у разі першої неявки у судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Суд визнає поважною причину неявки позивача у судове засідання.

Тому клопотання позивача про відкладення підготовчого засідання підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 3 ст. 189 ЦПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Суд, з метою дотримання встановлених законодавством строків проведення підготовчого засідання, повного та об`єктивного розгляду справи, для недопущення порушення прав сторін у справі, вважає необхідним продовжити строк проведення підготовчого провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.19, 189, 196, 198, 223, 247, 260 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача про відкладення підготовчого засідання - задовольнити.

Відкласти підготовче засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до Канівської міської територіальної громади в особі Канівської міської ради Черкаської області, третя особа, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору ОСОБА_2 , про визнання права власності на 1/2 частину земельної частки (паю) в порядку спадкування за заповітом на 29.05.2023 об 11 год. 00 хв., яке відбудеться у залі Канівського міськрайонного суду Черкаської області (м. Канів, вул. Успенська, 22).

Продовжити строк підготовчого провадження на тридцять днів.

У підготовче засідання викликати учасників справи.

Копії ухвали направити учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://kn.ck.court.gov.ua/sud2308/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Б. В. Євтушенко

СудКанівський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення12.05.2023
Оприлюднено17.05.2023
Номер документу110838261
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —697/491/23

Рішення від 16.08.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Євтушенко Б. В.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Євтушенко Б. В.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Євтушенко Б. В.

Ухвала від 12.05.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Євтушенко Б. В.

Ухвала від 09.03.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Євтушенко Б. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні