Ухвала
від 05.04.2023 по справі 932/9928/21
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

У Х В А Л А

Справа № 932/9928/21

Провадження № 2/932/1299/23

05 квітня 2023 року м. Дніпро

Бабушкінський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді - Куцевола В.В.

при секретарі Рибалці В.І.

розглянувши у відкртому судовому засіданні у залі суду у м. Дніпрі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , яка діє в інтересах малолітнього ОСОБА_2 до комунального підприємства «Дирекція територій і об`єктів рекреації» Дніпровської міської ради, третя особа Департамент парків та рекреацій Дніпровської міської ради про зобов`язання вчинити певні дії та відшкодування моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , яка діє в інтересах малолітнього ОСОБА_2 до комунального підприємства «Дирекція територій і об`єктів рекреації» Дніпровської міської ради, третя особа Департамент парків та рекреацій Дніпровської міської ради про зобов`язання вчинити певні дії та відшкодування моральної шкоди.

21.01.2023 року представник позивача надав клопотання про залучення співвідповідача. Клопотання обґрунтовано тим, що за інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відповідач перебуває у стані припинення. Відповідно до рішення Дніпровської міської ради VII скликання № 50/27 від 21.09.2022 року вирішено припинити юридичну особу Комунальне підприємство «Дирекція територій і об`єктів рекреації» Дніпровської міської ради, шляхом ліквідації. Запис про припинення відповідача до єдиного державного реєстру юридичних осію, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань не внесений. За інформацією, наданою Департаментом парків та рекреації Дніпровської міської ради заходи з благоустрою та утримання Центрального міського дитячого парку Лазаря Глоби здійснює Комунальне підприємство «Міська інфраструктура» Дніпровської міської ради.

Представник позивача у судове засідання, не з`явилась, проте надала до суду заяву в якій прохала розглянути справу без її участі та розглянути питання щодо залучення співвідповідача.

Інші учасники справи в судове засідання не з`явились, про дату та час судового засідання повідомлені належним чином.

У зв`язку з неявкою осіб, які приймають участь у справі, суд розглядає справу у відповідності до ч. 2ст. 247 ЦПК України, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Ознайомившись з матеріалами справи, дослідивши клопотання, суд дійшов наступних висновків.

Згідно з вимогами ч.ч. 1, 3 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Після спливустроків,зазначених участинах першійта другійцієї статті,суд можезалучити доучасті усправі співвідповідачаабо замінюєпервісного відповідачаналежним відповідачемвиключно уразі,якщо позивачдоведе,що незнав тане мігзнати доподання позовуу справіпро підставузалучення такогоспіввідповідача чизаміну неналежноговідповідача.

Судом встановлено, що відповідно до рішення Дніпровської міської ради VII скликання № 50/27 від 21.09.2022 року вирішено припинити юридичну особу Комунальне підприємство «Дирекція територій і об`єктів рекреації» Дніпровської міської ради, шляхом ліквідації. За інформацією, наданою Департаментом парків та рекреації Дніпровської міської ради заходи з благоустрою та утримання Центрального міського дитячого парку Лазаря Глоби здійснює Комунальне підприємство «Міська інфраструктура» Дніпровської міської ради.

Враховуючи, що вказані зміни відбулись під час розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне, залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , яка діє в інтересах малолітнього ОСОБА_2 до комунального підприємства «Дирекція територій і об`єктів рекреації» Дніпровської міської ради, третя особа Департамент парків та рекреацій Дніпровської міської ради про зобов`язання вчинити певні дії та відшкодування моральної шкоди, як співвідповідача - Комунальне підприємство «Міська інфраструктура» Дніпровської міської ради.

З цих підстав, клопотання представника позивача належить задовольнити.

Керуючись ст.ст.1-19, 197, 200, 258, 259, 260, 261, 352-355 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача про залучення співвідповідача задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , яка діє в інтересах малолітнього ОСОБА_2 до комунального підприємства «Дирекція територій і об`єктів рекреації» Дніпровської міської ради, третя особа Департамент парків та рекреацій Дніпровської міської ради про зобов`язання вчинити певні дії та відшкодування моральної шкоди, як співвідповідача - Комунальне підприємство «Міська інфраструктура» Дніпровської міської ради (ЄДРПОУ 39754779, 49000, м. Дніпро, проспект Дмитра Яворницького, 75)

Не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали, копії позовної заяви та додатків до неї, відповідач має право надіслати відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову до суду з підтвердженням направлення іншим учасникам (позивачу, відповідачу, третім особам) копії відзиву та доданих до нього документів.

Позивач не пізніше десяти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи та надати відповідні докази, направити відповідачу та суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Відповідач не пізніше десяти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відповідь на відзив, та направити іншим учасникам справи та суду з підтвердженням такого направлення.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду із первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Третя особа не пізніше десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали, копії позовної заяви та додатків до неї, має право підготувати пояснення щодо позову, надіславши такі пояснення разом із доданими до них документами іншим учасникам справи та суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є правом учасників справи. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою tps://bs.dp.court.gov.ua/sud0403/people/csz/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Куцевол

Дата ухвалення рішення05.04.2023
Оприлюднено18.05.2023
Номер документу110908602
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання вчинити певні дії та відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —932/9928/21

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Куцевол В. В.

Рішення від 30.10.2023

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Куцевол В. В.

Рішення від 30.10.2023

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Куцевол В. В.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Куцевол В. В.

Ухвала від 23.11.2021

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Куцевол В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні