Ухвала
від 17.05.2023 по справі 613/1142/21
БОГОДУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №613/1142/21 Провадження № 2/613/25/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 травня 2023 року м. Богодухів

Богодухівський районний суд Харківськоїобласті ускладі:

головуючого судді Сеник О.С.,

за участю секретаря судового засідання Горіної К.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Богодухові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Селянського (фермерського) господарства «Промінь», третя особа: Богодухівська районна військова адміністрація про визнання договору оренди землі недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Богодухівського районного суду Харківської області перебуває вказана цивільна справа.

Ухвалою Богодухівського районного суду Харківської області від 10.08.2021 відкрито провадження у справі. Визначено проводити розгляд справи в порядку за правилами загального позовного провадження. Призначено у справі підготовче засідання.

17.05.2023 від представника позивача адвоката Ястребової Є.Б. надійшло клопотання про витребування доказів, у якому вона просить визнати причини пропуску строку на подання клопотання про витребування доказів - поважними та витребувати докази у цивільній справі № 613/1142/21, а саме зразки підписів ОСОБА_2 у наступних підприємств та організацій:

1) у Богодухівському районному відділі державної реєстрації актів цивільного стану у Богодухівському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції:

- оригінал паспорту НОМЕР_1 , що виданий Богодухівським РВ УМВС України в Харківській області 11 березня 2002 року, померлої ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (який було здано до відділу після смерті ОСОБА_2 );

- заяву від 1986 року ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на реєстрацію шлюбу із ОСОБА_4 ;

- аркуш книги реєстрації актів цивільного стану із розміщеним у ньому підписом ОСОБА_2 про реєстрацію шлюбу (свідоцтво про шлюб НОМЕР_2 від 04 жовтня 1986 року);

- заяву ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на отримання ідентифікаційного коду;

- документи, що містять підпис ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , які підписувались при складанні заповіту на ім`я ОСОБА_1 ;

- всі відомості та документи, які містять підпис ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

2) у Богодухівській міській раді Харківської області:

- документи, що містять підпис ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , які підписувались при складанні заповіту на ім`я ОСОБА_1 ;

- всі відомості та документи, які містять підпис ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

3) у Комунальній установі Богодухівської міської ради Харківської області «Трудовий архів»:

- відомості про отримання заробітної плати на підприємстві СФГ «ПРОМІНЬ» (вул. Гутянська, буд. 152, с. Губарівка, Богодухівський район, Харківська область, 62132), що містять підпис ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- відомості про отримання заробітної плати на підприємстві СПЕЦГОСП «ЧЕРВОНИЙ ПРОМІНЬ», що містять підпис ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- усі відомості та документи, що підписувалися та складалися ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та містять її підпис.

4) у Архівному управлінні Богодухівської державної адміністрації Харківської області:

- відомості про отримання заробітної плати на підприємстві СФГ «ПРОМІНЬ» (вул. Гутянська, буд. 152, с. Губарівка, Богодухівський район, Харківська область, 62132), що містять підпис ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- відомості про отримання заробітної плати на підприємстві СПЕЦГОСП «ЧЕРВОНИЙ ПРОМІНЬ», що містять підпис ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- усі відомості та документи, що підписувалися та складалися ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та містять її підпис.

5) у Селянського (фермерського) господарства «ПРОМІНЬ»:

- оригінали відомостей (за всі роки) про отримання заробітної плати, що містять оригінали підписів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- оригінали відомостей (за всі роки) про отримання зерна, пшениці та кукурудзи, що містять оригінали підписів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- оригінали видаткових касових ордерів про отримання орендної плати готівкою (за всі роки), що містять оригінали підписів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

6) у Комунальному некомерційному підприємстві «Обласний центр онкології (гінекологічне відділення) оригінал розписки-згоди від 1994 року ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на проведення операції.

В обґрунтування клопотання зазначила, що вказані документи необхідні для проведення судово-почеркознавчої експертизи, призначеної ухвалою суду від 10.08.2021, про що вказано у клопотанні експерта від 22.12.2021 про надання додаткових матеріалів. Пояснила, що оскільки судову почеркознавчу експертизу слід провести за зразками підпису померлої особи, у сторони позивача виникли труднощі з пошуком вільних зразків підпису ОСОБА_2 необхідні експертній установі для проведення експертизи.

Так, ухвалою Богодухівського районного суду Харківської області від 21.03.2023 задоволено клопотання представника позивача про витребування доказів. Однак на адресу суду від Богодухівського РВП ГУНП в Харківській області та Богодухівської міської ради Харківської області надійшли відповіді із посиланням на органи та організації, у віданні яких знаходяться документи, що витребовуються.

З посиланням на ст.ст. 76, 77, 81, 84 ЦПК України самостійне витребування зразків підписів ОСОБА_2 в установах та організаціях для сторони позивача наразі є неможливим. Вказує, що на думку сторони позивача, строк на подачу цього клопотання пропущено з поважних причин.

Сторони та їх представники у підготовче засідання не прибули, про дату, час та місце проведення підготовчого засідання повідомлені належним чином.

Представник позивача адвокат Ястребова Є.Б. подала до суду заяву, у якій просила провести підготовче засідання, призначене 17.05.2023 на 14:00 год., без участі позивача та представника позивача. Просила задовольнити клопотання про витребування доказів.

Представник СФГ «Промінь» - Васенін А.А. подав до суду заяву, у якій просив провести підготовче засідання, призначене 17.05.2023 о 14:00 год., за його відсутності.

Відповідно до ч. 1 ст. 223 ЦПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Згідно з ч. 2 ст. 247 ЦПК України, враховуючи неявку в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, розглянувши заяву представника позивача про витребування доказів, зазначає наступне.

Ухвалою Богодухівського районного суду Харківської області від 02.11.2021 клопотання представників сторін про призначення по справі судової почеркознавчої експертизи - задоволено.

Призначено по справі судову почеркознавчу експертизу, проведення якої доручити експертам Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Заслуженого професора М.С. Бокаріуса».

На вирішення експертів поставлено наступні питання:

1. Чи виконано підпис від імені ОСОБА_2 у договорі № 902 від 01 січня 2007 року оренди земельної ділянки у графі «Реквізити сторін» рядок «Орендодавець» ОСОБА_2 чи іншою особою?

2. Чи виконано підпис у додатковій угоді від 22 квітня 2019 року до договору оренди земельної ділянки № 902 від 01 січня 2007 року у графі «Реквізити сторін» рядок «Орендодавець» ОСОБА_2 чи іншою особою?

Провадження у справі на час проведення експертизи зупинено.

28.12.2021 до суду надійшло клопотання експерта ННЦ «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса» від 17.12.2021 про надання додаткових матеріалів, необхідних для проведення експертизи.

У вказаному клопотанні експертом поставлено питання про надання вільних зразків підпису (10-15 п.) та почерку (на 10-15 арк.) ОСОБА_2 в офіційних та різнохарактерних за змістом та цільовим призначенням документах (оригіналах) : формі № 1 (заява про видачу паспорта), пенсійній справі, заявах, кредитних та банківських договорах, посвідченнях, членських квитках, банківських картках зі зразками підписів, страхових свідоцтвах, договорах оренди земельних ділянок і купівлі-продажу рухомого та нерухомого майна, квитанціях про сплату комунальних платежів, згодах і договорах про надання телекомунікаційних та побутових послуг, у листах, записах особистого характеру, записниках тощо.

Ухвалою Богодухівського районного суду Харківської області від 23.03.2023 задоволено заяву представника позивача про витребування доказів.

Витребувано у Богодухівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Харківській області оригінал паспорту НОМЕР_1 , виданого Богодухівським РВ УМВС України в Харківській області ІНФОРМАЦІЯ_2 померлої ОСОБА_2 (який було здано після смерті ОСОБА_2 ).

Витребувано у Дмитрівського старостинського округу виконавчого комітету Богодухівської міської ради оригінал заяви від 1986 року ОСОБА_2 на реєстрацію шлюбу із ОСОБА_4 , оригінал аркуша книги реєстрації актів цивільного стану із розміщеним у ньому підписом ОСОБА_2 про реєстрацію шлюбу (свідоцтво про шлюб серії НОМЕР_2 від 04 жовтня 1986 року); оригінали усіх документів, які містять підпис ОСОБА_2 та зберігалися у Дмитрівській сільській раді Богодухівського району Харківської області; оригінали всіх документів, у яких міститься підпис ОСОБА_2 , пов`язаних зі складанням заповіту на ім`я ОСОБА_1 (реєстраційний номер заповіту № 50 від 17 грудня 2019 року).

Витребувано у Селянського (фермерського) господарства «Промінь»: оригінал заяви ОСОБА_2 про вихід на пенсію; оригінал відомостей про отримання заробітної плати, що містять підпис ОСОБА_2 ; оригінал відомостей про отримання зерна, пшениці та кукурудзи, що містять підпис ОСОБА_2 ; оригінал відомостей про отримання орендної плати, що містять підпис ОСОБА_2 ; оригінал відомостей про отримання заробітної плати у СПЕЦГОСПІ «ЧЕРВОНИЙ ПРОМІНЬ», що містять підпис ОСОБА_2 .

Витребувано у Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області: оригінал заяви про отримання пенсії; всі аркуші пенсійної справи, які містять підпис ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка мешкала за адресою: АДРЕСА_1 .

Витребувано у Богодухівської центральної районної лікарні оригінал розписки-згоди від лютого 2020 року ОСОБА_2 на проведення операції.

Витребувано у Харківського обласного центру онкології (гінекологічне відділення) оригінал розписки-згоди від 1994 року ОСОБА_2 на проведення операції.

Витребувано у Богодухівської районної військової адміністрації відомість про отримання виборчого бюлетеня, на якому міститься підпис ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що мешкала за адресою: АДРЕСА_1 ).

На виконання вищевказаної ухвали від 21.03.2023 до суду надано Відділом перерахунків пенсій №4 Управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області від 31.03.2023 з архівної пенсійної справи оригінали заяв, що містять підпис ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 на двох аркушах.

Богодухівським РВП ГУНП в Харківській області від 29.03.2023 № 2051вс/119-71/04-2023 повідомлено, що оригінал паспорту НОМЕР_1 , виданий Богодухівським РВ УМВС України в Харківській області 11.03.2002 померлої ОСОБА_2 не вилучався, так як це не входить до компетенції відділу поліції.

Богодухівською міською радою Харківської області від 03.04.2023 за №02-23/1844 повідомлено про неможливість надання витребуваних з Дмитрівської сільської ради Богодухівського району Харківської області документів, оскільки під час реорганізації сільради всі оригінали документів, пов`язаних із реєстрацією шлюбу, були передані до Богодухівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Богодухівському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. Всі інші документи колишньої Дмитрівської сільради були передані до Комунальної установи Богодухівської міської ради «Трудовий архів» та архівного управління Богодухівської районної державної адміністрації Харківської області.

Богодухівською районною військовою адміністрацією Харківської області від 24.04.2023 за № 1-38/1108 повідомлено, що згідно інформації наданої з Архівного управління Богодухівської районної державної адміністрації в документах тимчасового зберігання (термін зберігання 5 років) Богодухівської районної та міської територіальних виборчих комісій Богодухівського району Харківської області по місцевим виборам, які відбулися 25 жовтня 2020 року, підпис ОСОБА_2 відсутній, оскільки остання померла ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Селянським (фермерським) господарством «Промінь» від 06.04.2023 за № 27 надано відповідь про неможливість виконання ухвали суду про витребування доказів.

Комунальним некомерційним підприємством Богодухівська центральна районна лікарня Богодухівської міської ради від 20.04.2023 за № 01-16 повідомлено, що інформована добровільна згода пацієнта та проведення діагностики, лікування та на проведення операції та знеболення була отримана від ОСОБА_2 в усній формі та пацієнткою не підписувалася.

Таким чином, з викладеного вбачається, що на виконання ухвали Богодухівського районного суду Харківської області від 21.03.2023 надано не всі витребувані документи, які містять підпис ОСОБА_2 та які необхідні для проведення призначеної експертизи.

З огляду на викладене, враховуючи, що питання про витребування документів, які містять підпис ОСОБА_2 , постало лише після неотримання доказів на ухвалу суду від 23.03.2023, постановлену в рамках розгляду клопотання експерта про надання додаткових матеріалів для проведення експертизи, тобто, про необхідність повторного витребування документів раніше відомо не було, суд вважає поважними причини пропуску представником позивача строку на подачу клопотання про витребування доказів та вважає за необхідне поновити цей строк.

Згідно з ч. 1 ст.107ЦПК України матеріали, необхідні для проведення експертизи, експерту надає суд, якщо експертиза призначена судом, або учасник справи, якщо експертиза проводиться за його замовленням. При призначенні експертизи суд з урахуванням думки учасників справи визначає, які саме матеріали необхідні для проведення експертизи.

При визначенні матеріалів, що надаються експерту чи експертній установі, суд у необхідних випадках вирішує питання про витребування відповідних матеріалів за правилами, передбаченими цим Кодексом для витребування доказів (ч. 3 ст. 107 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1, ч. 3 ст.84ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

У свою чергу, згідно з ч.ч. 6, 7 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Враховуючи, що ті офіційні документи, які представник позивача просить витребувати у Богодухівського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Богодухівському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Комунальної установи Богодухівської міської ради Харківської області «Трудовий архів», Архівного управління Богодухівської державної адміністрації Харківської області, Селянського (фермерського) господарства «ПРОМІНЬ», Комунального некомерційного підприємства «Обласний центр онкології», містять зразки почерку та/або підпису Загребельної К.П. (вільні зразки, про надання яких просив експерт), що є необхідними для проведення судово-почеркознавчої експертизи, беручи до уваги, що ОСОБА_2 померла ІНФОРМАЦІЯ_5 , тому коло документів, які можуть містити зразки її підпису та почерку, є обмеженим, суд вважає, що заява про витребування доказів в цій частині підлягає задоволенню, оскільки витребувані докази мають безпосереднє значення для розгляду справи, а позивач не має можливості отримати їх самостійно.

Разом з тим, щодо документів, які містять підпис ОСОБА_2 та складалися у Дмитрівській сільській раді Богодухівського району Харківської області, в тому числі документів, які підписувались ОСОБА_2 при складанні заповіту на ім`я ОСОБА_1 , Богодухівською міською радою Харківської області було надано вичерпну відповідь про те, що такі документи передані до Комунальної установи «Трудовий архів» та Архівного управління Богодухівської районної державної адміністрації, а тому у суду відсутні підстави для витребування їх у Богодухівської міської ради Харківської області.

Щодо документів, які витребовуються у СФГ «Промінь» - оригіналів відомостей (за всі роки) про отримання заробітної плати, про отримання зерна, пшениці та кукурудзи, що містять оригінали підписів ОСОБА_2 , оригіналів видаткових касових ордерів про отримання орендної плати готівкою (за всі роки), що містять оригінали підписів ОСОБА_2 , Селянським (фермерським) господарством «Промінь» було надано відповідь про неможливість їх надати, оскільки вони є первинними документами складського обліку та касових операцій та повинні зберігатися на підприємстві, надати ві підзвітні відомості та ордери підприємство не може.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне витребувати у СФГ «Промінь» оригінали відомостей про отримання заробітної плати, оригінали відомостей про отримання зерна, пшениці та кукурудзи, оригінали видаткових касових ордерів про отримання орендної плати готівкою, що містять оригінали підписів ОСОБА_2 , за 2000-2005 роки, які вже були охоплені плановими податковими перевірками.

Враховуючи викладене, клопотання представника позивача про витребування доказів підлягає частковому задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 84, 107, 197, ч.1 ст.223, ч.2 ст. 247, ч.2 ст.258, ст.ст.260, 261 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Поновити представнику позивача строк на подачу клопотання про витребування доказів.

Клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити частково.

Витребувати у Богодухівського районноговідділу державноїреєстрації актівцивільного стануу Богодухівськомурайоні Харківськоїобласті Східногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції:

- оригінал паспорту НОМЕР_1 , що виданий Богодухівським РВ УМВС України в Харківській області 11 березня 2002 року, померлої ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (який було здано до відділу після смерті ОСОБА_2 );

- заяву від 1986 року ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на реєстрацію шлюбу із ОСОБА_4 ;

- аркуш книги реєстрації актів цивільного стану із розміщеним у ньому підписом ОСОБА_2 про реєстрацію шлюбу (свідоцтво про шлюб НОМЕР_2 від 04 жовтня 1986 року);

- всі відомості та документи, які містять підпис ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати у Комунальної установи Богодухівської міської ради Харківської області «Трудовий архів»:

- оригінали відомостей про отримання заробітної плати на підприємстві СФГ «ПРОМІНЬ» (вул. Гутянська, буд. 152, с. Губарівка, Богодухівський район, Харківська область, 62132), що містять підпис ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- оригінали відомостей про отримання заробітної плати на підприємстві СПЕЦГОСП «ЧЕРВОНИЙ ПРОМІНЬ», що містять підпис ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- усі відомості та документи, що підписувалися та складалися ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та містять її підпис.

Витребувати у Архівного управління Богодухівської державної адміністрації Харківської області:

- оригінали відомостей про отримання заробітної плати на підприємстві СФГ «ПРОМІНЬ» (вул. Гутянська, буд. 152, с. Губарівка, Богодухівський район, Харківська область, 62132), що містять підпис ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- оригінали відомостей про отримання заробітної плати на підприємстві СПЕЦГОСП «ЧЕРВОНИЙ ПРОМІНЬ», що містять підпис ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- усі відомості та документи, що підписувалися та складалися ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та містять її підпис.

Витребувати у Селянського (фермерського) господарства «ПРОМІНЬ»:

- оригінали відомостей про отримання заробітної плати, що містять оригінали підписів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за 2000-2005 роки;

- оригінали відомостей про отримання зерна, пшениці та кукурудзи, що містять оригінали підписів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за 2000-2005 роки;

- оригінали видаткових касових ордерів про отримання орендної плати готівкою (за всі роки), що містять оригінали підписів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за 2000-2005 роки.

Витребувати у Комунального некомерційного підприємства «Обласний центр онкології» оригінал розписки-згоди від 1994 року ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на проведення операції.

В іншій частині клопотання - відмовити.

Копію ухвали направити до Богодухівського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Богодухівському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Комунальній установі Богодухівської міської ради Харківської області «Трудовий архів», Архівного управління Богодухівської державної адміністрації Харківської області, Селянського (фермерського) господарства «ПРОМІНЬ», Комунального некомерційного підприємства «Обласний центр онкології для виконання, встановивши термін виконання ухвали 5 діб з моменту отримання копії ухвали.

Особи, які не мають можливості подати витребувані докази взагалі або у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання цієї ухвали.

Попередити осіб, на яких цією ухвалою покладено обов`язок подати докази, що за неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. При цьому притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду витребувані докази.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя О.С. Сеник

СудБогодухівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення17.05.2023
Оприлюднено18.05.2023
Номер документу110909814
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —613/1142/21

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Сеник О. С.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Сеник О. С.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Сеник О. С.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Сеник О. С.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Сеник О. С.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Сеник О. С.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Сеник О. С.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Сеник О. С.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Сеник О. С.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Сеник О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні