Ухвала
від 18.05.2023 по справі 752/1524/22
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/1524/22

Провадження № 2/752/5112/22

У Х В А Л А

18 травня 2023 року Голосіївський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Плахотнюк К.Г.

за участі секретаря судового засідання Давиденко С.Р.

вирішивши у відкритому підготовчому засіданні в м. Києві заяву представника позивачок ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - адвоката Науменко Юлії Володимирівни про заміну відповідача у справі №752/1524/22 за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Довговільського навчально - виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад» Володимирецької районної ради Рівненської області, третя особа ОСОБА_3 про визнання незаконною та такою, що дискримінує за ознакою віку, відмову в продовженні трудового договору, зобов`язання укласти трудовий договір, стягнення заробітної плати та моральної шкоди,

встановив:

у провадженні суду знаходиться справа за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Довговільського навчально - виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад» Володимирецької районної ради Рівненської області, третя особа ОСОБА_3 про визнання незаконною та такою, що дискримінує за ознакою віку, відмову в продовженні трудового договору, зобов`язання укласти трудовий договір, стягнення заробітної плати та моральної шкоди.

Справа призначена до розгляду за правилами загального позовного провадження.

На стадії підготовчого провадження, а саме 24.03.2023 року представник позивачок подала до суду заяву про заміну відповідача у справі за позовними вимогами ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - Довговільський навчально - виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад» Володимирецької районної ради Рівненської області на належного відповідача Довговільський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Володимирецької селищної ради.

У підготовчому засіданні 18.05.2023 року представник ОСОБА_1 , ОСОБА_2 просила прийняти до провадження заяву про збільшення ціни позову.

Представник відповідача Довговільський навчально - виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад» Володимирецької районної ради Рівненської області у підготовчому засіданні відсутній, що не є перешкодою для вирішення судом клопотання представника позивачок.

Відповідно до правил статті 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадення замінити первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Звертаючись до суду з заявою про заміну відповідача первісного - Довговільський навчально - виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад» Володимирецької районної ради Рівненської області на належного відповідача Довговільський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Володимирецької селищної ради заявник посилається на те, що первісний відповідач змінив свою назву.

Перевіривши матеріали справи, суд встановив, що первісний відповідач Довговільський навчально - виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад» Володимирецької районної ради Рівненської області на належного відповідача Довговільський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Володимирецької селищної ради змінив свою назву, а відтак Довговільський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Володимирецької селищної ради є тим же відповідачем зі зміненою назвою.

Відповідно до правил ст. 189 ЦПК України, одним із завдань підготовчого судового засідання є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу.

Отже, суд вважає за необхідне задовольнити заяву адвоката Науменко Ю.В. - представника ОСОБА_1 та ОСОБА_2 у спосіб зміни назви відповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 49,189 ЦПК України, суд -

ухвалив:

змінити назву первісного відповідача за позовними вимогами у справі №752/1524/22 за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Довговільського навчально - виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад» Володимирецької районної ради Рівненської області, третя особа ОСОБА_3 про визнання незаконною та такою, що дискримінує за ознакою віку, відмову в продовженні трудового договору, зобов`язання укласти трудовий договір, стягнення заробітної плати та моральної шкоди, - Довговільський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Володимирецької селищної ради на - Довговільський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Володимирецької селищної ради.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Плахотнюк К.Г.

Дата ухвалення рішення18.05.2023
Оприлюднено19.05.2023
Номер документу110932924
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконною та такою, що дискримінує за ознакою віку, відмову в продовженні трудового договору, зобов`язання укласти трудовий договір, стягнення заробітної плати та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —752/1524/22

Рішення від 02.02.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Рішення від 02.02.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 13.02.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Постанова від 28.10.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 23.09.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 17.08.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 28.07.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні