Ухвала
від 18.05.2023 по справі 590/555/21
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №590/555/21

Провадження №1-кп/590/7/23

УХВАЛА

про оголошення розшуку обвинуваченого,

виділення матеріалів кримінального провадження в окреме провадження

та його зупинення

18.05.2023 Ямпільський районний суд

Сумської області

у складі: головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

в ході розгляду в відкритому судовому засіданні в залі суду кримінального провадження №12020200290000141 від 21.05.2020 року за обвинуваченням ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.121 КК України,

В С Т А Н О В И В:

На розгляді Ямпільського районного суду Сумської області знаходиться дане кримінальне провадження.

В судове засіданні 18.05.2023 обвинувачений ОСОБА_5 та його захисник - адвокат ОСОБА_6 , будучи належним чином сповіщеними про час та місце розгляду справи, не з`явилися, про поважність причин своєї неявки суду не повідомили, будь-яких заяв, клопотань на адресу суду не надано.

Враховуючи неодноразову неявку обвинуваченого ОСОБА_5 в судові засідання та вичерпання можливостей суду щодо належного сповіщення вказаного обвинуваченого про дату, час та місце розгляду судового провадження, зокрема, з огляду на неспроможність працівників Шосткинського РУП ГУНП в Сумській області сприяти у вирішенні означеного питання та здійснити примусовий привід обвинуваченого, перебування ОСОБА_5 в розшуку по іншому кримінальному провадженню, прокурором ОСОБА_3 в судовому засіданні заявлено усне клопотання про оголошення розшуку вказаного обвинуваченого.

Вислухавши в судовому засіданні прокурора, з`ясувавши позицію іншого обвинуваченого ОСОБА_4 , який не заперечував проти задоволення клопотання прокурора, дослідивши наявні в розпорядженні суду матеріали судового провадження, суд дійшов наступних висновків.

Згідно зі ст.335 КПК України, у разі якщо обвинувачений ухилився від суду, суд зупиняє судове провадження щодо цього обвинуваченого до його розшуку. Розшук обвинуваченого, який ухилився від суду, оголошується ухвалою суду, організація якої доручається слідчому та/або прокурору.

Частиною 1 ст.334 вказаного Кодексу регламентовано, що матеріали кримінального провадження можуть об`єднуватися в одне провадження або виділятися в окреме провадження ухвалою суду, на розгляді якого вони перебувають, згідно з правилами, передбаченими ст.217 цього Кодексу.

Відповідно до ч.3 ст.217 означеного Кодексу, у разі необхідності матеріали досудового розслідування щодо одного або кількох кримінальних правопорушень можуть бути виділені в окреме провадження, якщо одна особа підозрюється у вчиненні кількох кримінальних правопорушень або дві чи більше особи підозрюється у вчиненні одного чи більше кримінальних правопорушень.

Як вбачається з наявних в розпорядженні суду матеріалів провадження та обвинувального акту, обвинувачений ОСОБА_5 зареєстрований та фактично мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , але судові повістки щодо його належного сповіщення про дату, час та місце судового розгляду, повертаються до суду за відсутністю адресата, а відтак повідомити останнього про судовий виклик не уявляється можливим.

Крім того, раніше застосовані судом заходи щодо залучення органу досудового розслідування до вирішення питання щодо належного сповіщення обвинуваченого ОСОБА_5 про судовий виклик за сприянням в цьому Ямпільського відділу Шосткинської окружної прокуратури, позитивних результатів не дали, та за наданими суду рапортами працівників поліції, здійснити примусовий привід обвинуваченого до суду та встановити його місцезнаходження працівникам поліції не виявилось можливим.

На підставі викладеного, зважаючи на неодноразову неявку обвинуваченого ОСОБА_5 до суду протягом тривалого часу та його ухилення від явки, приймаючи до уваги неможливість доставки його примусовим приводом у зв`язку з не встановленням його місцеперебування, суд у контексті ст.335 КПК України доходить висновку про оголошення розшуку вказаного обвинуваченого, із зупиненням судового провадження до його розшуку та виділенням означених матеріалів кримінального провадження в окреме провадження в порядку ст.ст.334, 217 цього ж Кодексу, з присвоєнням йому нового єдиного унікального номеру.

Організацію виконання цієї ухвали в частині розшуку обвинуваченого ОСОБА_5 слід покласти на Шосткинське РУП ГУНП в Сумській області.

Керуючись ст.ст.217, 334-335, 369-372 КПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання прокурора ОСОБА_3 про оголошення обвинуваченого ОСОБА_5 у розшук - задовольнити.

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обвинуваченого у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.121 КК України, оголосити у розшук.

Матеріали судового провадження за обвинуваченням ОСОБА_5 , у зв`язку з його розшуком, виділити в окреме провадження та передати до канцелярії суду, для подальшої реєстрації в автоматизованій системі документообігу суду.

Судове провадження за обвинуваченням ОСОБА_5 , у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.121 КК України, - зупинити до розшуку вказаного обвинуваченого.

Виконання вказаної ухвали в частині розшуку обвинуваченого ОСОБА_5 , - покласти на Шосткинське РУП ГУНП в Сумській області.

Копію ухвали направити для виконання до Шосткинське РУП ГУНП в Сумській області та для контролю й організації виконання - прокурору Ямпільського відділу Шосткинської окружної прокуратури ОСОБА_3 .

Ухвала набирає законної сили негайно після проголошення й оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.05.2023
Оприлюднено19.05.2023
Номер документу110934835
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_4 , ОСОБА_5 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.121 КК України

Судовий реєстр по справі —590/555/21

Вирок від 09.10.2023

Кримінальне

Ямпільський районний суд Сумської області

Сатарова О. В.

Ухвала від 18.05.2023

Кримінальне

Ямпільський районний суд Сумської області

Сатарова О. В.

Ухвала від 18.04.2023

Кримінальне

Ямпільський районний суд Сумської області

Сатарова О. В.

Ухвала від 27.02.2023

Кримінальне

Ямпільський районний суд Сумської області

Сатарова О. В.

Ухвала від 22.09.2022

Кримінальне

Ямпільський районний суд Сумської області

Сатарова О. В.

Ухвала від 24.09.2021

Кримінальне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Ухвала від 01.07.2021

Кримінальне

Ямпільський районний суд Сумської області

Сатарова О. В.

Ухвала від 01.07.2021

Кримінальне

Ямпільський районний суд Сумської області

Сатарова О. В.

Ухвала від 07.06.2021

Кримінальне

Ямпільський районний суд Сумської області

Сатарова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні