Ухвала
від 18.05.2023 по справі 636/1843/23
ЧУГУЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЧУГУЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


Справа № 636/1843/23 Провадження № 2/636/1171/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

18травня 2023року Чугуївськийміський судХарківської областів особісудді ГніздиловаЮ.М.при прийняттіпозовної заяви(справа№ 636/1843/23,провадження №2/636/1171/23) ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання розпорядження про приватизацію квартири та свідоцтва про право власності недійсними, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Управління житлово-комунального господарства та екології Чугуївської міської ради Харківської області,

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 про визнання розпорядження про приватизацію квартири та свідоцтва про право власності недійсними, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Управління житлово-комунального господарства та екології Чугуївської міської ради Харківської області.

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог ст. 175, 177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Чугуївського міського суду Харківської області.

Підстави, визначені ст. 185, 186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 174 ЦПК України, при розгляді справи судом у порядку позовного провадження учасники справи викладають письмово свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору виключно у заявах по суті справи, якими є: позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву.

Відповідно до ч. 4 ст. 178, ч. 3 ст. 179, ч. 3 ст. 180 ЦПК України, копія відзиву, відповіді на відзив та заперечення з доданими до них документами повинна бути надіслані (надані) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відповідної заяви по суті справи до суду.

Суд, відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України, при відкритті провадження у справі вирішує питання за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Керуючись ст. 19, 84, 174, 175, 177 - 180, 187, 190, 191, 259 - 261, 353, 354, п. 15.5 ч. 1 розділу ХІІІ «Перехідні положення» ЦПК України, суддя

постановив:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , до ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_2 , про визнання розпорядження про приватизацію квартири та свідоцтва про право власності недійсними, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Управління житлово-комунального господарства та екології Чугуївської міської ради Харківської області, юридична адреса: Харківська область, м. Чугуїв, вул. Старонікольська, буд. 35А.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання о 10 год 30 хв 15 червня 2023 року у залі судового засідання № 14 в приміщенні Чугуївського міського суду Харківської області з викликом сторін.

Направити відповідачеві та третій особі копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити відповідачу строк у 15 днів з дня отримання копії цієї ухвали для подання до суду відзиву на позовну заяву, в якому викласти заперечення проти позовної заяви разом з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Запропонувати третій особі подати її письмові пояснення щодо позову або відзиву з дотриманням вимог, встановлених ч. 3-6 ст. 178 ЦПК України.

Повідомити відповідача, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачеві п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасникам справи роз`яснюється, що відповідно до ст. 49 ЦПК України, позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь - якій стадії судового процесу. До закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви.

Учасникам справи роз`яснюється, що відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 43 ЦПК України, вони мають право ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень.

Копію ухвали та перелік прав та обов`язків направити учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на сторінці офіційного веб-порталу судової влади України в мережі Інтернет за такою веб-адресою http://cg.hr.court.gov.ua.

Ухвала, як така, що постановлена судом поза межами судового засідання, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю. М. Гніздилов

Дата ухвалення рішення18.05.2023
Оприлюднено22.05.2023
Номер документу110937671
СудочинствоЦивільне
Сутьправо власності недійсними,

Судовий реєстр по справі —636/1843/23

Рішення від 31.07.2023

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Гніздилов Ю. М.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Гніздилов Ю. М.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Гніздилов Ю. М.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Гніздилов Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні