Ухвала
від 17.05.2023 по справі 758/6338/21
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

17 травня 2023 року

м. Київ

провадження №22-ц/824/6634/2023

Київський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді: Мазурик О. Ф.,

суддів: Желепи О. В., Стрижеуса А. М.,

розглянув заяву представника ОСОБА_1 - ОСОБА_2

про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду

у цивільній справі №758/6338/21 Подільського районного суду м. Києва

за позовом ОСОБА_1

до Державного реєстратора Комунального підприємства "Реєстратор" Нікітіної Юлії Володимирівни, Товариства з обмеженою відповідальністю "Азентіс-Істейт", ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Акціонерного товариства Комерційний банк "ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ",

треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Шишкіна Алла Олександрівна, приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Вакуленко Світлана Олександрівна,

про витребування майна з чужого незаконного володіння, визнання дій протиправними, зобов'язання вчинити певні дії та визнання недійсними договорів

У С Т А Н О В И В:

В провадженні Київського апеляційну суду перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до Державного реєстратора Комунального підприємства "Реєстратор" Нікітіної Ю. В., Товариства з обмеженою відповідальністю "Азентіс-Істейт", ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Акціонерного товариства Комерційний банк "ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ", треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Шишкіна А. О., приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Вакуленко С. О., про витребування майна з чужого незаконного володіння, визнання дій протиправними, зобов'язання вчинити певні дії та визнання недійсними договорів, з апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Подільського районного суду м. Києва від 07 лютого 2023 року.

Судове засідання у справі призначено на 30 травня 2023 року.

12 травня 2023 року представник позивача - ОСОБА_2 подав клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням програмного забезпечення EasyCon.

Колегія суддів вважає за можливе задовольнити заявлене клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, виходячи з наступного.

Згідно частини першої статті 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, зокрема, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом (частина п`ята статті 12 ЦПК України).

Ураховуючи викладене та з метою забезпечення прав учасників процесу, колегія суддів приходить висновку про задоволення заяви представника позивача ОСОБА_2 про його участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програми EasyCon.

При цьому, колегія суддів зауважує, що згідно з ч. 5 ст. 212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі у відеконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

На підставі викладеного та керуючись ст. 212 ЦПК України

У Х В А Л И В:

Задовольнити заяву представника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення EasyCon.

Судові засідання у справі №758/6338/21 за позовом ОСОБА_1 до Державного реєстратора Комунального підприємства "Реєстратор" Нікітіної Юлії Володимирівни, Товариства з обмеженою відповідальністю "Азентіс-Істейт", ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Акціонерного товариства Комерційний банк "ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ", треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Шишкіна Алла Олександрівна, приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Вакуленко Світлана Олександрівна, про витребування майна з чужого незаконного володіння, визнання дій протиправними, зобов'язання вчинити певні дії та визнання недійсними договорів, проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

Копію ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції направити особам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий О. Ф. Мазурик

Судді О. В. Желепа

А. М. Стрижеус

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення17.05.2023
Оприлюднено22.05.2023
Номер документу110951435
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про речові права на чуже майно, з них: спори про володіння чужим майном

Судовий реєстр по справі —758/6338/21

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Постанова від 28.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Рішення від 07.02.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Петров Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні