Ухвала
від 22.05.2023 по справі 175/779/17
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/1109/23 Справа № 175/779/17 Суддя у 1-й інстанції - Новік Л. М. Суддя у 2-й інстанції - Єлізаренко І. А.

УХВАЛА

22 травня 2023 року м. Дніпро

Колегія суддів судової палати у цивільних справах Дніпровського апеляційного суду у складі:

Головуючого судді - Єлізаренко І.А.

Суддів - Зайцевої С.А., Максюти Ж.І.

розглянувши заяву позивача ОСОБА_1 про відвід колегії суддів у складі головуючого судді ОСОБА_2., суддів - Зайцевої С.А., Максюти Ж.І. у справі за апеляційними скаргами ОСОБА_1 , Комунального підприємства "Слобожанська центральна лікарня" Слобожанської селищної ради на рішення Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області від 11 жовтня 2022 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства "Слобожанська центральна лікарня" Слобожанської селищної ради, Дніпропетровської обласної ради, третя особа Комунальний заклад "Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова" про відшкодування матеріальної та моральної шкоди заподіяної внаслідок каліцтва, -

В С Т А Н О В И Л А:

У провадженні Дніпровського апеляційного суду знаходиться цивільна справа за апеляційними скаргами ОСОБА_1 , КП "Слобожанська центральна лікарня" Слобожанської селищної ради на рішення Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області від 11 жовтня 2022 року за позовом ОСОБА_1 до КП "Слобожанська центральна лікарня" Слобожанської селищної ради, Дніпропетровської обласної ради, третя особа КП "Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І.Мечникова" Дніпропетровської обласної ради про відшкодування матеріальної та моральної шкоди заподіяної внаслідок каліцтва.

Ухвалою Дніпровського апеляційного суду від 16 березня 2023 року у складі колегії суддів: головуючого судді ОСОБА_2., суддів - Зайцевої С.А., Максюти Ж.І. у справі №175/779/17 за апеляційними скаргами ОСОБА_1 , КП "Слобожанська центральна лікарня" Слобожанської селищної ради на рішення Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області від 11 жовтня 2022 року за позовом ОСОБА_1 до КП "Слобожанська центральна лікарня" Слобожанської селищної ради, Дніпропетровської обласної ради, третя особа КП "Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І.Мечникова" Дніпропетровської обласної ради про відшкодування матеріальної та моральної шкоди заподіяної внаслідок каліцтва, призначено додаткову судово-медичну експертизу на предмет встановлення характеру та ступеню ушкодження здоров`я ОСОБА_1 внаслідок проведення хірургічного втручання 09 жовтня 2009 року, проведення якої доручено експертам Головного бюро судово-медичної експертизи Міністерства охорони здоров`я України (вул.Оранжерейна, 9, м. Київ, 04112, тел. (044) 440-03-65)).

Відповідно до розпорядження №282 від 28 березня 2023 року щодо призначення повторного автоматизованого розподілу судових справ, у зв`язку із прийняттям 28 березня 2023 року ВРП рішення про відставку судді ОСОБА_2 , було проведено повторний автоматизований розподіл справи між суддями та згідно з даними автоматизованої системи документообігу суду визначено колегію суддів Дніпровського апеляційного суду: головуючий суддя - Лаченкова О.В., судді: Зайцева С.А., Максюта Ж.І.

Ухвалою Дніпровського апеляційного суду від 03 квітня 2023 року головуючим суддею Лаченковою О.В. взято самовідвід у справі № 175/779/17 за апеляційними скаргами ОСОБА_1 , КП "Слобожанська центральна лікарня" Слобожанської селищної ради на рішення Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області від 11 жовтня 2022 року за позовом ОСОБА_1 до КП "Слобожанська центральна лікарня" Слобожанської селищної ради, Дніпропетровської обласної ради, третя особа КП "Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І.Мечникова" Дніпропетровської обласної ради про відшкодування матеріальної та моральної шкоди заподіяної внаслідок каліцтва.

04 квітня 2023 року протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями визначено колегію суддів Дніпровського апеляційного суду: головуючий суддя - Єлізаренко І.А., судді - Зайцева С.А., Максюта Ж.І.

Позивач ОСОБА_1 подав до Дніпровського апеляційного суду заяву про відвід колегії суддів у складі головуючого судді ОСОБА_2., суддів - Зайцевої С.А., Максюти Ж.І., з посиланням на безпідставність ухвали Дніпровського апеляційного суду від 16 березня 2023 року, оскільки вважає, що у справі було проведено комісійну судово-медичну експертизу, висновок якої, на його думку, є повним, ясним та обґрунтованим, тому відсутні підстави для призначення у цій справі додаткової судово-медичної експертизи.

Слід зазначити, 28 березня 2023 року Вищою радою правосуддя прийнято рішення про відставку судді ОСОБА_2 , тому відсутні підстави для вирішення питання про відвід головуючого судді ОСОБА_2.

Щодо заявленого відводу суддів - Зайцевої С.А., Максюти Ж.І., колегія суддів приходить до висновку про його необґрунтованість. Доводи, на які посилається позивач ОСОБА_1 не свідчать про зацікавленість або упередженість суддів - Зайцевої С.А., Максюти Ж.І., не доводять наявність підстав для відводу, що передбачені ст. 36 ЦПК України.

Відповідно до ч.ч. 2, 3 ст. 40 ЦПК України питання про відвід судді вирішує суд, який розглядає справу. Суд задовольняє відвід, якщо доходить висновку про його обґрунтованість. Якщо суд доходить висновку про необґрунтованість заявленого відводу, він вирішує питання про зупинення провадження у справі. У такому випадку вирішення питання про відвід судді здійснюється суддею, який не входить до складу суду, що розглядає справу, і визначається у порядку, встановленому частиною першою статті 33 цього Кодексу. Такому судді не може бути заявлений відвід.

За таких обставин, вирішення питання про відвід суддів - Зайцевої С.А., Максюти Ж.І. слід передати судді, визначеному у порядку, встановленому ч.1 ст.33 ЦПК України.

Керуючись ст. ст. 33, 36-41 ЦПК України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А:

Цивільну справу №175/779/17 за апеляційними скаргами ОСОБА_1 , Комунального підприємства "Слобожанська центральна лікарня" Слобожанської селищної ради на рішення Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області від 11 жовтня 2022 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства "Слобожанська центральна лікарня" Слобожанської селищної ради, Дніпропетровської обласної ради, третя особа Комунальний заклад "Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова" про відшкодування матеріальної та моральної шкоди заподіяної внаслідок каліцтва - передати до канцелярії Дніпровського апеляційного суду для визначення складу суду в порядку ч. 1 ст. 33 ЦПК України для вирішення питання про відвід.

Ухвала оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий суддя І.А.Єлізаренко

Судді С.А.Зайцева

Ж.І.Максюта

Дата ухвалення рішення22.05.2023
Оприлюднено23.05.2023
Номер документу110993752
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної та моральної шкоди заподіяної внаслідок каліцтва

Судовий реєстр по справі —175/779/17

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Карпенко Світлана Олексіївна

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Карпенко Світлана Олексіївна

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Карпенко Світлана Олексіївна

Постанова від 26.09.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні