Ухвала
від 15.05.2023 по справі 367/2522/15-ц
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/2522/15-ц

Провадження №2/367/1779/2023

УХВАЛА

Іменем України

15травня 2021року Ірпінський міський суд Київської області в складі:

головуючого судді Шестопалової Я.В.,

за участі секретаря судових засідань Балинській О.С.,

прокурора Годлевської-Коновалової О.В.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі судових засідань Ірпінського міського суду цивільну справу за позовом Першого заступника прокурора Київської області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до Гостомельської селищної ради Київської області, ОСОБА_1 , треті особи по справі Комунальне підприєство "Святошинське лісопаркове господарство", ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання недійсним рішення ради та витребування земельної ділянки

в с т а н о в и в:

У провадженні судді Ірпінського міського суду Київської області Шестопалової Я.В. знаходиться цивільна справа за позовом Першого заступника прокурора Київської області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до Гостомельської селищної ради Київської області, ОСОБА_1 , треті особи по справі Комунальне підприєство "Святошинське лісопаркове господарство", ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання недійсним рішення ради та витребування земельної ділянки.

В судовому засіданні прокурор Годлевська-Коновалова А.В. просила суд замінити Управління Держземагенства в м. Ірпені (далі - Управління), оскільки згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Управління припинило діяльність - на його правонаступника Головне управлінняДержгеокадастр уКиївській області, який реалізує державну політику у сфері державного нагляду в агропромисловому комплексі в частині дотримання земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій і форм власності, родючості ґрунтів згідно Постанови КМУ від 22.07.2016 р. № 482 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Інші сторони в судове засідання не з`явилися, про дату час та місце розгляду були повідомлені належним чином.

Суд, дослідивши матеріали цивільної справи, вважає клопотання прокурора таким, що не підлягає до задоволення з наступних підстав.

Судом встановлено, що згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Управління Держземагенства в м. Ірпені припинило діяльність.

Відповідно до Постанови КМУ від 22.07.2016 р. № 482 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» Держгеокадастр - реалізує державну політику у сфері державного нагляду в агропромисловому комплексі в частині дотримання земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій і форм власності, родючості ґрунтів. Відповідно до розпорядження КМУ від 30.11.2016р. №910-р погоджено пропозицію Міністрества аграрної політики та продовольства України щодо можливості забезпечення здійснення покладених на Державну службу з питань геодезії, картографії та кадастру постановою КМУ від 14.01.2015 р. №15 "Про державну службу України з питань з питань геодезії, картографії та кадастру" функцій і повноважень Державної інспекції сільського господарства що припиняється і здійснення державного нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі в частині дотримання земельного законодавства використання та охорони земель усіх категорій і форм власності, родючості ґрунтів.

Втім, згідно позовної заяви, Управління Держземагенства в м. Ірпені не є третьою особою по справі, а також до суду не надходили клопотання про залучення Управління Держземагенства в м. Ірпені в якості третьої особи та судом не вирішувалась питання щодо залучення Управління Держземагенства в м. Ірпені в якості третьої особи. Тому, суд не вбачає підстав для заміни Управління Держземагенства в м. Ірпені його правонаступником, так як Управління не є учасником справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч. 5 ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу.

Процесуальне правонаступництво - це заміна сторони або третьої особи (правопопередника) іншою особою (правонаступником) у зв`язку із вибуттям із процесу суб`єкта спірного або встановленого рішенням суду правовідношення, за якої до правонаступника переходять усі процесуальні права та обов`язки право попередника і він продовжує в цивільному судочинстві участь останнього.

Таким чином, враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про неможливість задоволення клопотання прокурора Годлевської-Коновалової А.В. про заміну Управління Держземагенства в м. Ірпені на його правонаступника Держгеокадастр.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 53, 55, 260, 261, 352 ЦПК України,-

п о с т а н о в и в:

У задоволенні клопотання прокурора Годлевської-Коновалової А.В. про заміну учасника справи його процесуальним правонаступником - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, проте може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання її копії.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud1013/ та в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням - http://reyestr.court.gov.ua.

Суддя: Я.В. Шестопалова

Дата ухвалення рішення15.05.2023
Оприлюднено24.05.2023
Номер документу111015595
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —367/2522/15-ц

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Музичко Світлана Григорівна

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Музичко Світлана Григорівна

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Музичко Світлана Григорівна

Рішення від 19.12.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Рішення від 19.12.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Ухвала від 25.07.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Ухвала від 18.04.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Ухвала від 26.11.2021

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Линник В. Я.

Постанова від 14.09.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Крижанівська Ганна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні