Ухвала
від 22.05.2023 по справі 379/1288/21
ТАРАЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер: 379/1288/21

Провадження № 2/379/19/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 травня 2023 року Таращанський районний суд Київської області в складі:

головуючого: судді Зінкіна В.І.,

з участю секретаря судового засідання: Гопкало О.Ю.,

розглядаючи увідкритому судовомузасіданні вм.Таращі, в порядку загального позовного провадження, цивільну справу за первісним позовом товариства з обмеженою відповідальності «Агросленд» до приватного сільськогосподарського підприємства «Жовтень», ОСОБА_1 , третя особа: Рокитнянська районна державна нотаріальна контора Київської області про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування рішень державного реєстратора про державну реєстрацію прав, та зустрічним позовом ОСОБА_1 до ТОВ «Агросленд», треті особи: ПСП «Жовтень», Рокитнянська районна державна нотаріальна контора Київської області про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Таращанського районного суду Київської області перебуває дана цивільна справа.

Протокольною ухвалою суду від 22.05.2023 задоволено клопотання представника позивача адвоката Губара А.Л. та визнано явку відповідача ОСОБА_1 у судове засідання обов`язковою.

У судовому засіданні представник відповідачів за первісним позовом СПСП «Жовтень» та ОСОБА_1 - адвокат Горбуненко В.С. вказував, що в договорі оренди укладеному між ОСОБА_1 та ТОВ «Агросленд» відсутня дата його складання.

У судовому засіданні, в режимі відеоконференції, представник позивача за первісним позовом - адвокат Губар А.Л. зазначав, що в матеріалах реєстраційної справи земельної ділянки наявний договір оренди, який містить дату договору.

З метоюсприяння всебічномуі повномуз`ясуваннюобставин справи,за власноїініціативи напідставі ч.7ст.81ЦПК Українисуд поставивна розглядта обговорення учасників справи питання щодо витребування у Білоцерківської райдержадміністрації Київської області копії реєстраційної справи на спірну земельну ділянку.

У судовому засіданні представники сторін не заперечували щодо витребування копії реєстраційної справи.

Інші учасники справи у судове засідання не з`явились, були повідомлені належним чином про час та місце розгляду справи, причини неявки не повідомили.

За загальним правилом частини першої статті 223 ЦПК Українинеявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Вирішуючи поставлене питання на розгляд, суд виходить з наступного.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення сторін, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно ч. 7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 6 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Положеннями ст. 95 ЦПК України передбачено, що письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Враховуючи суть заявлених позовних вимог та заперечень, суд має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав та виконанні обов`язків щодо доказів, вважає за можливе витребувати копію реєстраційної справи на земельну ділянку у Білоцерківській РДА Київської області.

Керуючись ст.ст. 76, 81, 84, 95, 261, 353 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Витребувати у Білоцерківської районної державної адміністрації Київської області (офіційна електронна адреса - rda@bcrda.gov.ua) належним чином завірену копію реєстраційної справи земельної ділянки з кадастровим номером 3224486400:04:007:0020, площею 2,5384 га, розташованої за адресою: Київська область, Таращанський район, Северинівська сільська рада, яка належить на праві власності ОСОБА_1 та зареєстрована 29.12.2015 за реєстраційним номером нерухомого майна: 821765132244.

Оголосити перерву у судовому розгляді цивільної справи єдиний унікальний номер 379/1288/21 за первісним позовом товариства з обмеженою відповідальності «Агросленд» до приватного сільськогосподарського підприємства «Жовтень», ОСОБА_1 , третя особа: Рокитнянська районна державна нотаріальна контора Київської області про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування рішень державного реєстратора про державну реєстрацію прав, та зустрічним позовом ОСОБА_1 до ТОВ «Агросленд», треті особи: ПСП «Жовтень», Рокитнянська районна державна нотаріальна контора Київської області про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки до 09год 00хв 21червня 2023року для витребування копії реєстраційної справи і для виклику ОСОБА_1 , явка якого протокольною ухвалою суду від 22.05.2023 визнана обов`язковою.

Роз`яснити, що у випадку невиконання учасником справи його обов`язків суд застосовує до такого учасника справи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Витребувані матеріали подати до суду в строк до 20.06.2023.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, викликати їх в судове засідання.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий:В. І. Зінкін

СудТаращанський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення22.05.2023
Оприлюднено25.05.2023
Номер документу111024186
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —379/1288/21

Постанова від 08.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Рішення від 02.11.2023

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Рішення від 02.11.2023

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні