Ухвала
від 26.05.2023 по справі 464/863/23
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №464/863/23

пр № 2/464/648/23

У Х В А Л А

26 травня 2023 року м. Львів

Сихівський районний суд міста Львова

в складі: головуючого судді Мички Б.Р.,

секретаря судового засідання Настасяк Х.І.

за участі :

позивача ОСОБА_1

відповідача ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м.Львові в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи відділ " Служба у справах дітей "Сихівського району управління "Служба у справах дітей" Львівської міської ради, Служба у справах дітей Солонківської ОТГ Львівського району Львівської області про припинення стягнення аліментів та стягнення аліментів на утримання неповнолітньої особи, визначення місця проживання малолітньої дитини, зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , треті особи відділ " Служба у справах дітей "Сихівського району управління "Служба у справах дітей" Львівської міської ради, орган опіки та піклування Солонківської сільської ради Львівського району Львівської області про визначення місця проживання малолітньої дитини,

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 про припинення стягнення аліментів та стягнення аліментів на утримання неповнолітньої особи.

Ухвалою від 08.03.2023 відкрите провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження, призначено судове засідання.

14.04.2023 позивач подав до суду уточнену позовну заяву.

Протокольною ухвалою без виходу у нарадчу кімнату від 02.05.2023 постановлено прийняти до розгляду уточнену позовну заяву про визначення місця проживання дитини та залучено до участі у справі як треті особи відділ " Служба у справах дітей "Сихівського району управління "Служба у справах дітей", служба у справах дітей Солонківської ОТГ Львівського району Львівської області. Крім цього, постановлено перейти до загального позовного провадження та розпочати розгляд справи з підготовчого судового засідання.

Протокольною ухвалою без виходу суду до нарадчої кімнати від 26.05.2023 постановлено прийняти зустрічну позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , треті особи відділ " Служба у справах дітей "Сихівського району управління "Служба у справах дітей" Львівської міської ради, орган опіки та піклування Солонківської сільської ради Львівського району Львівської області про визначення місця проживання малолітньої дитини до спільного розгляду з первісним позовом.

17.05.2023 від представника третьої особи відділу "Служба у справах дітей" Сихівського району управління "Служба у справах дітей" департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради надійшло клопотання про: виключення з числа третіх осіб відділ "Служба у справах дітей" Сихівського району управління "Служба у справах дітей" департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради; залучення як третьої особи Сихівську районну адміністрацію Львівської міської ради як орган опіки та піклування; витребування в Сихівської районної адміністрації Львівської міської ради як орган та піклування висновку щодо розв`язання даного спору.

Учасники справи в судовому засіданні не заперечили задоволенню клопотання.

Заслухавши позивача, відповідача представника відповідача, оглянувши матеріали справи, суд приходить до такого висновку.

Відповідно до ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно ч.1 ст.56 ЦК України органами опіки та піклування є районні, районні в містах Києві та Севастополі державні адміністрації, виконавчі органи міських, районних у містах, сільських, селищних рад.

Враховуючи наведене вище, суд приходить до висновку, що клопотання представника третьої особи підставне та підлягає задоволенню. Для правильного вирішення спору та залучення належної третьої особи слід виключити з числа третіх осіб відділ «Служба у справах дітей» Сихівського району управління "Служба у справах дітей" департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради та залучити до участі у справі в якості третьої особи Сихівську районну адміністрацію Львівської міської ради, як орган опіки та піклування.

Крім того, згідно ч.ч.4, 5 ст.19 СК України, при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору.

Отже, письмовий висновок органу опіки та піклування при розгляді даної справи передбачений законом.

Разом з тим, встановлено, що такий письмовий висновок в матеріалах справи відсутній.

Враховуючи наведене, суд вважає за необхідне зобов`язати орган опіки і піклування на виконання вимог ст.19 СК України, надати письмовий висновок щодо розв`язання спору, а судове засіданні слід відкласти.

На підставі ст.19 СК України, керуючись ст. ст. 53, 189, 197, 198, 260 ЦПК України,

п о с т а н о в и в:

клопотання представника третьої особи відділу «Служба у справах дітей» Сихівського району управління "Служба у справах дітей" департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради - задовольнити.

Виключити відділ «Служба у справах дітей» Сихівського району управління "Служба у справах дітей" департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради з числа третьої особи.

Залучити до участі в справі в якості третьої особи Сихівську районну адміністрацію Львівської міської ради, як орган опіки та піклування.

Зобов`язати Орган опіки та піклування Сихівської районної адміністрації Львівської міської ради надати письмовий висновок щодо розв`язання спору щодо визначення місця проживання малолітньої дитини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Направити третій особі - копію ухвали, копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Роз`яснити третій особі права, згідно статей 181, 192 ЦПК України щодо подання пояснення щодо позову протягом десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України - http://shi.lv.court.gov.ua.

Суддя Б.Р. Мичка

СудСихівський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення26.05.2023
Оприлюднено30.05.2023
Номер документу111128978
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —464/863/23

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 14.07.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 26.05.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 08.03.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні