Ухвала
від 28.08.2024 по справі 464/863/23
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №464/863/23

пр № 2/464/156/24

У Х В А Л А

28 серпня 2024 року м. Львів

Сихівський районний суд міста Львова

у складі: головуючого - судді Мички Б.Р.,

за участі секретаря судового засідання - Севери Ю.В.

позивача за первісним позовом - ОСОБА_1 ,

представника відповідача за первісним позовом - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Львові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , треті особи Сихівська районна адміністрація Львівської міської ради як орган опіки та піклування, орган опіки та піклування Солонківської сільської ради Львівського району Львівської області про припинення стягнення аліментів, стягнення аліментів на утримання неповнолітньої особи та визначення місця проживання малолітньої дитини, зустрічним позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , треті особи Сихівська районна адміністрація Львівської міської ради як орган опіки та піклування, орган опіки та піклування Солонківської сільської ради Львівського району Львівської області про визначення місця проживання дитини,

встановив:

На розгляді у суді перебуває вищевказана справа.

Ухвалою Сихівського районного суду м. Львова від 29.05.2024 року призначено у справі судову психологічну експертизу, проведення якої доручено експерту Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз (м. Львів, вул. Липинського, 54).

Однак вказана експертиза не виконана, оскільки у вказаній установі відсутні експерти відповідної спеціальності та необхідна приладна база для проведення такого виду експертиз.

Ухвалою Сихівського районного суду м. Львова від 08.07.2024 року поновлено провадження у справі.

Представник відповідача за первісним позовом ОСОБА_3 - ОСОБА_2 повторно заявила у судовому засіданні клопотання про призначення судової психологічної експертизи, на вирішення якої запропоновано поставити питання: Чи спроможна ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з урахуванням її вікових особливостей, емоційного стану, індивідуально - психологічних властивостей, рівня розумового розвитку та умов мікросоціального середовища надавати оцінку відношенню кожного з батьків до неї, виявляти прихильність до когось з батьків? Який вплив на психологічний стан дитини здійснює її батько ОСОБА_1 ? Чи здійснюється психоемоційний тиск на дитину ОСОБА_4 з боку батька ОСОБА_1 , щодо стосунків з матірю ОСОБА_3 ? Просила доручити проведення такої експерту інституту судових експертиз та права (79005, м. Львів, вул. Академіка Богомольця, 9).

Позивач в судовому засіданні висловив думку, щодо недоцільності проведення експертизи, оскільки така спрямована на затягування строків розгляду справи.

Заслухавши думку позивача та представника відповідача, оглянувши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, одним з доказів, на підставі яких суд встановлює наявність, або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи, є висновки експертів.

Згідно з положеннями ст. 103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Враховуючи те, що дослідження обставин, про які заявлено стороною відповідача, входять до предмета доказування у справі та для з`ясування таких обставин необхідні спеціальні знання, а також з метою повного, об`єктивного та безпосереднього дослідження доказів, клопотання необхідно задовольнити та призначити у справі судову психологічну експертизу.

Провадження у справі на час проведення експертизи необхідно зупинити.

Керуючись статтями 76, 103, 104, 247 ЦПК України, -

ухвалив:

Призначити у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третіособи Сихівськарайонна адміністраціяЛьвівської міськоїради якорган опікита піклування, органопіки тапіклування Солонківськоїсільської радиЛьвівського районуЛьвівської областіпро припиненнястягнення аліментів,стягнення аліментівна утриманнянеповнолітньої особита визначення місцяпроживання малолітньоїдитини,зустрічним позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , третіособи Сихівськарайонна адміністраціяЛьвівської міськоїради якорган опікита піклування, органопіки тапіклування Солонківськоїсільської радиЛьвівського районуЛьвівської областіпро визначеннямісця проживання дитини, судову психологічну експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

1. Чи спроможна ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з урахуванням її вікових особливостей, емоційного стану, індивідуально - психологічних властивостей, рівня розумового розвитку та умов мікросоціального середовища надавати оцінку відношенню кожного з батьків до неї, виявляти прихильність до когось з батьків?

2. Який вплив на психологічний стан дитини здійснює її батько ОСОБА_1 ?

3.Чи здійснюється психоемоційний тиск на дитину ОСОБА_4 з боку батька ОСОБА_1 , щодо стосунків з матірю ОСОБА_3 ?

Проведення експертизи доручити експерту інституту судових експертиз та права (79005, м. Львів, вул. Академіка Богомольця, 9), якого попередити про кримінальну відповідальність за статтями 384, 385 КК України за надання завідомо неправдивого висновку та за відмову без поважних причин від виконання покладених обов`язків.

Надати експерту матеріали цивільної справи № 464/863/23.

Витрати за проведення експертизи покласти на ОСОБА_3 (тел. НОМЕР_1 )

Попередити сторін у справі про наслідки ухилення від участі в експертизі, передбачені ст. 109 ЦПК України.

У випадку неможливості надання відповіді на певні запитання із вищевказаного переліку експерту необхідно повідомити про це суд із зазначенням відповідних причин.

Провадження у справі на час проведення експертизи - зупинити.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення.

Головуючий Мичка Б.Р.

СудСихівський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення28.08.2024
Оприлюднено02.09.2024
Номер документу121295376
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —464/863/23

Ухвала від 28.08.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 08.07.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 14.07.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 26.05.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 08.03.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні