Ухвала
від 24.05.2023 по справі 755/3751/22
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/3751/22

Провадження №: 2/755/7294/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"24" травня 2023 р. м. Київ

Дніпровський районний суд м. Києва в складі: головуючого судді САВЛУК Т.В., за участі секретаря Бурячек О.В., розглянувши у підготовчому судовому засіданні, в залі суду, в приміщенні Дніпровського районного суду м. Києва, цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «НІКА-ТРЕЙД», Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернет Інвест», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, - ОСОБА_2 , про приипнення порушення прав інтелектуальної власності на знак товарів і послуг та зобов`язання вчинити певні дії,

у с т а н о в и в:

13 травня 2022 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до відповідачів - Товариства з обмеженою відповідальністю «НІКА-ТРЕЙД», Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернет Інвест», з вимогами: «Заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю «НІКА-ТРЕЙД» використовувати знак для товарів і послуг « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за свідоцтвом України № НОМЕР_1 від 10 травня 2018 року, зокрема, використовувати знак та схожі з ними позначення, у тому числі наступними способами: використання в мережі Інтернет, в доменному імені «ІНФОРМАЦІЯ_1 » і на веб-сайті за доменним іменем «ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

20 червня 2022 року Дніпровським районним судом міста Києва (головуючий суддя Савлук Т.В.) постановлено ухвалу про відмову у відкриття провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «НІКА-ТРЕЙД», Товариства з обмеженою відповідальністю «ІНТЕРНЕТ ІНВЕСТ» про приипнення порушення прав інтелектуальної власності на знак для товарів і послуг та зобов`язання вчинити певні дії.

21 листопада 2022 року Київським апеляційним судом міста Києва винесено постанову про задоволення апеляційної скарги представника ОСОБА_1 - Панченка Максима Вадимовича на ухвалу Дніпровського районного суду міста Києва від 20 червня 2022 року про відмову у відкриття провадження.

Ухвалу Дніпровського районного суду міста Києва від 20 червня 2022 року про відмову у відкриття провадження - скасовано і направлено справу для продовження розгляду до суду першої інстанції.

19 січня 2023 року Дніпровським районним судом міста Києва постановлено ухвалу про відкриття провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «НІКА-ТРЕЙД», Товариства з обмеженою відповідальністю «ІНТЕРНЕТ ІНВЕСТ» про приипнення порушення прав інтелектуальної власності на знак для товарів і послуг та зобов`язання вчинити певні дії, та призначено розгляд справи в порядку загального позовного провадження з проведенням підготовчого судового засідання.

За змістом положень ст.174 ЦПК України закріплено, що при розгляді справи судом у порядку позовного провадження учасники справи викладають письмово свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору виключно у заявах по суті справи, визначених цим Кодексом.

Заявами по суті справи є: позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву. Подання заяв по суті справи є правом учасників справи.

15 лютого 2023 року (вх.№7542) відповідач Товариство з обмеженою відповідальністю «Інтернет Інвест», в особі директора Блоцького П.А., подало до суду відзив на позов, за змістом відзиву представником відповідача висловлена позиції щодо підстав для відмови у задоволені позову, з посиланням норми чинного законодавства, які регулюють спірні відносини, надана оцінка долученим до позову доказам на предмет їх належності (допустимості) та доведення за їх допомогою фактичних обставин справи виходячи із обраного позивачем способу захисту.

27 лютого 2023 року (вх.№9360) до суду надійшла відповідь на відзив ТОВ «Інтернет Інвест» подана представником позивача - адвокатом Панченко М.В., представником наведено контраргументи щодо позиції відповідача, яка викладена у відзиві на позов, стосовно доведення позивачем підстав позову, належності та допустимості долучених до позову доказів.

Відповідно до ст. 189 Цивільного процесуального кодексу України завданням підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

У підготовчому засіданні суд може роз`яснювати учасникам справи, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи; з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше; вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста. ( п. 5, 7, 8 ч.2 ст. 197 ЦПК України)

Відповідно до ч. 1 ст. 200 ЦПК України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

28 лютого 2023 року Дніпровським районним судом міста Києва постановлена ухвала про задоволення клопотання представника позивача - адвоката Панченко М.В. про витребування доказів.

Зобов`язано відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю «Інтернет Інвест», в особі уповноваженого представника, надати суду належним чином завірену угоду про реєстрацію та/або делегування доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_1 між ним, як адміністратором домену UA, та реєстратором (власником) доменного імені - ІНФОРМАЦІЯ_1 та/або інший документ на підставі якого компанією «Інтернет Інвест» було делеговано домене ім`я - ІНФОРМАЦІЯ_1

28 лютого 2023 року Дніпровським районним судом міста Києва постановлена ухвала про задоволення клопотання представника позивача - адвоката Панченко М.В. про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.

Залучено ОСОБА_2 в процесуальному статусі - третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.

Підготовче судове засідання проведено за участі представника позивача - адвоката Панченко М.В., представника відповідача ТОВ «НІКА-ТРЕЙД» - адвоката Школяр А.В.

Представник відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернет Інвест», в підготовче судове засідання не з`явився, позиція відповідача щодо підстав для відмови у задоволенні позову висловлена у відзиві на позов.

Третя особа ОСОБА_2 в підготовче судове засідання не з`явилась, правом подати письмові пояснення та висловити свою позицію щодо підстав та предмету спору не скористалась.

У підготовчому судовому засіданні судом з`ясовані питання визначені ст. 197 ЦПК України.

В порядку підготовчого провадження судом були вивчені матеріали справи, з`ясовані всі фактичні обставини справи, які підлягають з`ясуванню під час судового розгляду.

Згідно з п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає підготовче провадження у справі закінченим, а тому приходить до висновку про необхідність призначення справи до розгляду у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справа підлягає розгляду суддею одноособово.

Враховуючи викладене та керуючись статтями 84, 178, 189, 196-200, 260, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суд -

п о с т а н о в и в:

Закінчити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «НІКА-ТРЕЙД», Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтернет Інвест», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, - ОСОБА_2 , про приипнення порушення прав інтелектуальної власності на знак товарів і послуг та зобов`язання вчинити певні дії,

Призначити справу до судового розгляду по суті на 28 червня 2023 року на 11:00 годину, в приміщенні Дніпровського районного суду м. Києва (02105, м. Київ вул. О. Кошиця, 5 каб. 207) встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

В судове засідання викликати сторони, третю особу.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернетhttp://dn.ki.court.gov.ua.

С у д д я:

Дата ухвалення рішення24.05.2023
Оприлюднено31.05.2023
Номер документу111154547
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо прав інтелектуальної власності, з них: щодо торговельної марки (знака для товарів і послуг)

Судовий реєстр по справі —755/3751/22

Рішення від 06.02.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Постанова від 30.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні