Ухвала
від 29.05.2023 по справі 554/2552/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 554/2552/23

н/п 2/953/2943/23

УХВАЛА

про прийняття до розгляду та відкриття провадження

"29" травня 2023 р. м. Харків

Суддя Київського районного суду м. Харкова Власова Ю.Ю., розглянувши матеріали позовної заяви акціонерного товариства «ПЕРШИЙ ІНВЕСТЕЦІЙНИЙ БАНК» (м. Київ, площа Перемоги, 1) представник позивача Гаврилюк Оксана Омелянівна (Київська область, м. Боярка, будинок 23/3, офіс 124) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) про стягнення заборгованості за договором про надання овердрафту по рахунку з використанням електронного платіжного засобу,

в с т а н о в и в:

В провадження Київського районного суду м. Харкова надійшла вищевказана позовна заява.

Подана до суду позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України, підсудна Київському районному суду м. Харкова.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи передачі за підсудністю, відмови у відкритті провадження при відкритті провадження судом не встановлено.

Пунктом 5 ч. 6 ст. 19 ЦПК України визначено, що для цілей цього Кодексу малозначними справами є справи про захист прав споживачів, ціна позову в яких не перевищує двохсот п`ятдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

З огляду на те, що у вказаній справі ціна позову не перевищує двохсот п`ятдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, приходжу до висновку про її розгляд в порядку спрощеного позовного провадження, відповідно до вимогст. 274 ЦПК України.

Відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України,суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Дослідивши матеріали, додані до позовної заяви, враховуючи ту обставину, що характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі вимагає проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, вважаю необхідним з власної ініціативи проводити розгляд справи з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст.ст. 184-187,275,278-279 ЦПК України, суддя -

п о с т а н о в и в:

Прийняти дорозглядута відкрити провадження у справі за позовною заявою акціонерного товариства «ПЕРШИЙ ІНВЕСТЕЦІЙНИЙ БАНК» представник позивача Гаврилюк Оксана Омелянівна до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за договором про надання овердрафту по рахунку з використанням електронного платіжного засобу.

Розгляд справи здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) учасників справи.

Судове засідання призначити на 27червня 2023рокуо11год.30хв. у приміщенні Київського районного суду м. Харкова за адресою: м. Харків, вул. Валентинівська, 7Б.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч. 1 ст.193ЦПК України,у встановлений строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У зв`язку з наявністю у суді технічної можливості, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, що відповідає положенням ч. 1 ст. 212 ЦПК України.

Учасники справиможутьотриматиінформацію щодосправизавеб-адресою:http://www.reyestr.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Копію даної ухвали разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя - Ю.Ю. Власова

Дата ухвалення рішення29.05.2023
Оприлюднено01.06.2023
Номер документу111188658
СудочинствоЦивільне
Сутьнадання овердрафту по рахунку з використанням електронного платіжного засобу

Судовий реєстр по справі —554/2552/23

Рішення від 27.06.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Власова Ю. Ю.

Рішення від 27.06.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Власова Ю. Ю.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Власова Ю. Ю.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Поліщук Т. В.

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні