Ухвала
від 31.05.2023 по справі 2-1739/08
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-1739/08 Провадження № 6/307/35/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про повернення заяви

31 травня 2023 року м. Тячів

Суддя Тячівського районного суду Закарпатської області Бряник М.М., ознайомившись із заявою адвоката Онуфрій Дмитра Васильовича, який діє в інтересах позивачув ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , які проживають за адресою: АДРЕСА_1 до Тересвянської селищної ради Закарпатської області, що знаходиться за адресою: смт. Тересва, вул. Народна, 83, Тячівського району, Закарпатської області та Сектору містобудування та архітектури Тячівської районної державної адміністрації, що знаходиться за адресою: м. Тячів, вул. Незалежності, 30, Тячівського району Закарпатської області, де третя особа, яка не брала участі у справі, ОСОБА_3 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 про поворот виконання рішення, суду в частині стягнення коштів,

В С Т А Н О В И В:

Адвокат Онуфрій Дмитро Васильович, який діє в інтересах позивачів ОСОБА_1 та ОСОБА_2 звернувся в суд з заявою до Тересвянської селищної ради Закарпатської області, та Сектору містобудування та архітектури Тячівської районної державної адміністрації, де третя особа, яка не брала участі у справі, апелянт ОСОБА_3 , про поворот виконання рішення, суду в частині стягнення коштів.

Дана заява надійшла до суду 30.05.2023 та до призначення справи до судового розгляду, представник позивачів адвокат Онуфрій Д.В. 31.05.2023 року подав до суду заяву, якою відкликав подану ним заяву про поворот рішення суду в частині стягнення коштів, мотивувавши необхідністю її доопрацювання.

Порядок розгляду справи про поворот виконання рішення, постанови, визначено ст. 444 ЦПК України, при цьому вказаною нормою не врегульовано порядок вирішення питання повернення заяви про поворот виконання рішення суду.

Згідно ч.1ст.13 ЦПК Українисуд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цьогоКодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

За вищевказаних обставин подальший рух заяви про поворотвиконання рішеннясуду - неможливий.

Відповідно до ч.9 ст. 10 ЦПК України якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права). Нормою права, яка врегульовує подібні за змістом відносини є п.3 ч. 4 ст. 185 Цивільного процесуального кодексу України, відповідно до якого заява повертається у випадку, коли до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про врегулювання спору або заява про відкликання позовної заяви.

Враховуючи наведене, вважаю, що до даної позовної заяви слід застосувати правила п. 3 ч. 4 ст. 185 ЦПК України та повернути заявнику.

Керуючись ст. ст. 10, 13, 185, 261, 354, 355 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Заяву адвоката ОнуфрійДмитра Васильовича,який дієв інтересахпозивачів ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Тересвянської селищної ради Закарпатської області та Сектору містобудування та архітектури Тячівської районної державної адміністрації, де третя особа, яка не брала участі у справі, ОСОБА_3 , про поворот виконання рішення, суду в частині стягнення коштів повернути заявнику.

Роз`яснити заявнику, що відповідно до ч. 7 ст. 185 ЦПК України повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Учасник справи,якому повнаухвала судуне булавручена удень їїпроголошення абоскладення,має правона поновленняпропущеного строкуна апеляційнеоскарження на ухвали суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга до Закарпатського апеляційного суду через Тячівський районний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, а учасником справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційну скаргу не було подано у строк, встановленийст.354 ЦПК України. У разі подання апеляційної скарги ухвала суду набирає законної сили після розгляду справи судом апеляційної інстанції.

Суддя М.М.Бряник

СудТячівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення31.05.2023
Оприлюднено02.06.2023
Номер документу111238524
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-1739/08

Постанова від 10.10.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Куштан Б. П.

Ухвала від 07.07.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Куштан Б. П.

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Куштан Б. П.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Ніточко В. В.

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

Ухвала від 12.05.2023

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Ухвала від 24.06.2021

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Зубчук І. В.

Ухвала від 28.05.2021

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Зубчук І. В.

Ухвала від 11.01.2008

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Буднікова Н.П.

Рішення від 04.12.2008

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Жилка О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні