Ухвала
від 01.06.2023 по справі 2-869/11
ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 2-869/11

Провадження № 22-ц/801/1152/2023

Категорія:

Головуючий у суді 1-ї інстанції Павленко І. В.

Доповідач:Медвецький С. К.

УХВАЛА

01 червня 2023 рокуСправа № 2-869/11м. Вінниця

Вінницький апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді - Медвецького С. К.,

суддів: Копаничук С. Г., Оніщука В. В.,

розглянув клопотання адвоката Мороза В. Ю. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за скаргою ОСОБА_1 на дії та рішення Калинівського районного відділу державної виконавчої служби у Хмільницькому районі Вінницької області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький), за апеляційною скаргою адвоката Мороза В. Ю. в інтересах ОСОБА_1 на ухвалу Калинівського районного суду Вінницької області від 18 квітня 2023 року,

встановив:

До Вінницького апеляційного суду надійшла справа за скаргою ОСОБА_1 на дії та рішення Калинівського районного відділу державної виконавчої служби у Хмільницькому районі Вінницької області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький), за апеляційною скаргою адвоката Мороза В. Ю. в інтересах ОСОБА_1 на ухвалу Калинівського районного суду Вінницької області від 18 квітня 2023 року.

Ухвалою Вінницького апеляційного суду від 22 травня 2023 року справу призначено до апеляційного розгляду на 01 червня 2023 року о 09:30 год з повідомленням учасників справи.

01 червня 2023 року в судовому засіданні оголошено перерву до 08 червня 2023 року 09:00 год.

Крім того, в судовому засіданні в режимі відеоконференції адвокат Мороз В. Ю. заявив клопотання про його участь у наступному судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису.

Ознайомившись із клопотанням, суд апеляційної інстанції дійшов наступних висновків.

Частиною 7 статті 11Закону України«Про судоустрійі статуссуддів» встановлено, що учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Відповідно до положень частини першої - третьоїстатті 212 ЦПК Україниучасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

На виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)»наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року затверджено «Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду» (далі Порядок).

Положеннями Розділу ІІІ Порядку встановлено, що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається учасником, що подав заяву, іншим учасникам справи. Заява подається до суду та надсилається іншим учасникам справи в порядку, визначеному процесуальним законодавством, дозволеними засобами зв`язку.

З огляду на викладене та з метою забезпечення оперативності судового провадження, апеляційний суд вважає за можливе провести судове засідання, призначене на 08 червня 2023 року о 09:00 год в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису за участю адвоката Морозова В. Ю.

Керуючись ст. ст. 212, 381, 389 ЦПК України, Вінницький апеляційний суд у складі колегії суддів,

у х в а л и в :

Клопотання адвоката Морозова Вадима Юрійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

Провести судове засідання, призначене на 08 червня 2023 року о 09:00 год в режимі відеоконференції за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи за участю адвоката Морозова Вадима Юрійовича.

Роз`яснити заявнику, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає

Головуючий С. К. Медвецький

Судді: С. Г. Копаничук

В. В. Оніщук

Дата ухвалення рішення01.06.2023
Оприлюднено02.06.2023
Номер документу111250036
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-869/11

Рішення від 22.07.2011

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Бобуйок А. Д.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Токар Н. В.

Постанова від 19.06.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Постанова від 19.06.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Ухвала від 01.06.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

Ухвала від 10.05.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Медвецький С. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні