Ухвала
від 25.05.2023 по справі 183/6559/22
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер справи 183/6559/22

Провадження № 2/183/1195/23

У Х В А Л А

25 травня 2023 року м. Новомосковськ Дніпропетровської області

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді МайноїГ.Є.,

з участю секретаря судового засідання Коссовича А. О.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

відповідачів - ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,

представника відповідачів ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Новомосковськ Дніпропетровської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , третя особа - приватний нотаріус Новомосковського міського нотаріального округу Дніпропетровської області Носенко Андрій Григорович про встановлення факту, що має юридичне значення, визнання нерухомого майна спільною сумісною власністю подружжя та визнання права власності на частину нерухомого майна, -

В С Т А Н О В И В:

У жовтні 2022 року позивач ОСОБА_1 звернулась до суду із вищезазначеним позовом, у якому просить:

- встановити факт, що має юридичне значення, а саме факт спільного її проживання з ОСОБА_6 , як чоловік та дружина без реєстрації шлюбу, починаючи з 2012 року і по день смерті ОСОБА_6 , яка настала ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- визнати квартиру, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , спільною сумісною власністю її та ОСОБА_6 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- визнати за нею право власності на 1/2 частину квартири, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвалою судді від 14 жовтня 2022 року позовну заяву позивача залишено без руху з наданням позивачеві строку для усунення недоліків його позовної заяви, що було зроблено позивачем 31 жовтня 2022 року.

Ухвалою судді від 21 листопада2022року постановлено про розгляд цієї цивільної справи за правилами загального позовного провадження з призначенням підготовчого засідання.

Позивачем ОСОБА_1 одночасно з уточненою позовною заявою подано клопотання, у якому вона просить витребувати у приватного нотаріуса Новомосковського міського нотаріального округу Дніпропетровської області Носенка А. Г. копію спадкової справи відкритої після смерті ОСОБА_6 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У підготовчому засіданні позивач ОСОБА_1 та її представник адвокат Щербина С. В. раніше подане клопотання про витребування доказів підтримали у повному обсязі та просили його задовольнити.

Відповідачі ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та їх представник адвокат ПавловЄ. Г. у підготовчому засіданні, кожен окремо, не заперечували проти задоволення клопотання позивача про витребування копії спадкової справи після смерті ОСОБА_6 .

Третя особа приватний нотаріус Новомосковського міського нотаріального округу Дніпропетровської області Носенко А. Г. у підготовче засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, причини неявки суду не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи не подавав, тому суд вважає можливим провести підготовче засідання за його відсутності.

Суд, ознайомившись із клопотанням позивача про витребування доказів та дослідивши матеріали справи у межах, необхідних для розгляду указаного клопотання, дійшов висновку про необхідність його задоволення, виходячи з такого.

Відповідно до ч.ч.1,2,3ст.83ЦПКУкраїни сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

Згідно із ч.ч.1,3ст.84 ЦПКУкраїни, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне для з`ясування обставин справи, відповідно до ст.84ЦПКУкраїни витребувати у приватного нотаріуса Новомосковського міського нотаріального округу Дніпропетровської області Носенка А. Г. належним чином завірену копію спадкової справи у повному обсязі, відкритої після смерті ОСОБА_6 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.83,84,260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів у справі - задовольнити.

Зобов`язати приватного нотаріуса Новомосковського міського нотаріального округу Дніпропетровської області Носенка Андрія Григоровича (51200, Дніпропетровська область, м.Новомосковськ,вул.Калнишевського,буд.5,прим.50) надати Новомосковському міськрайонному суду Дніпропетровської області у термін до 27 липня 2023 рокуналежним чином завірену копію спадкової справи у повному обсязі, відкритої після смерті ОСОБА_6 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвала набирає законної сили з моменту її складення і оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Ухвала суду складена і підписана 25 травня 2023 року.

Суддя Г.Є. Майна

СудНовомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення25.05.2023
Оприлюднено05.06.2023
Номер документу111276949
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі)

Судовий реєстр по справі —183/6559/22

Постанова від 30.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Никифоряк Л. П.

Постанова від 30.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Никифоряк Л. П.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Никифоряк Л. П.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Никифоряк Л. П.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Никифоряк Л. П.

Рішення від 29.01.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Рішення від 29.01.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 21.11.2022

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 14.10.2022

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні