Ухвала
від 06.06.2023 по справі 734/526/21
КОЗЕЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/734/32/23 Справа № 734/526/21

У Х В А Л А

іменем України

06 червня 2023 року смт. Козелець

Козелецький районний суд Чернігівської області в складі:

головуючого судді - Домашенка Ю.М.,

секретар судового засідання Гузенко Т.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом заступника керівника Чернігівської обласної прокуратури, поданим в інтересах держави в особі органу уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Кабінету Міністрів України, Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство» до Чернігівської обласної державної адміністрації, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача: Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача: Державне підприємство «Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», про визнання незаконним та скасування розпорядження, усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою,-

встановив:

В провадженні Козелецького районного суду Чернігівської області перебувала цивільна справа за позовом заступника керівника Чернігівської обласної прокуратури, поданим в інтересах держави в особі органу уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Кабінету Міністрів України, Державного підприємства «Остерське лісове господарство» до Чернігівської обласної державної адміністрації, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача: Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача: Державне підприємство «Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», про визнання незаконним та скасування розпорядження, усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою.

Ухвалою Козелецького районного суду Чернігівської області від 21.10.2022 замінено позивача ДП «Остерське лісове господарство» на Державне підприємство «Чернігівське лісове господарство».

Прокурором подано клопотання про заміну позивача Державного підприємства «Остерське лісове господарство» на правонаступника Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України», оскільки відповідно до наказів Державного агентства лісових ресурсів України від 27.09.2021 № 542, від 28.10.2022 № 855 припинено державні підприємства «Остерське лісове господарство» та «Чернігівське лісове господарство.

Державне підприємство «Чернігівське лісове господарство» було правонаступником прав та обов`язків Державного підприємства «Остерське лісове господарство», а Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» є правонаступником прав та обов`язків Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство».

Також прокурором подано клопотання про заміну третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства на його правонаступника Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства, оскільки відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.09.2022 № 1003 «Деякі питання реформування управління лісової галузі», наказу Державного агентства лісових ресурсів України від 23.09.2022 № 733 ліквідовано Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства та утворено Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства (м. Чернігів).

Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства (м. Чернігів) є правонаступником прав та обов`язків Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

До Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 08.12.2022 внесено запис про створення юридичної особи Північного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства.

Прокурор та представник відповідача Гордової А.В. подали заяви про розгляд клопотання без їх участі

Інші учасники, будучи належним чином повідомленими про час, дату і місце розгляду справи, в судове засідання не з`явилися, про причини неявки не повідомили.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст.55ЦПК Україниу разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі в справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

За таких обставин, суд вважає за необхідне клопотання прокурора задовольнити, замінити позивача Державне підприємство «Чернігівське лісове господарство» на правонаступника Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України», замінити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства на його правонаступника Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства.

Керуючись ст. 55 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Клопотання прокурора задовольнити.

Замінити позивача Державне підприємство «Чернігівське лісове господарство» на його правонаступника Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» (код ЄДРПОУ 44768034), м. Київ вул. Руставеллі Шота, 9-а).

Замінити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства на його правонаступника Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства (код ЄДРПОУ 44943013, м. Чернігів, вул. П`ятницька, 8).

Копію цієї ухвали надіслати Державному спеціалізованому господарському підприємству «Ліси України» та Північному міжрегіональному управлінню лісового та мисливського господарства.

Підготовче судове засідання у справі відкласти на 12.30 год. 05.07.2023про що повідомити учасників справи.

Інформація прорух справиможе бутиотримана наофіційному веб-порталісудової владиУкраїни вмережі Інтернетза веб-адресою: http://kz.cn.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.М. Домашенко

Дата ухвалення рішення06.06.2023
Оприлюднено07.06.2023
Номер документу111328134
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування розпорядження, усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —734/526/21

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Євстафієв О. К.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Євстафієв О. К.

Рішення від 29.11.2023

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

Рішення від 29.11.2023

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

Ухвала від 21.10.2022

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

Ухвала від 16.03.2021

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні