Ухвала
від 08.06.2023 по справі 291/1305/22
РУЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 291/1305/22

У К Р А Ї Н А

Ружинський районний суд Житомирської області

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 червня 2023 року

Ружинський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді Митюк О.В.,

за участю секретаря судового засідання Герасимчук Н.П.,

представника позивача Остапчука І.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в смт.Ружині цивільну справу за позовом

ОСОБА_1 , представник позивача ОСОБА_2

до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Ружинська державна нотаріальна контора Житомирської області

про розірвання договору довічного утримання,-

в с т а н о в и в:

В провадженні суду знаходиться вищевказана цивільна справа.

Ухвалою судді Ружинського районного суду Житомирської області від 26.09.2022 року по вказаній цивільній справі відкрито провадження та призначено підготовче судове засідання. Разом з позовною заявою представник позивача направив до суду заяву про виклик в судове засідання свідків:

- ОСОБА_4 , жительку АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_5 , жителя АДРЕСА_2 , які можуть підтвердити обставини викладені в позовній заяві.

Представник позивача в підготовчому судовому засіданні підтримав подане письмове клопотання та просив суд його задовільнити, не заперечував, щодо закриття підготовчого судового засідання та призначення справи до судового розгляду.

Відповідачка в судове засідання не зявилася, належним чином повідомлена.

Разом з тим, як встановлено судом, відповідач у справі є громадянин російської федерації та має постійне місце проживання у російській федерації.

Порядок передачі судових та позасудових документів для вручення на території російської федерації регулюється Конвенцією про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах, ратифікованої Законом України від 10.11.1994 № 240/94-ВР.

У зв`язку з військовою агресією російської федерації проти України, Указом Президента України № 64/2022 від 24.02.2022 року «Про введення воєнного стану в Україні» введено в Україні воєнний стан, який діє до тепер.

У зв`язку із порушенням російською федерацією цілей та принципів статуту ООН, Гельсінського Заключного Акта, Паризької Хартії для Нової Європи та ряду інших документів ОБСЄ, у зв`язку із широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти суверенітету та територіальної цілісності України, Міністерство закордонних справи України 24.02.2022 нотифікувало МЗС РФ про прийняте Україною рішення розірвати дипломатичні відносини з росією, що були встановлені Протоколом про встановлення дипломатичних відносин між Україною та російською федерацією від 14.02.1992.

Згідно з листом Міністерства юстиції України «Щодо забезпечення виконання міжнародних договорів України у період воєнного стану» № 25814/12.1.1/32-22 від 21.03.2022 з урахуванням норм звичаєвого права щодо припинення застосування міжнародних договорів державами у період військового конфлікту між ними, рекомендується не здійснювати будь-яке листування, що стосується співробітництва з установами російської федерації на підставі міжнародних договорів України з питань міжнародно-правових відносин та правового співробітництва у цивільних справах та у галузі міжнародного приватного права.

Разом з тим, відповідно до правил ч.ч. 1, 2 ст. 498 ЦПК України, з метою належного повідомлення відповідача про розгляд даної справи необхідно вручити відповідачу копію позовної заяви та процесуальні документи по даній справі у перекладі на російську мову з нотаріальним засвідченням його вірності через Міністерство юстиції України.

Однак, подача будь-яких судових документів до російської сторони дипломатичними каналами не є можливим з огляду на розірвання дипломатичних відносин та евакуацію всіх співробітників дипломатичних та консульських установ України через повномасштабну агресію російської федерації проти України.

Приймаючи до уваги вищенаведене, суд дійшов висновку про повідомлення відповідача про дату, час і місце розгляду цивільної справи шляхом оголошення на офіційному вебсайті судової влади України.

Третя особа в підготовче судове засідання не з`явилася, направила до суду заяву про розгляд справи у її відсутність, щодо винесення рішення покладається на розсуд суду.

З клопотанням про відкладення підготовчого засідання до суду сторони не зверталися.

Дослідивши клопотання, суд встановив наступне.

Клопотання позивача про виклик свідків підлягає задоволенню з таких підстав.

Згідно статті 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. В ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Клопотання про виклик свідків за змістом відповідає вимогам ст.91 ЦПК України.

Згідно правил статті 69 ЦПК України свідком може бути кожна особа, якій відомі будь-які обставини, що стосуються справи.

Суду не надано доказів, що особи, про допит яких заявлено клопотання, є такими, що не можуть бути допитані як свідки згідно частини 1 статті 70 ЦПК України.

Клопотання про виклик свідків є обґрунтованим з огляду на ті обставини, що вказаним у клопотанні свідкам відомі обставини, що входять до складу підстави заявлених вимог, їх показання можуть мати значення для вирішення спірних правовідносин.

Судом в ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання проведено підготовчі дії, передбачені ст..ст. 189-199 ЦПК України, та встановлено, що до закінчення підготовчого провадження і початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, а тому справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст.91 198, 200 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження по справі за позовом ОСОБА_1 , представник позивача ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Ружинська державна нотаріальна контора Житомирської області про розірвання договору довічного утримання

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , представник позивача ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Ружинська державна нотаріальна контора Житомирської області про розірвання договору довічного утримання, призначити до судового розгляду по суті в залі судових засідань Ружинського районного суду Житомирської області (13600, Житомирська область, смт.Ружин, вул.О.Бурди, 37) на 13.09. 2023 року на 14 год. 30 хв.

В судове засідання викликати сторони.

Викликати відповідача ОСОБА_3 через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.

Клопотання представника позивача про виклик свідків - задовольнити.

В судове засідання викликати свідків :

ОСОБА_4 , жительку АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_5 , жителя АДРЕСА_2 свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: rg.zt.court.gov.ua .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. В. Митюк.

Дата ухвалення рішення08.06.2023
Оприлюднено09.06.2023
Номер документу111391302
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них довічного утримання

Судовий реєстр по справі —291/1305/22

Рішення від 13.09.2023

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Рішення від 13.09.2023

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 16.11.2022

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 26.09.2022

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 07.09.2022

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні