Ухвала
від 08.06.2023 по справі 607/12411/22
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про витребування доказів

08.06.2023 Справа №607/12411/22 Провадження № 2/607/570/2023

м. Тернопіль

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області у складі:

головуючої судді Марциновської І.В.,

за участю: секретаря судового засідання Макогін А.В.,

представника позивачів адвоката Дубового А.М.,

під час розгляду у відкритому підготовчому засіданні у залі судових засідань Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області за правилами загального позовного провадження цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, відділ державного архітектурно-будівельного контролю Тернопільської міської ради, Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Яреми, 12» до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, ОСОБА_4 про зобов`язання вчинити дії

УСТАНОВИВ:

У провадженні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області перебуває вказана вище цивільна справа.

Під часподання досуду позовноїзаяви представникпозивачів ОСОБА_5 одночасно подавклопотання провитребування доказів,в якомупросив витребувативід ОСББ«Яреми»,12»,ТОВ «Домобудівник»,Приватного науково-проектно-виробничогопідприємства «Євростиль»,Державної інспекціїархітектури тамістобудування Українита КПФірма «Тернопільбудінвестзамовник»належним чиномзасвідчені копії:1)технічного паспорта№ 575ті-2017від 05.05.2017на багатоквартирнийжитловий будинокз вбудовано-прибудованимиприміщеннями громадськогопризначення заадресою: АДРЕСА_1 (Ічерга);2) проектної документації на багатоквартирний будинок, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 ; 3) паспорта опорядження фасаду багатоквартирного будинку, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 ; 4) технічної документації на багатоквартирний будинок, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

У підготовчому засіданні 08.06.2023 представник позивачів адвокат Дубовий А.М. підтримав клопотання про витребування доказів та просив клопотання задовольнити. Вказав, що не на полягає на витребуванні необхідних документів від усіх юридичних осіб, вказаних у клопотанні, та не заперечує, щоб такі документи були витребувані в порядку черговості у випадку неможливості надання витребуваних документів одним з підприємств. Зауважив, що необхідно витребувати належним чином засвідчену копію технічного паспорта № 575 ті-2017 від 05.05.2017 на багатоквартирний житловий будинок з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення за адресою: АДРЕСА_1 , оскільки на його запит були надані копії, які належним чином не засвідчені.

У підготовче засідання 08.06.2023 інші учасники справи, належним чином повідомлені про дату, час та місце цього засідання, не з`явились.

Указане відповіднодо вимогст.198,223ЦПК Українине перешкоджаєрозгляду клопотання.

Заслухавши думку представника позивачів, дослідивши матеріали цивільної справи, що стосуються клопотання про витребування доказів, суд дійшов такого висновку.

Здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором (ч. 1 ст. 5 ЦПК України).

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим кодексом.

Згідно зч.1,2ст.83ЦПК Українисторони таінші учасникисправи подаютьдокази усправі безпосередньодо суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Так, як убачається з документів, долучених до клопотання, представник позивачів ОСОБА_5 вживав заходів для самостійного отримання доказів, про витребування яких він клопоче, однак отримати такі докази не виявилось можливим з підстав, що не залежали від волі адвоката.

Разом зтим,приймаючи доуваги підстави заявленого клопотання, а також те, що зі змісту клопотання про витребування доказів вбачається, що представник позивачів клопотав про витребування в усіх підприємствах аналогічних документів, суд не вбачає підстав для витребування аналогічних документів в усіх зазначених у клопотанні юридичних особах та доходить висновку про можливість такого витребування документів, а саме: 1) від ОСББ «Яреми», 12» належним чином засвідченої копії технічного паспорта № 575 ті-2017 від 05.05.2017 на багатоквартирний житловий будинок з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення за адресою: АДРЕСА_1 (І черга);2) від Приватного науково-проектно-виробничого підприємства «Євростиль» належним чином засвідчених копій проектної документації на багатоквартирний будинок, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , та паспорта опорядження фасаду багатоквартирного будинку, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 ; 3) від КП «Тернопільбудінвестзамовник» належним чином засвідченої копії технічної документації на багатоквартирний будинок, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Відтак клопотання про витребування доказів підлягає частковому задоволенню.

Також відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 198 ЦПК України у зв`язку з витребуванням додаткових доказів у підготовчому засіданні необхідно оголосити перерву.

Керуючись ст. 5, 12, 83, 84, 197, 198, 258-261, 353 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивачів адвоката Дубового Артема Михайловича задовольнити частково.

Витребувати від Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Яреми», 12», у строк до 10.07.2023, належним чином засвідчену копію технічного паспорта № 575 ті-2017 від 05.05.2017 на багатоквартирний житловий будинок з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення за адресою: АДРЕСА_1 .

Витребувати від Приватного науково-проектно-виробничого підприємства «Євростиль», у строк до 10.07.2023, належним чином засвідчені копії проектної документації на багатоквартирний будинок, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , та паспорта опорядження фасаду багатоквартирного будинку, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Витребувати від Комунального підприємства «Тернопільбудінвестзамовник», у строк до 10.07.2023, належним чином засвідчену копію технічної документації на багатоквартирний будинок, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

В іншій частині клопотання відмовити.

Роз`яснити,що особи,які немають можливостіподати доказ,який витребовуєсуд,або немають можливостіподати такийдоказ увстановлені строки,зобов`язані повідомитипро цесуд іззазначенням причинпротягом п`ятиднів здня врученняухвали. Уразі неповідомленнясуду пронеможливість податидокази,витребувані судом,а такожза неподаннятаких доказівз причин,визнаних судомнеповажними,суд застосовуєдо відповідноїособи заходипроцесуального примусу,передбачені цимКодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Оголосити перерву у підготовчому засіданні до 26.07.2023 до 12 год. 00 хв.

Копію ухвалинаправити відповідачу ОСОБА_3 ,третім особам ОСОБА_4 та відділудержавного архітектурно-будівельногоконтролю Тернопільськоїміської радидо відома,а Об`єднаннюспіввласників багатоквартирногобудинку «Яреми»,12»,Приватному науково-проектно-виробничомупідприємству «Євростиль»та Комунальному підприємству «Тернопільбудінвестзамовник» до виконання.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення і оскарженню не підлягає.

СуддяІ. В. Марциновська

Дата ухвалення рішення08.06.2023
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу111435325
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —607/12411/22

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 09.06.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 07.04.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 26.09.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні