Ухвала
від 12.06.2023 по справі 148/1628/22
ТУЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 148/1628/22

Провадження №2/148/76/23

У Х В А Л А

Іменем України

12 червня 2023 року м. Тульчин

Суддя Тульчинськогорайонного судуВінницької областіКовганич С.В.,розглянувшиклопотанняпредставника співвідповідача-позивача ОСОБА_1 -адвоката УльяновоїЮлії Анатоліївнипро проведеннясудового засідання врежимі відеоконференції,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до Тульчинської міської ради та ОСОБА_1 , за участі третіх осіб - приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Сергієнка Сергія Сергійовича та ОСОБА_3 про визначення частки у праві спільної сумісної власності та визнання права власності на спадкове майно, та зустрічним позовом ОСОБА_1 , поданим представником ОСОБА_4 , до ОСОБА_2 про поділ спільної сумісної власності.

12.06.2023 від представника співвідповідача - позивача ОСОБА_1 - адвоката Ульянової Ю.А. надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, згідно якого вона просить забезпечити проведення судового засідання, призначеного на 14.06.2023 о 10:00 год., поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу Електронний суд, оскільки ні ОСОБА_1 , ні вона не має можливості прибути в судове засідання у зв`язку із введенням військового стану та воєнними діями.

Ознайомившись з даним клопотанням, вважаю необхідним його задовольнити, виходячи з наступних підстав.

Відповідно до ч.2-5 ст.212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Таким чином, відеоконференція покликана захистити сторони від надмірного затягування судового процесу, оскільки основною причиною затягування справи є неявка учасників процесу до зали судового засідання.

Аналізуючи вищевикладене, враховуючи віддаленість місцезнаходження представника співвідповідача - позивача, а також з метою забезпечення оперативності розгляду справи у розумний строк і забезпечення процесуальних прав представника співвідповідача - позивача на участь у розгляді справи, вважаю необхідним провести судове засідання, призначене на 14.06.2023 о 10:00 годині, в режимі відеоконференції з представником співвідповідача - позивача поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу EASYCON .

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 212 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника співвідповідача - позивача ОСОБА_1 - адвоката Ульянової Юлії Анатоліївни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

Розгляд справи №148/1628/22 за позовом ОСОБА_2 до Тульчинської міської ради та ОСОБА_1 , за участі третіх осіб - приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Сергієнка Сергія Сергійовича та ОСОБА_3 про визначення частки у праві спільної сумісної власності та визнання права власності на спадкове майно, та зустрічним позовом ОСОБА_1 , поданим представником ОСОБА_4 , до ОСОБА_2 про поділ спільної сумісної власності, призначений на 14.06.2023 о 10:00 годині, провести в режимі відеоконференції з представником співвідповідача -позивача - адвокатом Ульяновою ЮлієюАнатоліївною поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу EASYCON.

Роз`яснити представнику співвідповідача -позивача наступне:

1) для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно:

- зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку;

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфон з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- забезпечення участі у відеоконференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму);

- очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні; 2) ризики технічної неможливості участі у засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали до виконання направити представнику співвідповідача - позивача.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення12.06.2023
Оприлюднено13.06.2023
Номер документу111454031
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —148/1628/22

Постанова від 27.09.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Голота Л. О.

Постанова від 27.09.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Голота Л. О.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Голота Л. О.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Голота Л. О.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Голота Л. О.

Ухвала від 27.07.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Голота Л. О.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Голота Л. О.

Рішення від 14.06.2023

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 11.05.2023

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні