Ухвала
від 09.06.2023 по справі 528/943/22
ГРЕБІНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Гребінківський районний суд Полтавської області


Справа №: 528/943/22

Провадження № 2/528/45/23

У Х В А Л А

Іменем України

09.06.2023 м. Гребінка

09 червня 2023 року суддя Гребінківського районного суду Полтавської області Вітківський М.О., розглянув з власної ініціативи питання про внесення виправлень в рішення Гребінківського районного суду Полтавської області від 07.06.2023 року за позовом ОСОБА_1 , що діє в інтересах свого малолітнього сина: ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Відділ Державної реєстрації актів цивільного стану у Лубенському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про виключення з актового запису про народження дитини відомостей про батька дитини, визнання батьківства, -

в с т а н о в и в :

07.06.2023 року Гребінківським районним судом Полтавської області ухвалено рішення, яким позовні вимоги ОСОБА_1 , що діє в інтересах свого малолітнього сина: ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Відділ Державної реєстрації актів цивільного стану у Лубенському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про виключення з актового запису про народження дитини відомостей про батька дитини, визнання батьківства - задоволено повністю.

При виготовленні резолютивної частини рішення суду було допущено описку, а саме, у п`ятому абзаці резолютивної частини судового рішення, не вірно зазначено громадянство відповідача ОСОБА_3 , вказано: «громадянин України», що підлягає виправленню шляхом редагування.

Згідно із ч. 2 ст. 247 ЦПК України, якщо відповідно до положень цього кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

У даному випадку суд не вбачає необхідності повідомляти учасників справи, а тому розгляд цього питання проводиться без повідомлення учасників справи у порядку письмового провадження без проведення судового засідання, що відповідає положенням ч. 13 ст. 7 ЦПК України. Фіксування судового процесу не здійснювалося.

Відповідно до вимог цивільно-процесуального законодавства рішення суду має бути викладене чітко, грамотно, не повинно містити помилок, описок, явних арифметичних помилок.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст. 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Відповідно до п. 19 постанови Пленуму "Про судове рішення у цивільній справі", вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Виходячи з правової позиції Верховного Суду України, суд може виправити лише ті описки або арифметичні помилки, яких він сам припустився.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про необхідність внесення виправлення описки шляхом редагування судового рішення від 07.06.2023 року.

На підставі викладеного, керуючись статтями 247, 265, 269 ЦПК України,-

п о с т а н о в и в:

Внести виправлення в рішення Гребінківського районного суду Полтавської області від 07.06.2023 у цивільній справі № 528/943/22 за позовом ОСОБА_1 , що діє в інтересах свого малолітнього сина: ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Відділ Державної реєстрації актів цивільного стану у Лубенському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про виключення з актового запису про народження дитини відомостей про батька дитини, визнання батьківства, шляхом його редагування таким чином:

П`ятий абзац резолютивної частини рішення суду, викласти в наступній редакції:

«в графі «батько» вказати ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянин Росії, житель села Тарасівка, Гребінківська ТГ, Лубенський район, Полтавська область».

Ухвала є невід`ємною частиною рішення Гребінківського районного суду Полтавської області від 07.06.2023 в цивільній справі №528/943/22.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги до Полтавського апеляційного суду через Гребінківський районний суд Полтавської області у строки встановлені статтею 354 ЦПК України.

Інформацію стосовно справи, що розглядається, можна отримати за адресою: м. Гребінка, вул. Я. Мудрого, 4, та на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://court.gov.ua/fair/sud1605.

Суддя М. О. Вітківський

Дата ухвалення рішення09.06.2023
Оприлюднено14.06.2023
Номер документу111478640
СудочинствоЦивільне
Сутьбатька дитини, визнання батьківства

Судовий реєстр по справі —528/943/22

Рішення від 07.06.2023

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Ухвала від 09.06.2023

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Рішення від 07.06.2023

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Ухвала від 02.03.2023

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Ухвала від 26.10.2022

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні