Ухвала
від 12.06.2023 по справі 569/2168/23
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/2168/23

УХВАЛА

12 червня 2023 року Рівненський міський суд

Рівненської області

в особі судді Ковальова І.М.

при секретарі Фурдись В.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Рівне цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до виконуючої обов`язки державного нотаріуса Другої Рівненської державної нотаріальної контори Рівненської області Костюкової Оксани Олексіївни, Рівненської міської ради, ОСОБА_2 про надання права на продовження приватизації земельної ділянки,-

в с т а н о в и в :

В Рівненський міський суд з позовом до виконуючої обов`язки державного нотаріуса Другої Рівненської державної нотаріальної контори Рівненської області Костюкової Оксани Олексіївни, Рівненської міської ради, ОСОБА_2 про надання права на продовження приватизації земельної ділянки звернулась ОСОБА_1 .

До початку судового розгляду справи від представника позивача до Рівненського міського суду надійшло клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідача Головне управління Держгеокадастру в Рівненській області (код Є/ДРПОУ 39768252, вул.С.Петлюри, 37 м.Рівне).

В судовому засіданні представник позивача повністю підтримала своє клопотання та просить суд його задоволити.

В судове засідання відповідач виконуюча обов`язки державного нотаріуса Другої Рівненської державної нотаріальної контори Рівненської області Костюкова О.О. не з`явилась, однак подала до суду письмовий відзив на позов та просила суд провести розгляд справи без участі їх представника.

В судовому засіданні представник відповідача Рівненської міської ради та представник відповідача Сироти А.В. не заперечили проти задоволення клопотання.

Заслухавши учасників судового процесу, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Відповідно до ст.51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Відповідач, замінений іншим відповідачем, має право заявити вимогу про компенсацію судових витрат, здійснених ним внаслідок необґрунтованих дій позивача. Питання про розподіл судових витрат вирішується в ухвалі про заміну неналежного відповідача.

Враховуючи вищевикладені обставини у їх сукупності, суд вважає, що клопотання є обґрунтованим та підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.51 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в :

Залучити до участі у цивільній справі №569/2168/23 за позовом ОСОБА_1 до виконуючої обов`язки державного нотаріуса Другої Рівненської державної нотаріальної контори Рівненської області Костюкової Оксани Олексіївни, Рівненської міської ради, ОСОБА_2 про надання права на продовження приватизації земельної ділянки в якості співвідповідача Головне управління Держгеокадастру в Рівненській області (м.Рівне, вул.С.Петлюри, 37).

Судове засідання по справі призначено на 31 липня 2023 року на 09 год. 00 хв.

Зобов`язати позивача надати копію позовної заяви з усіма додатками для вручення залученому співвідповідачу по справі.

Відповідач протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі має право подати письмовий відзив разом з додатками, що обґрунтовують доводи заперечень.

Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів позивачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення.

Копію ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати особам, які беруть участь у справі. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати заінтересованій особі копію заяви копіями доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Рівненського

міського суду І.М.Ковальов

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення12.06.2023
Оприлюднено15.06.2023
Номер документу111490058
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —569/2168/23

Ухвала від 13.06.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Хилевич С. В.

Рішення від 01.05.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

Рішення від 01.05.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

Ухвала від 08.03.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні