Ухвала
від 07.06.2023 по справі 759/10131/23
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 2/759/3496/23

ун. № 759/10131/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 червня 2023 року суддя Святошинського районного суду м. Києва Єросова І.Ю., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЖК «Лісова пісня» (03164, м.Київ, вул. Лісорубна, буд. 4) про усунення перешкод та приведення земельної ділянки у первісний стан,

ВСТАНОВИВ:

У червні 2023 р. ОСОБА_1 звернувся до Святошинського районного суду м. Києва з вищезазначеним позовом, у якому просить зобовязати відповідача привести земельну ділянку за адресою АДРЕСА_2 з кадастровим номером 8000000000:75:021:0002, цільове призначення якої для індивідуального житлового, гаражного і дачного будівництва, до попереднього стану, знести за власний рахунок багатоповерховий будинок (понад 4 поверхи, довжиною на усю земельну ділянку понад 30 м.) самочинно збудований будинок.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Відповідно до ч. 1 ст. 42 ЦПК України, у справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи (ч. 1 ст. 53 ЦПК України).

Відповідно до ч.ч.3,4 ст. 53 ЦПК України, у заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Тобто, треті особи без самостійних вимог можуть бути залучені до справи судом - за клопотанням позивача заявлені ним у позовній заяві, у окремому клопотанні або за заявою особи, яка вважає, що рішення у справі вплине на її права обо обов`язки, або безпосередньо судом. В останньому випадку залучення можливе за достатності даних про таку особу.

В порушення вищевказаних вимог позивач не вказує третіх осіб, на права або обов`язки яких може вплинути рішення суду. Натомість наводить список осіб, які можуть отримати статус учасника справи не вказуючи при цьому їх даних у відповідності до п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до ч. 2 ст. 4 Закону «Про судовий збір» ставка судового збору за подання фізичною особою позовної заяви немайнового характеру становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що дорівнює 1073,60 грн.

У поданій до суду позовній заяві у порушення вищезазначеної норми позивачем частково сплачено судовий збір у розмірі 536,80 грн. у зв`язку із чим необхідно доплати різницю у розмірі 536,80 грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 177 ЦПК України, у разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

У позовній заяві відсутні підтвердження виконання цієї вимоги закону.

Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити, зокрема виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Згідно з ч. 2, 4, 5 ст. 95 ЦПК України, письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Долучені до позову письмові докази, оригінали яких знаходяться у позивача, не засвідчені ним у встановленому законом порядку. Не вказано, які докази, оригіналами яких володіє відповідач, знаходяться у нього або у інших осіб.

Крім того, частина долучених копій доказів, зокрема додаток №2 не є читабельними, що прирівнюється до їх відсутності.

Згідно ч.1 ст.185 ЦПК України суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Оскільки дану заяву подано з вищезазначеними недоліками, вважаю за необхідне залишити її без руху, визначивши спосіб їх усунення та надавши строк.

Керуючись ст.ст. 76-79, 83, 95, 185, 175, 177, 185 ЦПК України , суддя

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЖК «Лісова пісня» (03164, м.Київ, вул. Лісорубна, буд. 4) про усунення перешкод та приведення земельної ділянки у первісний стан, залишити без руху.

Встановити спосіб усунення недоліків заяви шляхом зазначення третіх осіб на права або обов`язки яких може вплинути рішення суду, доплати судового збору у розмірі 536,80 грн., надання доказу направлення учасникам справи копій поданих до суду документів, засвідчення копій письмових доказів, вказання наявності оригіналів доказів, подання копій доказів належної якості. Надати заявнику строк на усунення недоліків заяви 7 днів з дня отримання копії ухвали.

Повідомити заявника, що в разі неусунення недоліків у зазначений строк, заява вважатиметься неподаною і буде повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.Ю.Єросова

Дата ухвалення рішення07.06.2023
Оприлюднено16.06.2023
Номер документу111528210
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —759/10131/23

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Єросова І. Ю.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Єросова І. Ю.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Єросова І. Ю.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Єросова І. Ю.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Єросова І. Ю.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Єросова І. Ю.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Єросова І. Ю.

Ухвала від 25.07.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Єросова І. Ю.

Ухвала від 23.06.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Єросова І. Ю.

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Єросова І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні