Ухвала
від 15.06.2023 по справі 219/1062/22
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 2/229/977/2023

ЄУН 219/1062/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 червня 2023 р. Дружківський міський суд Донецької області в складі:

судді Лапченко О.М.,

за участі секретаря Терещенко С.В.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м.Дружківка Донецької області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Донецької обласної прокуратури про відшкодування шкоди, завданої незаконним рішенням і діями органів досудового слідства, прокуратури,

встановив:

позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом, згідно якого просив стягнути з Державної казначейської служби України за рахунок коштів державного бюджету України шляхом списання коштів з Єдиного казначейського рахунку Державної казначейської служби України на його користь моральну шкоду у розмірі 10 000 000 (десять мільйонів) грн.

Згідно уточнених позовних вимог ОСОБА_1 просив, в тому числі, стягнути з Державної казначейської служби України за рахунок коштів державного бюджету України шляхом списання коштів з Єдиного казначейського рахунку Державної казначейської служби України на його користь матеріальну шкоду за час вимушеного прогулу у розмірі грошового забезпечення за 90 місяців за посадою, яка відповідає посаді начальника відділення ДАІ (з якої він був звільнений), окладу за спеціальним званням «майор», надбавки за стаж служби в поліції у розмірі 50% та інших щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (підвищення посадового окладу, надбавки, доплати, які мають постійний характер), і премії; скасувати наказ Головного управління МВС України в Донецькій області від 17.06.2015 року № 181 про його звільнення з органів внутрішній справ; зобов`язати Головне управління Національної поліції в Донецькій області розглянути питання про його звільнення з органів внутрішніх справ на підставі пункту 10 розділу ХІ Закону України «Про національну поліцію».

Ухвалою Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 07 лютого 2022 року відкрите загальне позовне провадження по справі, призначено підготовче засідання.

В підготовчому судовому засіданні позивач ОСОБА_1 заявив клопотання про залучення до участі у справі співвідповідача Головне управління Національної поліції в Донецькій області з метою об`єктивного та всебічного розгляду справи.

Представник відповідача - прокурор Єврейський Д.М. в підготовчому судовому засіданні заперечував проти задоволення клопотання позивача.

Суд, заслухавши учасників судового процесу, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

А тому, з метою повного та об`єктивного розгляду справи,суд вважає за необхідне залучитидо участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Донецької обласної прокуратури про відшкодування шкоди, завданої незаконним рішенням і діями органів досудового слідства, прокуратури Головне управління Національної поліції в Донецькій області в якості співвідповідача.

З урахуванням наведеного, керуючись ст.ст.51, 260, 261, 353ЦПК України, суд,

ухвалив:

клопотання ОСОБА_1 про залучення у справі співвідповідача - Головне управління Національної поліції в Донецькій області, задовільнити.

Залучити в якості співвідповідача до участі у цивільній справіза позовом ОСОБА_1 до Донецької обласної прокуратури про відшкодування шкоди, завданої незаконним рішенням і діями органів досудового слідства, прокуратури - Головне управління Національної поліції в Донецькій області (85300, Донецька область, м. Покровськ, вул. Мандрика, 7, ел.адреса: gupolice@dn.npu.gov.ua).

Підготовче судове засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Донецької обласної прокуратури, Головного управлінняНаціональної поліціїв Донецькійобласті про відшкодування шкоди, завданої незаконним рішенням і діями органів досудового слідства, прокуратури,- відкласти на 08 серпня 2023 року на 11.00 годину.

Відповідачу - Головному управлінню Національної поліції в Донецькій області роз`яснити право у 15-денний строк з дня вручення копії даної ухвали подати відзив на позовну заяву. При цьому копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути направлена усім учасникам справи. До відзиву необхідно додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Копію даної ухвали направити сторонам у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя - О.М.Лапченко

Дата ухвалення рішення15.06.2023
Оприлюднено16.06.2023
Номер документу111541551
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди, завданої незаконним рішенням і діями органів досудового слідства, прокуратури

Судовий реєстр по справі —219/1062/22

Постанова від 24.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Постанова від 24.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Рішення від 15.12.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні