Ухвала
від 23.11.2023 по справі 219/1062/22
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 2/229/977/2023

ЄУН 219/1062/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 листопада 2023 р. Дружківський міський суд Донецької області в складі:

судді Лапченко О.М.,

за участі секретаря Терещенко С.В.,

позивача ОСОБА_1 ,

представників відповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м.Дружківка Донецької області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Донецької обласної прокуратури, Головного управління Національної поліції в Донецькій області про відшкодування шкоди, завданої незаконним рішенням і діями органів досудового слідства, прокуратури,

встановив:

позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом, який надалі був уточнений, згідно якого просив стягнути з Державної казначейської служби України за рахунок коштів державного бюджету України шляхом списання коштів з Єдиного казначейського рахунку Державної казначейської служби України на його користь матеріальну шкоду за час вимушеного прогулу у розмірі грошового забезпечення за 90 місяців за посадою, яка відповідає посаді начальника відділення ДАІ (з якої він був звільнений), окладу за спеціальним званням «майор», надбавки за стаж служби в поліції у розмірі 50% та інших щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (підвищення посадового окладу, надбавки, доплати, які мають постійний характер), і премії, а також моральну шкоду у розмірі 10000 000 грн.; скасувати наказ Головного управління МВС України в Донецькій області від 17.06.2015 року № 181 про його звільнення з органів внутрішній справ; зобов`язати Головне управління Національної поліції в Донецькій області розглянути питання про його звільнення з органів внутрішніх справ на підставі пункту 10 розділу ХІ Закону України «Про національну поліцію».

Ухвалою Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 07 лютого 2022 року відкрите загальне позовне провадження по справі, призначено підготовче засідання.

Ухвалою Дружківського міського суду Донецької області від 15 червня 2023 року до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Донецької обласної прокуратури про відшкодування шкоди, завданої незаконним рішенням і діями органів досудового слідства, прокуратури в якості співвідповідача залучене Головне управління Національної поліції в Донецькій області.

Позивач ОСОБА_1 в підготовчому судовому засіданні підтримав позовні вимоги, просив їх задовольнити, не заперечував проти призначення справи до розгляду по суті.

Представник відповідача - Донецької обласної прокуратури в підготовчому судовому засіданні позовні вимоги не визнав, заперечував проти їх задоволення, проти призначення справи до розгляду по суті не заперечував.

Представник відповідача Головного управління Національної поліції в Донецькій області в підготовчому судовому засіданні позовні вимоги не визнала, заперечувала проти їх задоволення, підтримала поданий відзив на позовну заяву, не заперечувала щодо призначення справи до розгляду по суті.

Позивачем надано всі докази, на які він посилається у позові, клопотань про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження, витребування додаткових доказів, їх забезпечення не надходило.

Клопотань про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста, забезпечення позову, зустрічне забезпечення, інших заяв та клопотань також не надходило.

Підстав для вирішення питань, визначених пунктами 11-14 ч.2 ст.197 ЦПК України не встановлено.

За таких обставин, суд вважає за необхідне закінчити підготовче провадження у справі закриттям підготовчого засідання та призначити справу до розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст.197, п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, суд

ухвалив:

закрити підготовчепровадження посправі запозовом ОСОБА_1 до Донецької обласної прокуратури, Головного управління Національної поліції в Донецькій області про відшкодування шкоди, завданої незаконним рішенням і діями органів досудового слідства, прокуратури.

Судове засідання по розгляду справи по суті за позовною заявою ОСОБА_1 до Донецької обласної прокуратури, Головного управління Національної поліції в Донецькій області про відшкодування шкоди, завданої незаконним рішенням і діями органів досудового слідства, прокуратури, призначити на 15 грудня 2023 року на 12.00 годину, з викликом осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя - О.М.Лапченко

Дата ухвалення рішення23.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115133079
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди, завданої незаконним рішенням і діями органів досудового слідства, прокуратури

Судовий реєстр по справі —219/1062/22

Постанова від 24.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Постанова від 24.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Рішення від 15.12.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні