Ухвала
від 14.06.2023 по справі 214/2467/23
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/2467/23

2/214/2920/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про витребування доказів

14 червня 2023 року Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Ковтун Н.Г.

при секретарі Фартушній Є.К.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження клопотання представника позивача про витребування доказів за позовною заявою ОСОБА_1 , інтереси якого представляє адвокат Губар Антон Леонідович до Товариства з обмеженою відповідальністю «САВ ТРАНС ГРУП» про встановлення факту трудових відносин з працівником, який виконував роботу без укладення трудового договору, встановлення періоду такої роботи, про нарахування та виплату такому працівникові заробітної плати у розмірі не нижче середньої заробітної плати за відповідним видом економічної діяльності у регіоні у відповідному періоді без урахування фактично виплаченої заробітної плати, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Саксаганського районного суду м. кривого Рогу Дніпропетровської області перебуває вищевказана позовна заява.

Представником позивача разом з позовною заявою подано клопотання про витребування доказів.

Позивач та його представник будучи присутнім у судовому засіданні, кожен окремо, клопотання підтримали та просили суд його задовольнити.

Відповідач будучи належним чином повідомленим про дату та час судового засідання до суду не з`явилися, причини неявки суду невідомі.

Вислухавши думку учасників, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Згідно з ч. 1статті 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Відповідно до ч.1ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Частиною 3 ст.12та ч. 1 ст.81 ЦПК Українипередбачено, що кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно дост.84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно ч.1ст. 76 ЦПК Українидоказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків (ч.2ст. 76 ЦПК України).

Крім того у відповідності до п. 4 ч. 5ст. 12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, зокрема, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Зазначені докази мають значення для правильного та об`єктивного розгляду справи, а у позивача виникають складнощі у їх отриманні, тому суд вважає, що слід витребувати докази.

Суд, вивчивши клопотання представника позивача, дійшов до висновку про його задоволення, і витребування доказів, які, на думку суду, мають відношення до спору, який виник у суді та сприятимуть забезпеченню повноти та об`єктивності при вирішенні справи.

На підставі вищевикладеного та керуючисьст.84 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання про витребування доказів -задовольнити.

Витребувати від ТОВ «Нова пошта» (03206, м. Київ, Столичне шосе, буд. 103 корп. 1 поверх 9) наступну інформацію:

1.Інформацію про те, чи укладався ТОВ «Нова пошта» , код ЄДРПОУ 31316718 або іншою фізичною чи юридичною особою в інтересах поштового оператора «Нова пошта» договір з ТОВ «САВ ТРАНС ГРУП» код ЄДРПОУ 39577677, відповідно до якого ТОВ «САВ ТРАНС ГРУП» надавав послуги вантажного автомобільного перевезення з використанням власних транспортних засобів, та який був чинним протягом періоду з 26 листопада 2022 року по 02 лютого 2023 року ;

2.Чи виконував ОСОБА_1 протягом періоду часу з 26 листопада 2022 року по 02 листопада 2023 року роботу водія транспортного засобу MAN TGX 26.460 державний номерний знак НОМЕР_1 , транспортного засобу MAN TGX 26.500 державний номерний знак НОМЕР_2 , що використовувались ТОВ «САВ ТРАНС ГРУП» код ЄДРПОУ 39577677 для здійснення вантажних перевезень, згідно бази даних товарно-транспортних накладних ТОВ «Нова Пошта».

3.Належним чином засвідчені копії товарно-транспортних накладних, які оформлялися протягом періоду часу з 26 листопада 2022 року по 02 лютого 2023 року для здійснення ТОВ «САВ ТРАНС ГРУП» код ЄДРПОУ 39577677 (перевізником) вантажних автомобільних перевезень транспортними засобами MAN TGX 26.460 державний номерний знак НОМЕР_1 , транспортного засобу MAN TGX 26.500 державний номерний знак НОМЕР_2 , за замовленням відправника ТОВ «Нова Пошта».

Витребувати від ТОВ «САВ ТРАНС ГРУП» код ЄДРПОУ 39577677 письмову інформацію про режим роботи та тривалість робочого часу водія вантажного автомобіля, встановлені у ТОВ «САВ ТРАНС ГРУП».

Копію ухвали для належного виконання направити до ТОВ «Нова пошта» ТОВ «САВ ТРАНС ГРУП».

Ухвала окремому оскарженню від рішення суду не підлягає.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Суддя: Н.Г.Ковтун

СудСаксаганський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення14.06.2023
Оприлюднено16.06.2023
Номер документу111547214
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —214/2467/23

Постанова від 06.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Рішення від 19.10.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні