Ухвала
від 19.06.2023 по справі 462/4617/23
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 462/4617/23

УХВАЛА

19 червня 2023 року суддя Залізничного районного суду м. Львова Кирилюк А. І., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Сенс Банк», Товариства з обмеженою відповідальністю «Зоря Чернівці», третя особа на стороні відповідача: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Чайка Ірина Григорівна про визнання договору купівлі-продажу не дійсним та скасування рішень про реєстрацію права власності на єдине нерухоме майно,

встановив:

Представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Пащук А. І., 16.06.2023 року звернулася досуду зпозовомдо АТ «Сенс Банк», ТзОВ «Зоря Чернівці», третя особа на стороні відповідача: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Чайка І. Г. про визнання договору купівлі-продажу не дійсним та скасування рішень про реєстрацію права власності на єдине нерухоме майно.

Суд встановив, що позовна заява подана з додержанням вимог ст. 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду. Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Як передбачено ч. 2 ст. 19та п. 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК Україницивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження.

Відповідно до ч. 4ст. 274 ЦПК Україниу порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя; щодо спадкування; щодо приватизації державного житлового фонду; щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування відповідно до глави 12 цього розділу; в яких ціна позову перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; інші вимоги, об`єднані з вимогами у спорах, вказаних у пунктах 1-5 цієї частини.

Враховуючи вимоги ст. 274 ЦПК України, значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, суд дійшов висновку про розгляд справи у порядку загального позовного провадження.

Для виконання завдання підготовчого провадження на підставі ст. 196 ЦПК України слід призначити підготовче засідання з повідомленням учасників справи.

Керуючись ст.19, 175, 177-178,187,274 ЦПК України,

постановив:

Прийняти дорозгляду тавідкрити провадженняу справіза позовноюзаявою ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Сенс Банк», Товариства з обмеженою відповідальністю «Зоря Чернівці», третя особа на стороні відповідача: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Чайка Ірина Григорівна про визнання договору купівлі-продажу не дійсним та скасування рішень про реєстрацію права власності на єдине нерухоме майно.

Розгляд справи проводити у порядку загального позовного провадження.

З метою виконання вимог ч. 1ст. 189 ЦПК Українирозпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче судове засідання на09 год. 00 хв. 14.07.2023 року у приміщенні Залізничного районного суду м. Львова (м. Львів, вул. С. Бандери, буд. 3).

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам судового розгляду.

Клопотання позивача ОСОБА_1 - адвоката Пащука Артема Ігоровича про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Чайки Ірини Григорівни (04071, м. Київ, вул. Хорива, 34/2) належним чином завірену копію договору купівлі-продажу квартири, серія та номер 840 від 14.12.ж2021 року посвідчений приватним нотаріусом Чайка І. Г. , укладеного між АТ «Альфа банк» і ТОВ « Зоря Чернівці» та копії документів, які стали підставою для укладення зазначеного договору.

Витребувати із Залізничного районного суду м. Львова матеріали цивільної справи № 462/6524/19 та цивільної справи № 462/4050/19.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Згідно ч. 1 ст.193ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Визначити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснення на позовну заяву.

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://zl.lv.court.gov.ua/

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя/підпис/

Згідно з оригіналом.

Суддя:

СудЗалізничний районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення19.06.2023
Оприлюднено21.06.2023
Номер документу111634255
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —462/4617/23

Ухвала від 07.06.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Кирилюк А. І.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Кирилюк А. І.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Кирилюк А. І.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Кирилюк А. І.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Кирилюк А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні