Ухвала
від 17.11.2023 по справі 462/4617/23
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 462/4617/23

УХВАЛА

про витребування доказів

17 листопада 2023 року Залізничний районний суд м. Львова у складі:

головуючого судді Кирилюка А. І.,

за участю секретаря судового засідання Заболотної Я. Ю.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача ОСОБА_2

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду у м. Львові клопотання сторони позивача про витребування доказів у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_3 до Акціонерного товариства «Сенс Банк», Товариства з обмеженою відповідальністю «Зоря Чернівці», третя особа на стороні відповідача: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Чайка Ірина Григорівна про визнання договору купівлі-продажу не дійсним та скасування рішень про реєстрацію права власності на єдине нерухоме майно,

встановив:

Рух справи.

Уповноважений представник позивача ОСОБА_3 - адвокат Пащук А. І., 16.06.2023 року звернулася досуду зпозовомдо АТ «Сенс Банк», ТзОВ «Зоря Чернівці», третя особа на стороні відповідача: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Чайка І. Г. про визнання договору купівлі-продажу не дійсним та скасування рішень про реєстрацію права власності на єдине нерухоме майно.

Ухвалою Залізничного районного суду м. Львова від 19.06.2023 року прийнято до розгляду позовну заяву та відкрито провадження у справі. Розгляд справи постановлено проводити у порядку загального позовного провадження. З метою виконання вимог ч. 1 ст. 189 ЦПК України розпочато підготовче провадження у справі.

Позиція сторін по справі.

У підготовчому судовому засіданні представник позивача ОСОБА_3 адвокат Пащук А. І., заявив клопотання в тому числі подав письмово про витребування із Управління державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міської ради та із Департаменту державної реєстрації Міністерства юстиції, копію реєстраційної справи щодо квартири за адресою: АДРЕСА_1 .

Представник відповідача у підготовчому судовому засіданні у вирішенні клопотання поклався на розсуд суду.

Заслухавши доводи учасників справи та перевіривши матеріали справи, суд дійшов наступних висновків.

Застосоване судом законодавство та мотиви прийняття рішення.

Згідно з ч. 1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

За приписами ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Статтею 95 ЦПК України передбачено, що письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

На підставі ч. 7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Враховуючи наведене,суд,дійшов висновку,що длявстановлення дійснихобставин усправі необхідно витребувати із Управління державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міської ради та із Департаменту державної реєстрації Міністерства юстиції, копію реєстраційної справи щодо квартири за адресою: АДРЕСА_1 . Відтак клопотання представника позивача підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 12, 13, 18, 84, 258-260 ЦПК України, суд, -

постановив:

Клопотання представника позивача ОСОБА_3 адвоката Пащук Артема Ігоровича, у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_3 до Акціонерного товариства «Сенс Банк», Товариства з обмеженою відповідальністю «Зоря Чернівці», третя особа на стороні відповідача: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Чайка Ірина Григорівна про визнання договору купівлі-продажу не дійсним та скасування рішень про реєстрацію права власності на єдине нерухоме майно,про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати із Управління державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міської ради (юридичнаадреса:79040,Львів,вул.Городоцька,299) та із Департаменту державної реєстрації Міністерства юстиції (юридична адреса: м. Київ, вул. Архітектора Городецького, буд. 13) інформацію а саме: копію реєстраційної справи щодо квартири за адресою: АДРЕСА_1 .

Зобов`язатиУправління державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міської ради та Департамент державної реєстрації Міністерства юстиції надати витребувані судом документипротягом п`яти днівз дня отримання копії ухвали.

ПопередитиУправління державноїреєстрації юридичногодепартаменту Львівськоїміської радита Департаментдержавної реєстраціїМіністерства юстиції,що уразі неповідомленнясуду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Копію ухвали направити до Управління державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міської ради (юридичнаадреса:79040,Львів,вул.Городоцька,299) та Департаменту державної реєстрації Міністерства юстиції (юридична адреса: м. Київ, вул. Архітектора Городецького, буд. 13) для виконання.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення і апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя/підпис/

Згідно з оригіналом.

Суддя:

Дата ухвалення рішення17.11.2023
Оприлюднено21.11.2023
Номер документу115006389
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —462/4617/23

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Кирилюк А. І.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Кирилюк А. І.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Кирилюк А. І.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Кирилюк А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні