Ухвала
від 20.06.2023 по справі 590/30/23
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 590/30/23

Провадження № 2/590/26/23

УХВАЛА

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

20 червня 2023 року смт. Ямпіль

Суддя Ямпільського районного суду Сумської області Деркач І.М. розглянувши клопотання представника третьої особи адвоката Гордієнко Любов Володимирівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду,

установив:

В провадженні Ямпільського районного суду Сумської області перебуває цивільна справа за позовом керівника Новгород-Сіверської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Свеської селищної ради Шосткинського району Сумської області до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , треті особи на стороні відповідачів, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Головне управління Держгеокадастру у Сумській області; Приватне підприємство «Аграрні Інвестиції», про витребування земельної ділянки.

Підготовче судове засідання призначене на 05 липня 2023 року об 11 год 00 хв.

Від представника третьої особи на стороні відповідачів, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Приватного підприємства «Аграрні Інвестиції», яка залучена до участі у справі як правонаступник третьої особи ТзОВ «Шалигинське», адвоката Гордієнко Любов Володимирівни надійшло клопотання про проведення розгляду справи (всіх судових засідань), в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів.

Відповідно до ч. 1 ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до ч. 2-5 ст.212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему, як це визначено ч. 3 ст. 212 ЦПК України.

Згідно зі статтею 45 Положення про ЄСІТС підсистема відеоконференцзв`язку забезпечує учасникам справи можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою свого Електронного кабінету та власних технічних засобів.

Відповідно до статті 46 Положення про ЄСІТС за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Згідно зі статтею 49 Положення про ЄСІТС для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті. Учасник справи також повинен перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним Інструкцією користувача підсистеми відеоконференцзв`язку, для роботи із системою відеоконференцзв`язку.

Відповідно до статті 50 Положення про ЄСІТС суд ухвалює рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначені день і час).

Судом установлено, що заява представника третьої особи адвоката Гордієнко Любов Володимирівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду подана з дотриманням правил процесуального закону.

Таким чином, з метою повного та всебічного встановлення судом обставин справи, задля забезпечення можливості реалізації процесуальних прав осіб, які беруть участь у справі, суд вважає за можливе задовольнити клопотання Гордієнко Л.В. яка діє в інтересах ПП «Аграрні Інвестиції» про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, поза межами приміщення суду за допомогою відеоконференцзв`язку «ВКЗ» (https://vkz.court.gov.ua) у визначену дату і час.

На підставі викладеного, керуючись ст. 212, 260, 261 ЦПК України, суд,

постановив:

Клопотання представника третьої особи адвоката Гордієнко Любов Володимирівни, про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, задовольнити.

Розгляд цивільної справи за позовом керівника Новгород-Сіверської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Свеської селищної ради Шосткинського району Сумської області до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , треті особи на стороні відповідачів, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Головне управління Держгеокадастру у Сумській області; Приватне підприємство «Аграрні Інвестиції», про витребування земельної ділянки, проводити за участю адвоката Гордієнко Любов Володимирівни в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, за допомогою підсистеми захищеного відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Відеоконференція буде проведена за допомогою сервісу «Захищений відеоконференцзв`язок з судом» за посиланням: vkz.court.gov.ua.

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали негайно надіслати адвокату Гордієнко Любов Володимирівні на е-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: І. М. Деркач

Дата ухвалення рішення20.06.2023
Оприлюднено21.06.2023
Номер документу111646330
СудочинствоЦивільне
Сутьпроведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду

Судовий реєстр по справі —590/30/23

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Ухвала від 09.03.2023

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Ухвала від 13.01.2023

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні