Ухвала
від 21.06.2023 по справі 193/1149/20
СОФІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

ЄУН193/1149/20

Провадження №2/193/30/23

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

21 червня 2023 року Софіївський районний суд Дніпропетровської області

в складі: головуючого судді Томинця О.В.,

при секретарі судового засідання Хомич Н.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в смт. Софіївка Криворізького району Дніпропетровської області в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом представника позивача ОСОБА_1 , який діє в інтересах фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 до ОСОБА_3 тафізичної особи підприємця ОСОБА_4 ,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору на стороні відповідачів: Державний реєстратор Глеюватськоїсільської ради Криворізького району Дніпропетровської області Волос Олена Володимирівна,про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та припинення права оренди, визнання укладеною додаткової угодипро поновлення договору орендиземельної ділянки,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Софіївського районного суду Дніпропетровської області знаходиться цивільна справа за позовом представника позивача ОСОБА_1 , який діє в інтересах позивача ФОП ОСОБА_2 до відповідачів ОСОБА_3 таФОП ОСОБА_4 ,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна стороні відповідачів: Державний реєстратор Глеюватськоїсільської радиКриворізького районуДніпропетровської областіВолос О.В.про визнаннянедійсним договоруоренди земельної ділянки таприпинення праваоренди,визнання укладеноюдодаткової угодипро поновлення договору орендиземельної ділянки.

Зазначена справа перебувала у провадженні судді Софіївського районного суду Дніпропетровської області Кащука Д.А., у якого 24 вересня 2021 року закінчилися повноваження судді цього суду, тому за результатами повторного автоматичного розподілу від 27 вересня 2021 рокуцю цивільну справу передано для розгляду судді цього суду Томинцю О.В.

Попереднім складом суду за ухвалою від 15.10.2020 відкрито провадження у справі та призначено її до рогляду за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 19.08.2021 попереднім складом суду підготовче провадження у справі закрито, справу призначено до судового розгляду по суті.

За ухвалою нового складу суду від 01.10.2022 цивільну справу прийнято до свого провадження та призначено її до судового розгляду.

За ухвалою суду від 08.02.2023 за клопотанням представника позивача суд перейшов від спрощеного до загального позовного провадження розгляду цивільної справи та ухвалив рішення про зупинення провадження у справі у зв`язку з призначенням у справі судово-почеркознавчої експертизи.

За ухвалою суду від 23.03.2023 у зв`язку з надходженням до суду висновків експертизи, провадження у справі було поновлено.

У підготовче судове засідання сторони та їх представники не з`явилися, проте представниками сторін направлено до суду кожним окремо письмову заяву про можливість проведення підготовчого судового засідання за їхньої відсутності. При цьому у своїй заяві представник позивача зазначив, що всі підготовчі дії по справі проведені, а тому справа може бути призначена до судового розгляду.

Третя особа, Державний реєстратор Глеюватськоїсільської ради Криворізького району Дніпропетровської області Волос О.В., у підготовче судове засідання не з`явився, хоча про дату, час та місце його проведення повідомлявся належним чином, про причини своєї неявки суд не повідомив.

До судового розгляду справи спір між сторонами не врегульований.

В ході підготовчого провадження та під час підготовчого засідання у даній цивільній справі проведено такі підготовчі дії: направлено сторонам копію ухвали про відкриття провадження у справі, відповідачам та третій особі копію позовної заяви з копіями доданих до них документів, вжито заходи забезпечення позову, отримано відзив відповідача та відповідь на відзив позивача, витребувано у відповідача ОСОБА_3 поштове повідомлення про вручення поштового відправлення позивачеві ОСОБА_5 , і навпаки, витребувано у ФОП ОСОБА_2 оригінал поштового повідомлення про вручення поштового відправлення з описом ОСОБА_3 , проведено у справі за клопотанням представника позивача судово-почеркознавчу експертизу та отриманні її висновки, долучені додаткові письмові докази представником відповідача, задоволено клопотання представника відповідача про виклик і допит у судове засідання свідків ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , витребувано у позивача за клопотанням представника відповідача докази сплати орендної плати, визначено характер спірних правовідносин. Вирішені інші питання, пов`язані з підготовкою справи до розгляду.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому судовому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи, а тому підготовче судове засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до розгляду по суті.

Керуючись ст. 49, 197-200,258-261 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом представника позивача ОСОБА_1 , який діє в інтересах фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 до ОСОБА_3 тафізичної особи підприємця ОСОБА_4 ,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору на стороні відповідачів: Державний реєстратор Глеюватськоїсільської ради Криворізького району Дніпропетровської області Волос Олена Володимирівна,про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та припинення права оренди, визнання укладеною додаткової угодипро поновлення договору орендиземельної ділянки і призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на28 липня 2023 року о 14:00 год. в залі судових засідань № 1 Софіївського районного суду Дніпропетровської області (Дніпропетровська область, смт. Софіївка, вул. Карпенка, 3).

В судове засідання викликати сторін та їхніх представників.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Томинець

СудСофіївський районний суд Дніпропетровської області 
Дата ухвалення рішення21.06.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111677597
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —193/1149/20

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Карпенко Світлана Олексіївна

Постанова від 19.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

Постанова від 19.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

Рішення від 11.12.2023

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Томинець О. В.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Томинець О. В.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Томинець О. В.

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Томинець О. В.

Ухвала від 30.08.2022

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Томинець О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні